Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    :)So

So lesno i na tebee:*:hug::l:

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    јас во август на почетокот околу 7 си добив и после сум останата и то по логика некаде баш на одмор :D кога напраив тест само 5 дена ми доцнеше и гин ми кажа 4 недели бремена
    убаво запамтено (fingers) јас мислам дека си останата после менстр ипак зависи како ти бил циклусот обилен .. а јас сега оваа после 5 недела поеќе гасови подуеност а денес вчера мн грчеви оф повраќање скрос али ајде за убаво и со лесно кај сите ипак мајки стануваме :inlove: :l::l:

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

Da da :) nema poubavo cuvstvo od ova :D kje vidime sto kje mi kaze vo pon ginekologot kje prenesam impresii :) i jas denes nes piev i eve mi se povrakja... pritisokot 90 do 60 :o

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    и јас вторник среда за прв пат крв проверуам мокраќа и да го чуеме срценцето :inlove: некња мн малце успеа да го фати рано беше .. а за гадење уф мн работи :D јас заслабнав 3кг а притисоков мене па увек низок сега нормал ми се покачи и пулс све .. Да си слушниш најубаво од гин. и со лесно да си миниме до крај и да ни бидат живи и здрави :l::l:

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zeni so srekja i lesno na site! Jas da ne se podrecam, za nekolku dena vleguvam vo 12 ta ned i do sega pominav bez povrakjanje gadenje itn. Malku mirisot mi e promenet, imam parfemi koi mi se stanati odvratni, gladna sum sekoj saat, no ne jadam mnogu kolicinski pa poradi toa. Do poslednata kontrola pred 2 nedeli ne bev voopsto zdebelena, istata pocetna kilaza si ja imav, a sega veke se gleda deka imam kilo dve plus a i stomaceto pocnuva da zirka :))
    Sakav da prasam, po zavrsuvanje na 12 ta nedela, veke vleguvam vo 4 ti mesec taka? Po nekoja logika taka bi trebalo da bide ama drugarkive trudnici me ispobunija :))
    Ubav vikend na site!

6. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Super. Kako do sega taka i od sega :) lesno ds ti bide :) ubav vikend :*

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Женски здраво, да се приклучам и јас во групава :angel:
    По сите калкулации сум во 5та недела.
    Симптоми немам некои посебни, не се ни посомневав дека сум бремена, мислев дека ќе добијам секој момент, нормални ПМС симптоми.
    Онака на шега си го направив тестот на денот кога требаше да добијам кога има што да видам - бледо розева линија! Го повторив тестот наредниот и понаредниот ден и втората линија беше уште поизразена.
    Никакви симптоми освен грчеви во долен ден на стомак, чести посети до тоалет за бр.1, повремено гадење, без повраќање. Толку, сега-засега.
    Калкулирам кога да закажам на гинеколог, се надевам на прв преглед директно ќе слушнам срце, ама со оглед дека има многу гужва кај дотичната, не знам што да правам и како да натемпирам... :?:

На kavadar4anka, Mari-Ja, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Добредојде во групава, со лесно да си ја износиш бременоста :*
    За прв преглед можеш да почекаш барем уште 2 недели ако сакаш да чуеш срценце. Во 8ма недела веќе со сигурност би требало да слушнеш срценце.
    До тогаш пиј си фолна и чувај се. :)

На Kay Scarpetta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kay Scarpetta

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Само фолна пијам засега, не знам дали да земам магнезиум за грчевите, препорачајте ми некои проверени ;)

10. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

So lesno i od mene :) jas i ti izgleda ista nedela sme :D jas pijam i magnezium folna i vitamin c.

11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мислам дека можеш и магнезиум на своја рака да земеш. Пијам и јас од почеток, ама сепак чекав гинекологот да ми каже. Прво пиев магнезиум 400 на Алкалоид, во форма на прашок, ама после тоа имав чувство на гадење, а и содржи засладувачи, така да и не е баш добар. Сега пијам магнезиум таблетки од 250 мг на Фарма Витал и ОК се.

12. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

Jas koga napraviv test na 3 den docnenje dvete linii bea temni odma mi se pojavi i vtorata linija... a kako so sum citala ako si vo prvite 2 nedeli samo bledo rozeva se pojavuva. Utre se narevam kje cujam :l: :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Со среќа нека ти е и тебе. Со лесно да си ја износиш бременоста, школски што би рекле :)
    Штом имаш утре закажано појди, само немој да се разочараш доколку не слушнеш срценце, сепак ако си 5та недела според последна менстурација мислам дека е рано. Срценцето почнува да чука во 6та недела, а на ехо може да се чуе најубаво во 8ма. :)

На LadyC и Божур им се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    честитки и лесна бременост :* :) од страна на магнезиум вит ц ја ништо не пијам таблети гледам све природно преку храна и овошје да внесам најдобро е и плус си се зајакнуваш ти а фолната киселина мора и убаво .. А за срценцето не се мисли јас кога бев пред неколку дена бев 5 недела и некоа ден накај 6та и док успеа да ни го пуште мн тивко го чуме на кратко а после 6та сите со подобро ехо успеваат да ти а пружат таа радост да го чуеш :l:

На Kay Scarpetta и Божур им се допаѓа ова.
  15. Kay Scarpetta

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Планирам да закажам преглед првата недела од октомври, би требало веќе да се слуша :l:, барем се надевам и едвај чекам :angel:

На Poppins, Божур и LadyC им се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

Најслаткото нешто е тоа ајде уште малце остана :hug:

17. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    јас сум 7 недела, но на ултразвук бременоста одговара за 5 недела. Нема ембрион сеуште. Дали некој бил во ваква ситуација?

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Смирено. Најверојатно си зачнала покасно па резултатот е тој што е. Ќе одиш на прегледи ќе видиш како ќе се одвива работата.
    Честита бременост само смирено и пази се.

19. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Девојки, ајде малку да ја активираме оваа тема.. да споделиме која како се чувствува :D

20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    еве јас девојки кажете некој совет мислење некој дали има чуено или па слично вака имала .. еве втор месец флевам досега трет пат ми се јавуе кафеав исцедок прво имав мал проблем одлепување на плод после ок помина ама пак се јави исцедок ми дади док утрогестан само еве 4 кутијка ја почнувам и инекции прогестерон неделно примав и мирување се ова као недостаток на хормони било као валјда причина и др точно неможела да знаи .. прва бременост ми е и имам страв малце :/ .