ИСТО... затоа сум гневна. Затоа што мојата прва бременост не е вредна за докторот да ми обрне внимание и да ми објасни и да ме смири. Трипати рече дека не требало да биде во амбулантна и дека требало да си пораѓа пациентка во сала.
Дури и после тоа толку почнав да се двоумам за пораѓај на ГАК, а бев решена таму да се пораѓам, ама моментално ич не сум финансиски спремна да плаќам пораѓај на приватно и оставам во Божји раце да биде се, без никакви очекувања.
Оди мила на приватно да не те боли глава. За жал така кај нас функционира системот и државичката. Не дека по државните нема стручњаци и не дека во приватно не се наоѓаат нопаци. Ама пак подруг им е пристапот и односот. И све што те интересира да си прашуваш па макар и колку да мислиш дека ти е глупаво прашањето. Се работи за нешто свето што расте во нашите мешиња
Jas isto pominav prviot skrining kaj ivo kaev 2 minuti traese pregledot ni slika od bebeto ni nisto srekja pravev prenatalen
Denes bev da utvrdime bremenost, 6ta nedela sum, slusnavme srcence, no rece seuste e rano, samo sto pocnalo.. 3.4mm e Mi dade samo Feminion 1, sega ne ispituvame nisto, za 3 nedeli kontrola pa togas ke mi kaze sto da ispitam.
Д-димери кога се испитуваат? Јас освен ехо ништо немам правено. Нели треба да се испита лабораторија, брисеви, димери....? Докторов се замараше само со хематомот, среќа се повлече 99% сега и он малце да е раат
Секој доктор различно, мене ми ги испитаа димерите веднаш како останав бремена дека со мутации сум јас, и потоа пак во 10та недела. Сега кај и да е пак треба да проверам. Прашај си најдобро, од толку пациенти знаат и да нѐ заборават
Лабараторија ќе то даде следно идење, брисеви во 12та. Ддимери ако немаш индикација тека после 24та. Еве јас 25та уште немам испитано, деновиве сум на редовен преглед ќе ми даде сигурно и за скриен шеќер и за ддимери.
Ќе ти даде се. Уште срценце да слушнете прво и се ќе ти даде по ред. Лабараторија е секој месец. А димери ако немаш индикација после 24 та недела, а ако имаш некоја историја и порано. Брисеви се 12 та недела, мојата зима и порано и плус тие во 12 та.
Скриен шекер која недела е најдобро дасе испита.Ендокринологот ми пишала 24 недела да проверам,треба од пуна 22 недела да прекинам со Глукофаж едно 2 недели.Матичната ми вика можеш и 25 недела.Мене ме фаќа страв зошто ке прекинам терапија 2 недели
Малку си ја побркала темата ама нема врска Инаку не ти менува ништо дали 24 или 25, ама да сум на твое место во 24та ќе си проверам зошто да го мислиш уште една недела плус, а до тогаш ќе си имаш и резултати. Со првото јас во 24 во Мк проверив, а тука ме фати дури накај 28ма и шеќерот ми е на граница. Така да и да има нешто најубаво со време да се корегира по мое.
Сеа видов дека сум ја утнала темата.Така и ке направам во 24 недрла кеси проверам најдобро,подобро на време
Здраво, сакам да ве прашам, тие што имате правено Nifty тест, во која недела од бременоста го правевте, каде, колку е цената и за колку дена имавте резултати?
Zdravo na sitee Bi sakalaaa da ve prasam vo koja nedela od bremenost se preporacuva da se pravi PAP test,mikrobioloski brisevi i PRISCA?