Ako ne e mnogu namnozena bakterijata, primer ako e 1:100000 ne davaat antibiotik, barem mene maticnata taka mi kaza. Poveke tecnosti, caj od brusnica i d manoza
Девојки, дали некоја осеќа ко да и се стврднува стомакот? Некако како подуен ептен и како да ми се стврднува го осеќам.
Која недела си? Зависи и дали примаш терапија, мене од Пролутексот мислам дека ми се поду и ми се зголемија градите. Претходно кога ставав само утрогестан, не осеќав ништо.
Прва бременост ми е, 5та недела и 3дена. Ама мислам ќе ми експлодира од што ми е подуен и што ми се стврднува. Грчеви си имам стандард. Ама малку се плашам. Ништо не пијам освен метил фолат од 1000 и прегнатолот.
Прашај и магнезиум дали можеш да зимаш. Нормални се тие грчења и стегања, особено на почетокот. Матката трпи промени, ќе расте и ќе се шири. Првите недели бев надувана колку сега што ми е стомаков, а сум 19+2
@mariz @Laura7 фала девојки. Малку стравот си го прави своето очигледно. По колку време ви траат грчевите? Мислам се трпи оке е ама не се секогаш 5 мин. Малку досадни се.
Да знаеш дека и од стрес фаќаат грчеви и болки во стомакот Така да опуштено, без многу мислење, најди занимација ако си на боледување, гледај комедии, читај книги и ќе биде се ок. Инаку грчевите зависи, знае некогаш јако да стегне неколку секунди па ќе ме пушти. Но јас примам магнезиум од 400 од сам почеток и б6 секој ден .
Кој магнезиум го пиете? Инсче не сум на боловање, си одам на работа редовно. Ама за стресов во право си. Многу сум уплашена, дали се ќе е во ред. Дека некако многу лоши искуства околу мене и така ми е страв и мене да не ми се случи.
Ти имаш лоши искуства околу тебе, а некои како мене лошите искуства на кожа ги има почуствувано. Имав спонтан пред неколку месеци во 6 недела, претходно вонматерична бременост, завршив на операција за да го отстранат плодот. Хорор со еден збор. Па сега замисли како јас се чувствувам сега и колку треба да паничам. Но се трудам да не мислам на лошо, болката од минатото гледам да ја оставам зад себе. Верувај дека ќе биде, зошто со негативни мисли само може лошо да си направиш. Со лесно нека ти и тебе и на мене и на сите кои го тераат овој пат
Девојки вие што сте алергични на полен и бремени, како сте периодов? Се утепав од кивање, мислам телово ми се прекршува коа кивам. Што апчиња смееме, или да си трпам?
Мене гинекологот ми дозволи кога ми е многу потребно да се напијам цетиризин, но не и да прскам флексоназе. Консултирај се со него
Освен болки како настинати да ми се јајнициве цело време ама буквално, зголемен исцедок без мирис други никакви симптоми немам, ме загрижуваат овие болки. Буквално ко настината. Некогаш имам и грчеви и како за добиено, ама тие траат кратко. Овие цело време ја осеќам маткава и јајнициве ко настинати. Нормално ли е, ептен сум уплашена. Пијам и магнезиум ама кратко ме смирува, некој со слично искуство? 5та недела и 5ти ден сум, прв преглед почеток на април ми е.