Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.411
    Aspirinot doveduva do vnatresni krvarenja ako se pie kontuniirano.Bas deneska so internist ja otvoriv taa tema a i znam na majka mi i go prekinaa koga sumljaa deka gubi krv vnatresno tokmu poradi nego.

Ti prenesuvam moi informacii radi pretpazlivost koi sekako nemora da gi prifatis.Pozz

2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Blagodaram... Informirana sum deka doveduva do vnatresni krvarenja i toa konkretno vo zeludnikot, no samo dokolku zeludnikot e osetliv ili nekogas imalo nekakvi problemi so nego.
    Jas nemam takvi problemi, a nemam ni somnez za stetno vlijanie na aspirin vo minimalna doza - 100mg dnevno, i toa voopsto bidejki imam citano kup napisi za nego... Sepak ti blagodaram.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    здраво и од мене јас сум 9+3 пред две недели бев на матичен и мене ми даде аспирин 100 да пијам.се консултирав и со друг доктор и ми рече да не пијам.а матичниот ми даде демек пошто сум пушела пред да останам бремена а и сега дека палам по една цигара во денот затоа.ама јас не го зедов не пијам само пре мама дуо пијам.незнам дали погрешив ама и фармацевт ми кажа да не пијам така да не пијам повеќето мислења беа за да не пијам позз и со леснина на сите

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Мене за првото др. Бојаџиев уште во 12, 13 недела ми кажа машко и точно испадна, дури и на шала и во 7, 8 недела кога отидов за срцева реакција прокоментира ,,ајде па нареден преглед здравје и курето ќе му го видеме,, хаха не знам стварно како претпостави ама ете погоди.

На Bebulleee и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    jas aspirin piev od sam pocetok do 30 nedela :) nemav nikakvi problemi i rodiv zdravo pravo dete. Ne se sekiraj pij go, nie koi sme imale istorija na lecenje na sterilitet sekogas ni go davaat duri i prirodno koga ke ostaneme. Za ivf i iui e zadolzitelen .

6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

Аспиринот секој различно го поднесува како и секое др апче нормал .. Исто и мене ми препорачаа аспирин во 10 недела али немав голема потреба од него .. Така да јас мислам без грижа штом доктор ни го дава значи потребен ни е ипак тој/таа поеќе се разбираат од нас :)

7. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    Бев на скрининг 12+4 кај петрова бебето е супер, нухален набор му беше 1.00 долго 58мм
    Кога ми кажа дека е во ред ме праша за полот дали да ми каже и се согласив и изгледа е машко па ќе видиме за две недели на контрола јас мислев дека е рано да се види ама она виде "свирче" :rofl:
    Денес би требало 13+2 тоа значи ли дека влегов во втор триместар или кога ќе бидам 14+0

На izmislena и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Da, da i jas go piev se do denes, no poradi kafeaviot iscedok doktorot mi rece da go prekinam do sledna kontrola - za 8-9 dena... A inaku mnogu citav, definitivno ne e steten za plodot, duri pomaga vo negovo podobro vgnezduvanje posto neli ja podobruva cirkulacijata...plus sprecuva preeklampsija, taka sto epten ne gi razbiram onie sto se plasat za negovoto pienje vo bremenost...

Слободно можеш да го пиеш. Ти го препорачал доктор, верувај му... и нему и на сите други доктори кои нас ни дале аспирин во бременост.

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На mikimaus123, alisijad и Poppins им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.411
    Ocigledno i doktorite razlicno kazuvaat :)
    Ete i na mikimays edniot doktor i farmaceut i rekle da ne gi pie.
    Sekako ke postapite onaka kako sto ve sovetuvaat.

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    I jas piev aspirin do 32 nedela. Mene vo apteka koga go kupuvav mi se drznuvaa da mi popuvaat bukvalno bez da bide toa pobarano od niv. Ne znam kako farmacevt go osporuva toa sto go kazuva doktor specijalist, kako nie znaeme poveke i podobro deluvase seto toa. Mislam deka maticnite retko go prepisuvaat, dodeka doktorive vo sistina, remedika i ostanative privatni kliniki go prepisuvaat najcesto vo pocetocite zaradi preventiva od spontan, ponatamu i za podobra cirkulacija vo matkata, za podobro hranenje na plodot, za odrzuvanje na normalnoto nivo na d dimerite.

11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

истово и ја го мислам фармацевт неможи да знае што е добро што не тој само што гледа од др купувачи и си дава за право да кажува што е добро што не некоаш се у право за некои таблети као витамини ама ипак пациентот доктпор го прегледува одредува дијагноза и знае што му е потребно а само во приватниве мн поеќе даваат одма се за да видат реакциа и не оставаат да се мачиме сакат побрзо да средиме и за наша заштита и самата матична ми го потврди истово ..

12. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Da poveketo mislenja bea da ne pie.a toj sto mi e maticen na site pacienti mu dava bukvalno na site.a drugi doktori davaat po potreba.i jas sega ne pijam moze treba ama ne pijam jas

Е сегa тoa е не пoчнaв дa пијaм мнoгу мислењa беa зa дa не се пие.бев и вo привaтнa и тaму ми рекoјa вo никoј случaј.демек пиеле тие штo биле инвитрo a ние прирoднo штo сме дa не пиеме.сегa нз дaли грешaм или не збунетa сум и јaс

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Mene cela terapija sto mi e dadena mi e kako za zeni koi pravele in vitro. A jas prirodno ostanav bremena. Nema vrska toa vo sustina, se e samo preventivno

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Абе секaкви дoктoри и сите рaзличнo мислење.некa не чувa гoспoд јaс велaм пa дaли ке пиеме aпчињa или не тoј кaкo ке реши тaкa е.дa oстaвиме нa негo тoј дa не чувa

15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Devojki abe ke poludam...Ovoj kremast mnogu svetlo kafen iscedok ne prestanuva... eve veke 3 dena, so toa sto samo vcera preku den go nemase... Doktorov mi vika na telefon deka moze da e od utrogestanot koj do vcera go stavav vaginalno, ama ete veke 1,5 den pomina posle posledniot utrogestan i uste go ima ova cudo...
    Ima li nekoj slicno iskustvo, sto moze da e ova? Aj da e ednas samo, da razberam...ama ova si trae...

16. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    И јас пијам аспирин 100 , природно останав бремена, испитував д димери ми беа 750 и петановски ми препиша да ги пијам ако беа повисоки ќе примав клексан инекции, му верувам на докторот , ме познава и си ја знае работата

На izmislena и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  17. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    Izmislena срцева акција имаше точно на полни 6 недели а кај некои може покасно, зависи кога било вгнездувањето а за кафеавото неможам да ти кажам зашто немав

18. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Јaс мислaм дa не се секирaш дa си пoјдеш нaјубaвo нa лекaр дa те види.мoже пa и ствaрнo oд утрoгестaнoт знaе лекaрoт штoм тaкa ти кaжaл.не се нервирaј сaмo гaли си мешенце и све ке биде у ред. Бaцки и дa ни пишеш пoбрзo декa немaш пoвеќе кaфенo :) :)

19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    и кај мене е исто така беше до пред една ден али немаше врска со утрогестан кај мене е 3 пати на ден само еднаш го ставам вагинално али крварењето - исцедокот е од др причини и треба да си појдиш да те прегледа оти може има некои дамки нешо со постелка тоа не се знае мора да те прегледа и ќе се виде не чекај дома утрогестанот мислам не предизвикува такви раб баш тој е за да запри ..

На izmislena и joy1 им се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Неќни кoгa ми се пoјaви исцедoкoт oтидoв нa дежурен, ме прегледa и ми рече декa внaтре немa крвaрење и декa се се чини вo ред. Тoј дoктoр пaк ми спoмнa декa или е кaндидa или oд утрoгестaнoт?! Сегa ме збуни ти...