Здраво феминки 4та недела сум, со 3 позитивни тестови. Матичниот ми е на одмор до понеделник, ми е страв малце па незнам дали да чекам до понеделник или да одам кај друг доктор во меѓувреме
И да идеш каде е прерано за било што. Одмарај и чекај уште две недели за преглед и срценце. Или понеделник кај матичниот ако сакаш .
Zenicki denes bev na prvo eho. 6ta nedela sum ako racunam od prv den na menst. a denes mi rekoa deka sum 5ta nedela i 1 den. Mi pisuva mn rana gestacija... se zamislivmnoguu. Ima li slicni situacii?
Мислам дека има врска колку дневни ембиони се враќани, отвори на нет имаш калкулатори за ивф за due date, мислам дека таму ќе ти даде поточни информации отколку да се водиш според дата на последна менструација. Мада штом ти рекле дека е во ред, нема што да му ја мислиш, гали меше и уживај.
Читав дека обично после 6та недела. Мене денес ми е 5+3 и не ми е баш убаво од сабајлево. Ми се гади, не ми се јаде ништо. А има и вирус со слични симптоми, па си викам да не ме фаќа вирусот..
Нема везе, ја како влегов во 5та до 12та не живеев. И на инфузии завршив. Ама секоја жена индивидуално. Може па да ти трае кратко. Така да со лесно.
Јас па еве сум 14та недела ниту еднаш не ми се слоши и не повраќав,го поминав ли тешкиот период или да очекувам дека може и во следните недели да ме погоди повраќањето?
Здраво мамички. 12 недела сум но имам болки како менструални но издржливи. На контрола сум тек следна недела но не знам дали да одам до во државна болница на една контрола. Дали имала некоја вакво искуство? И да напоменам имам хематом мал и земам утрогестан
Нормално е менструални тегоби поготово првиот триместар, после ќе се намалат ама ќе си ги имаш низ цела бременост. Сите имаме, нормално е се шири матката.
Ништо страшно, на нашки да ти поедноставам. Матката е така мутав орган, и сега од мала точка треба да стигне баскет, и буквално секоја промена одма си покажува, ама е сосем нормално и често во бременост. Немај гајле, пиј си магнезиум и ќе немаш мака.