Zenicki denes na vtoro eho se gleda embrion koj odgovara za 6 nedela 3 dena. Nema srceva akcija. Ivf doktorkata vika do petok da vidam pak na eho ako nema srceva da odam so toa apce za abort. A posle otidov i kaj maticnata, ona vika da pocekame barem uste 1 nedela. Ima li kaj nekoj da bilo vaka pa da ispadne srcence. A pred 13 dena koga bev na prvo eho nemase ni plod samo sakus i zolto kese. A sega imase plod. Ne znam sto da mislam doktorkata ne se nadeva deka ova ke uspee.
Почекај, малечко е уште. Ќе даде срцебиење кај некои во крај 6та или 7 недела. Една докторка мене ми рече нема да расте ако не е жив плодот. И на следниот ми покажа срцебиење само останав продолжниот викенд да се нервирам.
Здраво девојки, Ми доцнеше и отидов во приватна на преглед, бремена сум 6та недела. Ми направи ехо рутински со доплер. Е сега моментално немам матичен доктор. Дали под итно треба да пишам некој, дополнително прегледи проверки прави матичниот од овие во приватната?
Честитки и со лесно со оглед на тоа што ќе треба да испитуваш често крвна слика, брисеви, торч и слично, а истите се бесплатни на државно за трудници, би ти препорачала да си пишеш матичен лекар што барем ќе ти издава упати. Можеш да си ја водиш бременоста приватно, ама испитувањата ако ги правиш приватно може многу да те чини, а вака ти се бесплатни.
Зошто така те исплашила, па кај некои во 8 ма недела има срценце, не брзај, само убави мисли, ќе биде се во ред ке слушнеш и срценце. Кај сите е различно.
Здраво, вчера требаше да почнам со циклус ама не добив, а веќе скоро цела недела не знам како да ви објаснам ама едноставно чувствував дека сум бремена ги имав истите симптоми како и со првата бременост и едноставно знаев дека ако правам тест ќе излезе позитивен, и не ни чекав до денес за “официјално” да ми доцни - тест правев синоќа ( поточно 3 теста) и сите беа позитивни со послабо видлива втора црта (слика има долу). Е сега прашањето ми е, бидејќи очигледно е дека ептен е рана бременост (според мое сметање некаде 4-5 недела), дали веднаш да закажам преглед кај гинеколог за да ми потврди бременост или да почекам до следната недела?
Честитки и со лесно . Почекај рано е многу, ваљда знаеш од претходната бременост кои витамини да ги земаш. Можеш во меѓувреме бета да следиш дали расте правилно.
Здраво девојки. Денес ми е 14 ден од ембриотрансфер. Направив бхцг и добив резултат 540 (референтни вредности од 4-7г.н се од 612-187000) Малку пониско од долната граница. Дали некој имал претходно вакво искуство?
Не ги гледај тие референтни вредности немаат врска, екстра ти е бетата, мене ми беше 350 на ден на добивање (14дена по овулација). За недела дена може да видиш сакус, а за 2 недели и малце срце. Честитки и со лесно