Еве јас да пријавам дека успешно поминав на преглед, ембрионот е убаво поставен, има срцева акција, но не слушнав ништо, докторката одби да помине повеќе време во вагинален преглед, било ризично Како и да е, многу ми олесна што сѐ е во ред. Инаку од среда официјално ми почнаа и мачнините, ми кажа докторката дека ќе стане полошо од 7ма недела, да очекувам и повраќање...Градите ми се како балони Ја едвај функционирам, не знам како ќе се издржи до 12та недела, ако воопшто престанат и тогаш.
Јас до сега пишував во труднички муабети и случајно видов дека има за прв триместар посебно тема Денес сум 11+3 недели од бременоста Тест правев 1ден од доцнењето на менструацијата се појави бледа линија а симптоми освен топли бранови и ноќно потење др немав Прва контрола на точно 6 полни недели и имаше срцева акција Во 7недела почнаа мачнините со повраќање ама среќа траеа само недела ипол Втора контрола на точно 10недела веќе наликуваше на бебе 36м И во петок 12недела сум на скрининг кај Адамова во ремедика едвај чекам да си го видам бебушот Ме интересира дали може на овој скрининг да се види полот, ако има шанси да кажам пред време да не ми кажува зашто сакаме да биде изненадување
Super so lesno i od ponatamu mislam deka posle 16ta nedela se gleda polot ali ne sum sigurna, ako sakaa iznenaduvanje kazi i i uste odma bash interesno da bide iznenaduvanje
Mene Elena Petrova vo 11 nedela mi go kaza polot Zavisi od postavenosta na plodot i od doktorot A i ne e biten polot Bar mene ne mi bese bitno sto e Ama sakav da znam
11+ 6 бев Не би рекла за Петрова дека е срека Нормално си кажа дека е многу рано и дека не е 100% Ама и ние видовме Се гледаше Како и да е не е толку важно Најважно е бебушките да се развиваат да се здрави па полот последно нешто е
Секој различно ги кажува Баш Димчев го прашав во 17+2 ми вели ти си 17 недела не е тоа 18 А сум читала дека е така ти како што кажуваш Сеедно Нека поминуваат безгрижно неделите само Нека растат бебињата
Се сложувам дека најважно е здравјето на бебињата и да помине цела бременост во најдобар ред. Се друго е второстепено. И јас бев кај Димчев минатиот месец, он ги пресмета неделите(а и компјутерот тоа го прави автоматски) како што јас споменав. Во најраната фаза клиторисот и пенисот тешко се разликуваат, независно од положбата...па затоа пола на пола е работата. Некогаш се утнува некогаш се трефнува со полот. Со лесно и се надевам ќе те читам во катчето за трудници со убави новости.
Јас сум грешка цело време пишувам адамова а преглед имам закажано кај петрова, незнам како сум се збунила И јас се сложувам со тоа дека е битно бебушот да се развива како што треба не е битен полот, а плус прво ќе ни биде само да е живо и здраво Јас неделите си ги рачунам ако е пр 11+2 по мене е 11недела а за кој месец сум сега па мислам трети А кога ми завршува првиот триместар 12+6 или веќе во петок кога ќе бидам 12+0 и од тогаш сум 4месец некако слабо ми идат пресметките
И јас ова се прашував. Во четвртокот на прв преглед ми кажаа 5+0, денес треба да сум 5+4, ова е петта или шеста недела? Срцева акција уште не сме виделе
6та. Истата почнува од 5+0 и трае до 5+6. Па најчесто рано е 5+0 за срцева реакција. Трпеливо и на наредениот преглед ќе чука срценцето.
Бев и на 5+3 (вчера) на дежурен затоа што забележав кафеав исцедок... Пак немаше срцева акција, со тоа што вчера се виде жолчна ќеса која на 5+0 ја немаше...
Кај мене на 6+0 имаше. Индивидуално е, ден а и недела, плус минус. Добро е што се видела кесата... Пиј витамини, не се напрегај и без негативни мисли.
Немам тромб ништо такво... притисок имам нормален 130 со 70-80, а ми ги дадоа од Ремедика од денот кога добив позитивен тест. Мислам дека се за подобра циркулација на крвта во матката.
Vo red.. Jas bi se konsultirala so drug doktor za aspirinot.Ne e ic preporacliv vo prvite meseci na bremenost. Epten ako mora go davaat vo detski dozi nikako doza za vozrasen
Се работи за аспирин протект од 100 мг. Не сум ни прва ни последна која го пие... имам слушнато и прочитано за многу трудници кои го пијат особено во прво тромесечие. Мене ми го даваа и после секоја инсеминација од ГАК, за евентуално ако останам бремена да се подобри циркулацијата и подобро да се вгнезди плодот.