На гинекологија се оди, во 12та недела прв скрининг и после скрининг те праќаат во лабараторијата да испиташ приска.
Здраво и од мене Пред некоја недела дознав дека сум бременa,поради причина што бев во странство и си дојдов пред неколку дена немам одено на контрола,не знам која недела сум. Имам закажано во понеделник,ама премногу ми е лошо,имам вртоглавици,повраќање и стегање на цела глава ..и си правам непотребни паники ..... иако и за првата бременост ми беше исто со лесно на сите
Zdravo devojki, da prasam dali nekoja go koristela puterot za strii na Hipp i kako e zadovolna? Kade moze da se kupi? Mi kazaa Zegin East gejt go imalo vo pogolemi apteki samo..
Снаа ми го користеше и ептен беше задоволна. Ми спомна и дека во Рамстор го имало во маркетот. Зегин сигурно ќе најдеш.
Дечки 7+6 сум, веќе неколку дена имам некое чешкање долу, не е цел ден, онака повремено се појавува. Многу ми е чудно, прво горе на усните од надвор ме чеша, па ќе го снема, па ќе се појави на препоните долу, па на клиторис. Ќе помине време ќе се појави како пецкање, штрекање, не знам како да го објаснам… Ставам утеогестан веќе два месеци сабајле и вечер. Анита ми рече од тоа било, да се мијам со камилица… Утрово кога станав ми истече дел од вагиналетата и почна да ме пече по малку. Секрет немам, од вагиналетата само бело, нема мирис никаков… Анита ми рече да не се секирам ама некако немам мир… Некоја со слично искуство?
Јас го купив пред една недела во зегин гтц. Не го користам уште, еднаш само го пробав од радозналост ама преубав е. Многу убаво мириса и убаво се размачкува и ја хидрира кожата а не остава флеки на облека
Blagodaram mnogu za odg, go barav vo eurofarm ramstore zegin jumbo go nemaat.. ke go kupam od tamu togas toj e bas za strii sto e? Ne e toj mama puter tyku toj bas za strii?
Devojki dali e rizicno da odam so zicara do vodno ? Citav za nadmorska visina dali smee vo rana bremenost denes sum polna 10ta..no toa nad 1800 m ne e preporachlivo.. moze smotano prasanjevo ama poima neam se vozela nekoja od vas na zicara? Gore e ubavo na vozduh malku
Помалку е од 1800 ама дали смее ич не знам, од друга страна нели се качуваат до врв бремени... Што знам
Da da znam deka e pomalku od 1800 cesto planinaram i kacuvav so tocak koga ne bev bremena. Ns bi trebalo da e problem, so avion si patuvaat bez prob isto.
Jas da,na prvo eho me gledaa vaginalno i so bric mie poloso.I sega sum 12 nedela za brisevi i pak kese depiliram.
Јас ич не можам да се средам со брич, буквално касапана се правам и плус ми се иритира кожата. Завчера бев прв пат на гин. ме виде само на стомак, рано е за ехо кај мене ама со оглед на претходнатата ситуација рече ај само да отфрлиме можност да не е вонматерично, па за 2 недели ќе одам на вагинален преглед. Се виде една "точка" во матка. Во грч сум не можам да се опуштам па за се се' преиспитувам. Не ми се оди несредена а ниту пак ми се ризикува.
А да си го прашаш докторот? Јас немам многу влакна и со брич не ми е проблем. Пред пункција ја прашав сестрата дали можам да се издепилирам ми рече подобро не. Не знам…