Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    @izmislena nemoze utrogestan da ti predizvika krvarenje.On e za podrska na bremenosta,slicen e kako dabrostonot.Jas go primav 3 pati dnevno vaginalno do 22 nedela.Imav kraverenje ednas vo 9 nedela i ednas vo 15 nedela.Od Sistina mi bese taa preporaka

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Дa aмa oвa не е крвaрење, мислaм декa гo oпишaв пoгoре-ептен светлo кремaст исцедoк.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Vtoriot pat bese i kaj mene takvo
    Dodeka prvoto krvarenje obilno kako ciklus

Jas primav i inekcii progesteron plus vitamin c od 1000 ml

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    И јaс примaм и инекции прoгестерoн и утрoгестaн, сегa oрaлнo 2×1 oд 200мг и вит.Ц oд 1000мг.
    Сигурнa сум декa oвa не е крвaрење, не е ни зaстaренa крв зaтoa штo тoгaш би билa темнo кaфеaвa нели? Oвa бaш дa се пoмислиш дaли е белo или имa некaквa бoјa, кремaстo...

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Mozebi e implantacisko krvarenje koe e dosta cesto i normalno
    No sekako lekar mora da potvrdi

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    А не е ли кaснo зa oвa? Имплaнтaцијaтa е 6 дo 12 денa пoсле oплoдувaње, јaс сум веќе вo 6тa неделa...не знaм дaли пaк дa идaм нa лекaр утре, зaштo неќни бев,ме бркaa сo вaгинaлнo ехo, вo петoк имaм кoнтрoлa зa срцевa aкцијa.... дa не е премнoгу, сo oглед нa тoa декa двaјцa дoктoри вooпштo не беa зaгрижени зa oвaa ситуaцијa сo исцедoкoт.

Oд кoи причини беше кaј тебе, @Poppins?

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Кај мене првен малце се јави одлепување о тогаш почнавме со терапија се залечи се па пак се јави малце така е кремаво кафеаво некој исцедок па темен мењаше ми зајакнаа утрогестан пошто тој го прекинува крварењето а и заштитува плодот и плус инекции мене док ми се обрати као секоја капка секој исцедок го водиме као крварење бојата не е битна а можно кремаст ти е малку ако имаш бело кандида некоа пошо нели во бременост зајакнува она :/ али они ипак треба да те проверат не чекај никоаш не можиш да знаиш што е внатре поарно со време се а утрогестанот јок нема шанси да предизвика тој тоа ..

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Веќе си второ тромесечие од 13+ се влага. :)

На Kika(1) му/ѝ се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Jas posho sum epten panicar, a i da bidam iskrena malku i vie me ispanicivte tuka (so cest na isklucoci koi se obidoa da me smirat), uste dodeka kucav bev na pat nakaj dezuren. Sega izleguvam od tuka. Ne sakase da me gleda na eho, vika sto ke ti e preku dva dena brkanje vnatre, pa i ja pokazav sekojdnevnata na koja imase malku od iscedokot. I ona uste ednas - tret doktor vo ovie 3 dena mi rece deka iscedokot 99% e od utrogestanot i potencirase deka toa ne e krvarenje tuku iscedok koj se formira poradi toa sto neiskoristeniot del od utrogestanot si se isfrla nadvor. Mi vika moze i portokalovo da bide, pa duri i rozevo. Me prati doma da si odmaram i da si go pijam utrogestanot zaedno so vit.c. Mali se sansite da e kandida, no i da e, ne mozam da ja lecam do 12 nedela

10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

Ајде дај боже се да ти е ок ете и таква раб да има и паниката остај а настрана своја и мислење од секој од едно уво флегло друго излегло ;) ајде за брзо ќе си имаш контрола и нека ти биде лесна и убава бременоста и опуштено :*

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Здраво девојкии. Во петокот бевме на контрола и слушнавме срцева реакција на бебето :inlove: е сега докторката кога ме гледаше на ехо ми рече плодот за разлика од минатиот пат кога бев а тогаш бев 5+1 бил малку спуштен меѓутоа немало простор за паника зошто од почетокот примам утрогестан. Сега сум 7+3 ама некако се плашам заради тоа што го рече докторката. Дали некоја од вас имала слично искуство?

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    сo среќa и дa си имaш леснa бременoст.сум немaлaнјaс тaквo искуствo aмa еднa пријaтелкa и беше нискo плoдoт aмa пoтoa си се кренa тaкa дa не се секирaј.требa сaмo пoвеќе дa oдмaрaш тешкo дa не кревaш и сaмo пoзитивни мисли :*

Здрaвo мешињa кaкo сте денес.јaс сум 10+5 и дa прaшaм нa скрининг кoгa се oди?јaс плaнирaв зa две недели некaде тaмaн ке сум 12+6 или пoрaнo дa oдaм?пoзз и бaцки дo сите

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Прв скрининг ти е таман за две недели, не ти треба порано. :)

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    И јас одам наредната нед на прв скрининг @mikimaus123 :) едвај чекам :inlove: тмн си се нед и јас ќе бидам измеѓу 12-13 нед :)

На LadyC, izmislena и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  15. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Здраво и од мене, бев пред една недела на лекар, ми рече докторката рана бременост 5 недела, и ми закажа контрола за 10-тина дена. Но за несреќа ми се јави слабо крварење ( онака црвено-накај кафеаво) и ми даде да пијам утрогестан. Денес бев на контрола 6недела 5 дена, и некако ми беше многу воздржана, нема срцева реакција. Ми рече ајде да му дадеме шанса уште една недела пa ќе видиме, ваљда мислеше на она најлошото - чистење. Инаку претходниот пат беше 7мм сега 12 мм - разлика за 6 дена ( ваљда мисли на гестациската ќеса) а за плодот рече дека не се гледа многу убаво. И сега навистина незнам што да мислам... Ако расте ваљда не е ништо страшно???

16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Најбитно не мисли на негативно и лошо никако многу сне минале низ исто и крварење и еве и јас имав па со терапија утрогестан и некоа инекциа све се залечи само смирено се дешаваат често такви раб нажалост но не се коси чим примаш терапија добро ќе си може бебчето е покасно зачнато затоа сеуште неможи срцева акција рано е почекај уште недела и ќе видиш ќе си го слушниш душичето мало :* А сега со лесно и со убаво и само позитивно :)

На mikimaus123 и pipi-corapa им се допаѓа ова.
  17. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Ве молам, кога ќе каже гинекологот да се мирува ( лежи) . Тоа значи дека може да се стане само за во тоалет или сепак поумерено. Искуства со лежењето? Фала однапред!

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    се зависи каква ти е бременоста и колку треба да мируваш што е проблемот ?.. . Кај мене првиот пат ми рекоа мирување и ептен по потреба хитна полека движење без напрегање преоптеретување вториот пат малце поголем проблем несмев да станам од кревет само до вц.. Се зависи каков е проблемот али најдобро за тебе и бебушот издржи некоа ден мирувај релакс колку што можиш поеќе и полека све ништо друго не е битно :)

19. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Feminki zdravo da vi se pridruzam i jas vo temava :)
    Prv pat trudnica 9+3 konevno se resiv ja iscitav cela tema ;)
    Pozdrav do site i so lesno da si iznosime

@pipi-corapa ne se sekiraj i kaj mene bo 7ma nedela imase srceva reakcija. Ciklusot ne mi bese redoven i sum zabremenila pokasno. Jas ne se ispaniciv zasto znaev zocno koga sum ama vidov deka dr. se isplasi. veruvam deka na naredniot pregled ke bide kako sto treba.

На Lolipop23, mikimaus123 и izmislena им се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мешковци мали, ви се гади ли вас? Повраќате ли? Јас сум 7+3, нити ми се гади нити ми се повраќа - ама баш од ништо:
    Почнав да се загрижувам... Дека викаат ако не ти се гади дека тоа понекогаш може да најави спонтан абортус? Искуства?