Кај мене исто-на 6+1 немаше срцева акција. На 6+6 се виде трепкање и тоа ептен јасно ... и се слушна чукањето исто јако А кај кој доктор беше за утврдување на срцева реакција? Пошо апаратите им се различни, мене матична на тоа нејзиното старо ехо веројатно до 9 месец ќе ми глеаше само сакус ))) Во ремедика јасно се виде...
Ami taka de )) idam vo 6 +2, ona ni zolcno kese ne glea. Nema sansi za 4 dena da porasne embrionot od 0 na 8 mm ))
kaj mene i bebeto ne se glease ubavo taka nesto gledas crtki tocki samo i mini edno ekrance i samo cuti i mhm mhm dobro e stavaj i srcenceto trebase da se navrtime ubavo za da go cuime od tivko so bese a i me racunase mene pak nedela unapred poeke i ke naprais utka i so tableti i sve
@izmislena никаде не сум прочитала дека негадењето е знак на такво нешто. Дај боже да си поминеш цело време лесно и без гадење. мене до средина на 8ма ништо и после почна да ми се гади и тоа цело време освен кога лежам на грб ама не е страшно сеуште не повраќам па ќе видиме
Vaka nesto najdov: " In a few women, a lack of morning sickness could indicate that their hormone levels are much lower than normal and that they're at increased risk of a miscarriage, but that is usually not the case--and you definitely should not worry if you're not feeling any morning sickness, as long as your ob-gyn thinks your hormone levels look good. "I've had women who freaked out because they didn't get morning sickness, because they thought they were at higher risk of having a miscarriage," Dr. Francis says. "But if you don't have morning sickness, it doesn't mean that you have abnormal hormone levels; it just means that you tolerate [pregnancy] better." But don't get too complacent! Even if you're out of your first trimester, you may not be out of the woods. Although most women get their morning sickness between weeks 8 and 14, every woman and every pregnancy is different, and you may find that you develop pregnancy-related sickness later. If you're nausea-free, consider yourself lucky-and enjoy the fact that you can get through what's often one of the toughest trimesters of pregnancy without too much trouble."
@izmislena ти пишувадрка многу мислат така... има многу трудници кои дури не се чувствуваат различно. Ако гинекологот ти вика добро мора да слушаш најмалку ти треба паника Верувај ми се се решава! Мене во 7ма недела заедно со срцева акција ми открија скриен шеќер... полудев прво ама откако ми објаснија ситр дека ќе се следи дека нема никој така да ме остави... се помирив тоа е тоа. нема јадење се па се тешам дека нема многу да се здебелам. мораш да имаш позитивна мисла гали го мешето одмарај малку по дома слушај го телото и се ќе биде добро. и како што вика крајот на твојата статија сметај се среќна што не ти се гади.
Смешно е како мо го открија. сите ги праќаат после 22 недела мислам. Мене обична крвна слика ми дадоа да правам 2 дена откако дознав дека сум трудна, мене не ми се веруваше сеуште, колку бев возбудена само и шеќерот ми беше 5.7, а дозволено е 5.6. само заради предострожност ме пратија на скриен и ОП ете гооо. Сега имам гестациски диабет
lele stvarno kolku rano... nisto, podobro so na vreme se otkrilo... mene mi rekoa pomalku blago, verojatno radi tie pricini... ke proveram i jas kaj i da e...sekako ke baraat krvna slika kaj i da e
Намали со благо и џанк фуд заради бебчо и тебе полесно да ти биде не се прејадувај тоа е важно. Ако имаш во семејството диабетичар направи порано ако не ... чекај кога ќе ти кажат. Кај мене татко ми е диабетичар... имав фактор +. инаку што и да е не се секирај. Искрено јадам се само не во ист ден или на 2 пати... сега е ОК ама како ќе растам ќе видиме... Колку си точно бремена?
7+4 денес. Се чудам дека ништо не ми е - нити тешко нити ништо различно од претходно. Јадам исто, дури може и помалце...ама нити ми се лоши нити ми смета некоја храна...може и рано да е... 8ма недела. Ти колку си?
Првата бременост и водата ја повраќав... не знам колку кг ослабев во прво тромесечие. Од второ натаму се стабилизира малку по малку. Втората бременост никаков симптом. Ни лошење ни гадење ни повраќање.... Ги имав истите прашања и стравови но испадна најнормално. Стварно секоја бременост е различна, дури и кај иста трудница.
od 8+ pocna da ti se gadi? ajde da vidime, moze i mene ke pocne. bar da znam deka se e ok, pa moze i ke podoslabnam troa
Ама зашто да ти се гадиии не е убаво чувството баш и не повратив ниеднаш само ми е лошо. Уживај си докторот гледа внатре и ќе ти каже ако не е добро. Не се паничи немаш потреба ако се е во ред. Уживај со во бременоста
se zezav za da se smiram za nekolku dena, kao, pa posle da si umislam nesto drugo deka ne e vo red...i se taka do nedogled. a za ova za slabeenjeto ne se zezav. edvaj cekam da pocne da mi se gadi od mrsna i kaloricna hrana )