Ако ти ги препишува доктор , зошто? Немаш доверба ? Не ме разбирај лошо, ама ако тука сега некоја ти каже дека не ставала и ти ли нема да ги ставаш и свесно ќе си направиш поголем проблем?
Вечерва почнав со флажилот, решив да послушам доктор. Во право си да, сепак е бактерија и мора да се третира, само сепак не ми е сеедно. Поздрав.
Здравооо на сите Четврток, позитивен тест на бременост☺️ Имах малку болки ж лев бубрег ( сега веќе немам ништо ) Некои како боцкања на лев јајник ( не силни, минат ) Мачнини ногу немам, слаби, некаде се поручек. Апликација покажува 5 недели ( посл. Менструација 7 април ) Е сега, толку сум паничар шо не може да биде дали е нормално тие "маленки боцки" сега на почеток ... литам све и свашта имам страх ногу... 2020 спонтан абортус ... утре се јавувам кај гинеколог да ми направат преглед..
денес сум 12та недела и два дена, енергија нула, сега дремнав малку и се осеќам омалаксано целата. Имам и повремени боцкања во јајник, едвај чекам да заврши првиов семестар да дишам слободно.
Јас 12 точно и веќе два дена ми е подобро каде каде, имам желба и да јадам, ама не многу али за разлика од претходно што не сакав ни да помислам на храна, подобро е. И не ми е веќе 24/7 гадењево. Ти посакувам што побрзо и тебе да ти се смират мачнините.
ооо супер, уживај сега. јас таман подобра и еве ме денес немам енергија, па и апетит слабо. Инаку претходно си јадев, не ми се лошеше. Иако добро е да немам апетит се молам за тоа. Вчера бевме на гости цел ден, па може сум се изморила и од патот.
Здравооо на сите Четврток, позитивен тест на бременост☺️ Имах малку болки ж лев бубрег ( сега веќе немам ништо ) Некои како боцкања на лев јајник ( не силни, минат ) Мачнини ногу немам, слаби, некаде се поручек. Апликација покажува 5 недели ( посл. Менструација 7 април ) Е сега, толку сум паничар шо не може да биде дали е нормално тие "маленки боцки" сега на почеток ... литам све и свашта имам страх ногу... 2020 спонтан абортус ... утре се јавувам кај гинеколог да ми направат преглед..Не работија тие денови, јас сум у Швајцарија иначе Имам ногу страх од се ...
Не се секирај нормални се такви симптоми во рана бременост. Горе долу сите сме ги имале. Биди позитивна колку можеш повеќе и ќе си закажеш преглед. Гледај не читај многу, така повеќе ќе те фаќа паника. Со лесно и убава бременост да си имаш до крај!
Нормално е. Се учи матката на нова состојба. Ќе те насочи гинекологот што и како понатаму, во однос на витамини. Ти одмарај си, гали си меше и уживај во периодот што следува.
Denes bev na Gak za pregled za boleduvanje,i sega citam doktorkata pisala CRL odgovara ba 8+2 g.n.A jas denes sum 8+4 nedela,dali e normalno toa,dosega se mi kazuvale deka e vo red,si odgovara plodot za nedelite
Те рачунаат од последна менструација? Знам со инф беше ти така? Не знам како се рачуна. Ама нормално е да е помало и поголемко, моето една една недела е поголемо, ми го сменија терминот за пораѓај. Не е страшно, два дена помало не е страшно.