Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.598
    Кај и да правиш, нема да згрешиш, секаде супер работат. Разликата е во чекањето на денови.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Маж ми ми ја купил свесно мајчинство, ја почнав и преубаво е напишана од збор до збор. Жената има изгубено едно дете во бременост и потоа има две девојчиња и зборува за сите стравови и начини за справување во бременост… ептен убава до тука кај што сум

На confidential, Joanna28 и arwen93 им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Да правев, се виде претпостави само докторката рече ќе се потврди со тестот од крвта.

4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Во германија живеам тука се вика harmony тестот ама ист е како nifty кај нас.

На Iva.T и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Да јас се пронајдов бидејќи и јас имав спонтан пред 2 години и тешко ми беше да го надминам тој страв дека може пак нешто слично да се случи ама книгата баш ме мотивираше да размислувам позитивно и вчера пред ехото имав чувство дека е се океј и стварно беше така а обично секогаш имам трема. :)

6. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Преку пренатален е најточно и нема шанси да се згреши, а со ехо може и во покасни месеци да не се гледа убаво.
    Мене некако воопшто не ми беше битен пол преку пренатален, дури од лабараторија ме потсетија дека имам опција да дознаам пол, мене не ми ни текна. Само чекав резултати побргу дали е се’ во ред со бебиња.

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    И јас ептен се најдов … и јас го изгубив моето прво бебе во 18та недела, ич не ме прашувајте како дојдов до одлука дека пак ќе влезам во бременост бидејќи ептен е тешко од оваа перспектива…секоја втора реченица беше како мој личен страв… ама во книгава ми е интересно дека дава и начини и техники за справување пошто секоја од нас без разлика низ што поминала претходно или и е прв пат си носи необјасниви стравови….

На Ladyme, Joanna28 и arwen93 им се допаѓа ова.
  8. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Да, потполно те разбирам како се осеќаш. Психички паднав јас после лошото искуство ама ете после секој дожд доаѓа сонце, сега ќе биде се супер не се грижи :) :*

На DreamOn, Joanna28 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Не дека ми е битно какво ке биде, секако здравје Боже сакам да имам и машко и женско. Така да не е битен полот од тој аспект. Само да е се ок.
    Ама прва бременост, меракот, желбата кај мене се преголеми и едвај чекам да почнам да гледам идеи за уредување на соба, да купувам алишта, да смислувам имиња.. итн. :) Веројатно секој различно ги доживува истиве моменти и тоа е сосема во ред

На DreamOn, arwen93, ShtruMfeticka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Секако, не зборев за тебе или било кој, онака општо кажав :)
    Некако многу лошо претходно искуство мислам дека ми направи такви чувства. Еве и сега 7 месец, одвај пуштам душа по нешто да земам 8-|
    А за имиња… уште немам, да ме праша некој за друг одма ќе дадам идеја, а за мене не знам и тешко ми е да се одлучам:D

На ShtruMfeticka и Iva.T им се допаѓа ова.
  11. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Затоа треба да правиш како што чуствуваш дека е правилно во моментот :l: Секако, да не се оставиш без ништо до пораѓај :D
    Инаку за имиња… верувам дека исто ке биде, секогаш за себе е најтешко да одбереш ..било што:sweat:

На ShtruMfeticka и Elliana им се допаѓа ова.
  12. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    88
    Вчера бев на преглед кај матичниот, според последен циклус треба да сум 5+5 арно ама кај мене на ехо ништо не се гледа, докторот рече да не ве плашам можно е да е и вонматерично што е многу ретко ама можно е и да си затруднела подоцна па уште да е рано за да се види. Денес бев во две лаборатории испитував бета но двете се со различен резултат. Првата (слика долу) не знам колку е веродостојна бидејќи кога отидов за резултатите како споулавени беа не знаеа што да ми кажат демек уште не е готово на мејл ќе ти го пуштиме, за подобри резултати во Скопје ќе пуштиме да испитаат..некако мн чудни изговори и др ми рече да одам и во втора лаб. да испитам (втора слика долу). И кога му ги пуштив резултатите рече во четврток или петок да одам дека би требало да се види бременост и на ехо.
    Според тоа што го гледате на сликите јас сум некаде околу 3-4 недела нели? ​

Прикачени фајлови:

• IMG_9220.jpeg
      IMG_9220.jpeg
      Големина на фајлот:
      68,1 KB
      Прегледи:
      63
    • IMG_9221.jpeg
      IMG_9221.jpeg
      Големина на фајлот:
      68,7 KB
      Прегледи:
      59
    На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    За 2-3 дена би требало да се види ќесата. Видлива е со над 3000 бета резултат а вредностите се дуплираат на секои два дена. Кај мене се виде со 4000. Оди во петок најубаво за посигурни резултати.

На Mamacita00 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    855
    Мислам дека е бременост, за вонматерично ниски вредности се.. Нека кажат поискусните

15. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.598
    Бета се испитува стрикно во иста лабараторија, и стрикно на точно 48 часа. Од истава причина, заради референтните вредности да се точни, да не се вадиш од памет. Над 2000 веќе треба да се види нешто, ние во 5+1 одвај микро точка видовме, одвај значи.

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    623
    Јас бев во 4 нед точно и се гледаше точка и све тоа околу. После кога прокрварев 4 нед и 6 дена бев со 1090 бета во синлаб. Секое тело различно.

На arwen93 и Mamacita00 им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.598
    Дента правена бетата?

18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    623
    Да, после прегледот ради крварењето после почнав терапија.

19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.598
    Не знам како е возможно искрено, со бета 2000 одвај се гледа, ова ми докажува да не идам во Синлаб да правам крвни слики. Баш види и низ лупава сите вака од прилика имаме пишувано за бетата. Али ајде може па параметрите им се некои различни, да не грешам душа.

20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    623
    Прво ехо еве на 4 нед точно и ми е поголем плодот ми рече и сега последно кога бев. Може и затоа толку рано се виде.

Прикачени фајлови: