Здр. 5 недела сум. Сакам да сменам матичен гинеколог. Имам отворено боледување. Можам ли да се префрлам кај друг или ...?
Добро прашање. Ја освен на стомак неможам никако. Се трудам на страна и се ненаспана сум, од што се будам да не сум на стомак др ми рече греота било за бебето да има притисокк
Ајде да се надеваме дека е комбинација со сезона есен. Јас се мислев да не треба да појачам исхрана дека споредбено со претходната послабо се хранам. п.с лајкот е за поддршка.
Zdravo zenski , Utre imam na klinika skrining I priska Dali znaete Dali skrinigot e preku meseto ili vaginalno ?
Мене вагинално ме гледаше првиот скрининг, зашто неможеше убаво абдоменално, иначе абдоменално обично гледаат.
6500 ехо 4500 приска Јас во петокот правев ама само ехо, приска не зашто се одлучивме за нифти и немаше потреба од приска. Кога со ти на скрининг и кај кој др?
Мене во плодност ме гледаа абдоменално ама многу мрдаше бебчето и мораше вагинално. Сега имаа донесено некоја нова апаратура, гледаш и се топиш чисто јасно ептен предобро
Дали пиете кафе? Јас од најголем кафепијач со зор едно неделно ако се напијам, ама со мачниниве од сѐ ми се гади. Сега не знам што да правам со себе од сабајле, навикната цел живот прво кафе па ми почнуваше денот.
Додека траеја мачнините и живеев на квики и кока кола, ништо друго не ставав во уста. Се ми сметаше. После стандарт едно кафе во текот на денот, со 80% млеко и пола лажичка нес. Така пиев и пред бременост, така и во бременост. Второ кафе во ептееен ретки случаеви, ако ептен ми се припило.
Ќе ти поминат и ќе си пиеш нес. Мене турско ми сметаше, и првите три месеци пошо црева истурав од се буквално се немав напиено кафе. И после почнав по едно од сабајле само, ко што вика Биби, со млеко нес, повеќе на млеко. И така терам уште.
Јас да. 10+ сум и не ми е прекинато. Додуша пиев по две во ден, сега пијам само едно околу 1 час подоцна откако ќе станам. Не ми сметало досега.