Te razbiram, mene mi pomogna samo pozitivna misla, si kazav deka se ke bide vo red i ostanav smirena. Na sekoj pregled odev smirena i srekna deka ke go vidam. Plus odev na rabota pa doma obvrski i ne mislev na toa. Posle 12ta nedela ke bides definitivno porelaksirana koga ke ti pomine skriningot, priskata...a i loshenjeto treba da se smiri ke imas poveke energija.
Се е нормално. Нешто ново му се случува на организмот и нормално е тоа. Ама стресот и негативните мисли да си ги тргнеш. Позитивно од нив , нема да имаш ништо.
Девојки, дали некоја од вас што е во рана бременост (5-6 недели) има кафен исцедок? Прв пат денес ми се случи ова. Читам дека е нормално, ама сепак се плашам. Во петок треба да одам за срцева реакција
Нормално е, гледам деновиве сите не фати тој кафен исцедок, секое второ мислење е за тоа, може нешто влијае. Иначе нормално е, од вгнездување на плодот. Ако си испаничена, оди до дежурен ќе те зирнат, јас отидов се беше океј. 11та недела сум јас. Ќе ти дадат и поддршка утрогестан. Сигурно е се добро.
Мене, пред една недела имав бледо кафеав исцедок 2 дена што траеше. Матичната рече дека е нормално се додека нема болки и обилност. Ставам утрогестан, магнезиум пиев два пати на ден и повеќе одмарав. Ми се повлече сам од себе.
Јас останав бремена по пат на ИВФ и во терапијата ми се вклучени и утрогестан и инјекции пролутекс. Посмирена сум сега, ако се повтори ќе се јавам на докторот утре. Ви благодарам на одговорите
Devojki da ve prasam dali eho vi naplakja matichen ginekolog, vo odnos na pregledi kako del od vodenje bremenost ?
Да, 500 денари. И ниту фискална добивам, ниту можам со картичка да платам иако има терминал за други услуги за да се плати со картичка.
Ne znam zasto dozvoluvame da ni naplatuvaat za eho koga ni se maticni. Mene radica bojceva mi e , mi zema 500den i ne mi dade fiskalna smetka!
Мене само првото ми го наплати ехо, да ми потврди бременост. Следното коа бев за срцева не ми наплати.
Site razlicno haos se matichnive, ne si gi znaeme pravata, ne bi trebalo da naplatuvaat bidejkji se maticni.
Devojki jas sum 10nedli i 3dena vcera glavata mi pukna pritisakot gore a obicno imam nizot pritisak dali e normalno i dva dena nesonica imam mi se spie a koga legnuvam nemozam da zaspijam
Нормално е нормално. За несоници ела да те гушнам. Си бројам офци или зјапам во празно со саати. И мене знае да ме фати глава некогаш, ама среќа со парацетамол ми се средува.
12та недела, ми најдоа гарднерела на брис. Др ми препиша да ставам флажил, ама се плашам дека сум бремена. Дали сте ги користеле во бременост? И дали е добро да се почнат во 12та недела дека е рано?
Штом имаш бактерија и ти ги дале , е побезбедно, отколку да не ги примаш и да си направиш проблем. Секоја втора трудница користи некои вагиналети. И јас ставав тој период едни , ама не ми текнува на името.