Здраво, веќе 9 недела сум бремена и ми се појави кандида, матичниот ми препиша канестен 1 една вагиналетка, се мислам дали е многу наеднаш 500 мг ?
Знам дека не ми е прашањево за тука, но незнаев кј да го поставам. Сега ако ме вработат дали за еден месец ќе имам право на патолошка? Или и за патолошка треба да си осигурана минимум 6 месеци ?
Јас колку што знам право на надоместок на плата може да се оствари под услов 6м непрекинат работен однос.
Девојки за кај сте одлучени за прв скрининг? И кога мислите да го правите? Јас се мислам за 13 недела во Плодност по можност кај Таше. Иако 2 пати ни кажа дека немаме шанса по природен само со инвитро , а 3 пати останав по природен. Незнам зашто пак ме влече кај него да идам.
Zdravo devojki 8 nedela sum mnogu povrakjam i mnogu mi se gadi ,deneska imam I grcevi prv pat I toa bas bolni ,inace so bliznacinja sum …. Dali na sirenje na matka ste imale bolki I grcevi ….Jas sum celata isplasena
Грчевите се најнормални од ширење на матката, ти си со близнаци и ќе ти бидат поизразени. Појачај на магнезиум и ќе се среди. Исто во врска со повраќањето, избегнувај храна што ти смета и не се замарај со тоа морам да јадам, јади колку што можеш и тоа што можеш, ќе се смири за некоја недела, така да немој со сила да буташ полошо ќе си направиш. Со лесно.
Mi rekoa deka maticen ginekolog kje moze da mi gi izvadi od moj termin. A go sledam i ona moe zdravje i tamu upatot mi stoi uste kako nerealiziran i rezultati uste nema zakaceno a vo ponedelnikot bev kaj niv. Neznam dali da odam kaj niv
Мене за брисеви исто вака ми направија, чекав, немаше ни на апликацијата ни кај матичната, за на крај по жешконо да идам трудна да ги земам од таму.. и замисли готови биле со денови.. и коа хи прашав зашто не ги закачиле на мој термин, не знаеа да ми одговорат… оди во понеделник, сигурно се готови.
Здраво,дали е нормално 7ма недела бременост потврдена од гинеколог со срценце,повремени грчеви и подиеност?