Најдобро е да одиш на дежурен веднаш, да не чекаш матичен лекар. Причини може да се многу од незначителни до сериозни. Во најмала рака ќе те боцнат со прогестерон депо за да го запрат крварењето. Можеби не е ништо за да паничиш но барем ќе бидеш сигурна дека со бебчето е се ок.
Не сум од Скопје има уште еден гинеколог ама од таму се од пишав и затоа не ми се оди. Инаку немам некоа крварење да речеш само на улошка и на тоалет по малку некоа кафена боја
Немате болница кај што си ??? Најдобро на болница на дежурен Можи ништо сериозно а можи и сериозно да е не се чека за таква работа раат ќе со бидеш барем ќе те боцнат
Bev kaj maticnata za upat,i ja prasav dali ima vreme dame zirne na eho,a vo cetvrtok imam zakazano prvo eho kaj Lazarevski.Mi bese strav bev nedelata na piknik i na nekoi mesta imase mali dupki ama maz mi lazaese so kolata.Fala mu na boga vidovme 2 zasebni sakusi mi podari dupla sreka i dve bebinja
Со убавоо,ептен ми е мило душо Те чека многу убав период ,а и одговорност дека носиш две срце во тебе. Ајде со лесно до крај нека е.
Денес бев за брисеви и ме гледаше рече се е во ред и грлото гледаше да не има некој полип ама ништо не виде рече са и да продолжам со терапијата и потоа наместо прегнатол да земам де Фемибион
Здраво Денес открив дека сум бремена 9 недела. Др ми рече за приска тешко да дојде до термин до после велигден и ми рече да ми пише приоритетен,што мислите ќе ме примат така,нека ми каже некоја што знае
Приска ти е заедно со прв скрининг. Со резултати/параметри од скрининг, идеш да те боцнат за приска. Уште 4-5 недели имаш време, не верувам дека би немало место.
Дечки здраво. Во однос на симптомите. 10 недели +2 дена сум. Гадењето ми е намалено. Дали е тоа океј? се секирам со оваа бременост бидејќи имам еден спонтан…
Si pisala vo povekje grupi. I da povrakjas i da ne povrakjas e normalno. Si imala spontan, veruvam deka ti e povekje griza, ama za sekakvi raboti ne si sozdavaj nepotreben stres. Sega ke ti pisat tri zeni razlicni mislenja i ti na koe ke se oslonis? Uzivaj vo bremenosta, pomalce losi misli, pomalce stres, terapija, vitamini i pusti mozok da kulira.
Еве јас да те утешам со 3 бремености и сите различни. Прва бременост се убив од повраќање, киселини до сам крај.. на бокс повраќав и раѓав. Втора бременост како песна, малку мачнини, не повраќав, прелесно до крај ми беше. Третава мачнини, гадење, лошење, повраќање до кај 12та и наеднаш ми престанаа и од тогаш сум супер (сега сум 23та). Нема правило за лошењето, секоја бременост е различна. Се додека е се во ред доле, немаш крварења, интензивни болки.. не се грижи. Со лесно
Zdravo na site I jas sum trudnica 11 nedela . Prvata bremenost nemav ama apsolutno nikakvi macnini , vrtoglavici ama bas nisto . Ova mi e vtora bremenost ama od 8 nedela jas sum za nikade . Vrtoglavici ,povrakanje a najmnogu od se sto me plasi e niskiot pritisok 110 so 70 pa i pomal , na kontrola sum tek na 29 ovoj mesec . Pa me zanima kako se spravuvate so ovie macnini , nekoj sovet
И јас имам мака со низок притисок и само би спиела, мачнини немам некои ама гастрогард многу ми помагаат, мене ми е мака со подуеност, многу јадам 7 недела сум а ја сум гладна година и не можам во тоалет да се празнам земав лактулоза