Од 5та до 7ма јас имав, но само гадење тек тук, без повраќање во оваа бременост. Во првата воопшто немав ништо
Здраво, Би сакала да ве прашам дали некој имал слично искуство, денеска сум по циклус 5 недели и 3 дена бремена, денеска гинекологот ми рече дека по димензии е за 6 недели и 3 дена.. Ама сеуште нема срцебиење... Некако ме загрижи, следен преглед понеделник. Имам благи болки, почнав денеска со клексани.
Да, покачено ми е. Ми даде цефалексин да пијам. Од утре почнувам. Не е премногу покачено. 6 е граница мене ми е 12.4
Здраво и од мене да почнам и во оваа најубавава тема за прв триместар јас сум ептен на почеток точно 4 недели пред 3 дена позитивен тест, во систина одма наредниот ден отидов ради мутации да препишат клексани доза и терапии и мојава докторка вика ај да те ѕирнам викам што ќе ѕирнеш ептен е на почеток ајде ајде легнувај ништо не се гледаше, задебелен ендометриум само нормално, сега во среда ми закажа пак да сме виделе точка, мене некако пак ми е рано 4+5 ќе бидам за претходната бременост тек во 5+2 или 5+3 одвај жочното кесе се виде точкичка, па сакав да прашам кога прв пат го видовте точкичето вие? Ептен сум нестрплива
Иначе од симптоми имам некои безвезе доле десно баш во вагина како тапи болки од една секунда… и приметив дека ако најдам положба за лежење подобро ми е ако стојам или се движам повеќе ги осеќам… имавте нешто вакво на почеток ептен доле десно буквално вагина. Првата бременост ми заврши со предвремен пораѓај во 18та недела и сега анксиозноста ми е левел 1000ка
Мораш да се стрпиш мила, и на 4+5 дали ќе видете нешто. Јас на 5+0 бев и си ја видов матката само и едно минијатурно точкиче. Ама за точно 10 дена веќе имаше срцева акција. Моја препорака ти е следно да си закажиш во 6+ недела за срценце, а за посигурно 7+ недела.
Со рана потврдена овулација сум на 12ти ден па ај можда затоа ми закажа вака рано и плус во однос на претходната бременост вероватно
Матката е така совршен и интелигентен оган, способна да се прилагоди и да формира цел еден свет, посебен био систем, за да израсне нов човечки живот .
Здраво женски. Јас сум 6та недела бремена, втора бременост. Имам закажано преглед во петок за срцева акција. Тогаш ќе бидам 6+3. Последниве 3 дена имам исцедок кој е бледо кафеавкаст, кремаст да го наречам. Најчесто е на бришење, а на гаќите има по некоја точка. Веќе и пишав на матичната, рече ќе видиме во петок. Си велам ако беше нешто невообичаено ќе ми кажеше да одам веднаш на преглед. Ме интересира дали некоја од вас имала ваков исцедок и дали е нормално? Колку што читав по странски форуми сегде пишуваше дека е сосема нормално но некако на мисла ми е.
Нормално е, ама не е нормално да те остави матичната без терапија. Можеби треба прогестеронска подршка. Примаш ли нешто?
Не, не примам ништо. Минатата недела штом добив позитивен тест се јавив за преглед, рече рано е. Бхцг беше 252. Претходната бременост ми беше уредна, не примав терапии за ништо. Инаку исцедокот е ваков и не е некоја голема количина. Vakov e https://www.babycenter.com.au/thread/4148790/6-weeks-pregnant-with-brownpink-discharge
Обично кога се јавува ваков исцедок е знак дека има недостаток на прогестерон. Мене во 5 недела ми се појави и веднаш ми препишаа пролутекс да боцкам и да мирувам повеќе. Вагиналети утрогестан исто ставав. Не е страшно, ама јас би изреагирала одма, не би чекала до петок.
Тогаш ќе одам уште утре сабајле. едит: сега ми текна дека пиев дабростон минатата бременост до 10та недела