Такви болки ги имав скоро цело прво тромесечие, исто немав никакво гадење и никакви мачнини. И цело прво тромесечие го преспав буквално, тоа ми беше најголем симптом. Нормално е и не паничи, се шири матка, си расте бебе и си прави простор.
Ви се дешава да осеќате многу замор? Јас до вц да идам и скапнувам, незнам што ми се дешава. Сега сѐ бањав, едвај се избањам. Се осеќам ко да сум била на маратон. Енергијата ми е испод нула. Мерев притисок, ок е. Некој се соочува, соочил со вакво нешто? Стварно незнам што ми се дешава. Вака сум од вчера поручек. Иначе сум 12+3
Да, првиот триместар е така. Сеа уште малку во втор и ќе добиеш сила наеднаш и нема ни да се осеќаш ко бремена. Јас со повраќање 3 месеци како влегов во втор воскреснав, буквално не се осеќав ко бремена. Е сеа у трет дефинитивно најтежок.
Мене постојано ми се повраќаше, никако да повратам. Среќа таа мака помина сега со ова заморов значи паника меѓу фаќа фо вц да одам. Реков што ми се дешава
Влегов во темава истото да го прашам. Не памтам дека во првата бременост ми беше вака, ама па тогаш само лежев . Неколку дена се задишувам на банален напор, по скали два спрата едвај качувам, и баш истото му се жалев на мм вчера велам “ти се задишуваш кога се бањаш?”. Си направив триста филмови. Ми вели трудна си и имаш кондиција нула, ништо не ти е. Ме утешивте дека не сум едина.
Ќе помине уште малце. Па втор триместар е лесен. И третиот до кај крајот на 8 ми месец. За 9 ти, клапнуваш и чекаш да се породиш. Еден ден ќе имаш сила да поместиш куќа, а друг ден ќе ти биде мака чаша вода да земеш.
Хахахахахахаха и јас мм го прашувам дали му е топло, дали му студи, дали се уморува и сл јад мислам и он дека треба да е заморен и ми викаа заш да сум заморен
Исто. Енергија нула. Со првото можеби не осетив вака бидејќи не работев дома си одмарав кога сакав.. а сега и на работа , плус и дете дома.. Кога навечер легнувам мислам се онесвестувам
Леле да. Многу ми паѓа веќе 2 месеца и баш сум загрижена. Не знам дали е промена на сезона или ради бременост, до сега бар во бременост коса ич не ми паѓала.
И мене во претходната ич не ми паѓаше, дури ни после пораѓај не ми паѓаше ко сега. Обично на есен знае поише да паѓа ама ова сега цели прамени .
Мене исто ми е ....мислам дека без коса ќе останам ...Плус и после пораѓај паѓала...значи збогум кадрава бујна косо...