Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.596
    И мене ми е, недела дена понапред од почеток. Моментално и 3 недели понапред ми го водат. Ама ме зачуди. Кај мене беше поголема точкава на 5+1 кога бев.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Денес сум веќе 9н+3 дена.
    Последниве две недели сум како во депресија.
    По цел ден можам да спијам и пак не сум ненаспана. Од толку спиење и главата ме боли. Не повраќам, но постојано ми се гади, имам киселини, низок притисок, ништо не можам да јадам, станувам нервозна.. едвај чекам да завршам со работа и да си одам дома, облекувам пижами и цел ден така без врска ми поминува. Буквално немам волја за ништо. Едни садови од машина по 2 дена ми стојат неизвадени.. И се си мислам дека никој не ме разбира.
    Дали е нормално? Дали на некоја од вас и е слично вака? Почнувам да се загрижувам дали стварно нешто не е во ред со мојата психа.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.415
    Допаѓања:
    22.748
    Иста бев, и уште сум таква.
    Не ми се спие толку, ама исто мислам дека овој пат бременоста многу ме удира на психата, дури размислувам дали да одам на психолог да поразговарам.. а што ќе ми каже..
    Ништо не ми се прави, никаде не ми се оди, немам желба ни волја за ништо, убаво ми е само кога спијам.
    Многу сум нервозна, ужасно многу ми се гади нон стоп, едвај издржувам. А само 12 недела сум. Ми се смачи.

На Iva.T и Autumn05 им се допаѓа ова.
  4. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    824
    Najnormalno e ova, se e vo red so tebe zatoa bremenosta e druga sostojba jas sum 38 nedela pa 3 dena se osekjam bez sila I volja a 4ot den mozam da poletam nekoi zeni cela bremenost ja prespivaat I ne e za zamerka nisto

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Тука сме јас и ти со недели јас сум 7+5 слична ситуација во однос на спиење… уморна сум за цел живот ми се чини. Среќа па имам маж што ме заменува целосно во домашни обврски и не ми дава ништо да пипнам. Ама периоди се и јас не сум волна за ништо посебно ако ти е за утеха, најсигурно се осеќам во спална легната со пуштен филм

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.381
    Не е зумирано на ехото затоа се гледа кај @Ladyme толку мала. И мене на 5+ сликичлата ми е поголема точката ама зумирано е од самото ехо па затоа се гледа поголема

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    620
    Исто јас па и дома седам мора да мирувам... Дојде време му викам на сопругот ме мрзи да се избањам од кревет да станам па он или мајками косата ми ја сушеа. И кога пишав тука фала им малку ми се пушти мозкот и ајде до кино, па преку ден ме носи сопругот до кај мајками, кај сестрами и се нормализирав. Уште повраќам уште ми е тешко све се тешам читам прекинало кај 12-13 нед. Хормони секакви. Јас па ич не спијам, цела вечер сонови. Ќе издржиме исто сме двете 9н и 3 дена.

На Трагедијаупмм и Iva.T им се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    33.461
    Ако ти е за утеха, мислам дека прво тромесечие го преспав.
    Станувам, пијам кафе, заспивам. Станувам, едваааај значи ќе подраскренам нешто низ дома и пак ќе заспијам. Ручек едвај сум правела, енергија 0. За ништо буквално немав мерак и од што бев уморна и ми се спиеше цело време дури како да не бев јас.
    Ама помина. Издржи уште малку, кога ќе стигнеш второ тромесечие друго е, најубавиот период е тогаш. :sun:

На Трагедијаупмм, ShtruMfeticka и Iva.T им се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Kako sebesi da se chitam, koga bev 9ta 10ta nedela spiev po 3 pati na den, nokeska obavezno stanuvav vo 4,5 chasot da jadam zosto ako ne jadev ke povratev. Doma mi bese haos od sto nemav energija da mrdnam se osekjav ko da lebdam od sto mi se vrteshe. Izdrzi ushte malku, machninite bi trebalo da se namalat posle 12ta nedela.

На Iva.T и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Девојки здраво, јас сум 5н. Големина на плодот е 1мм, дали е нормално тоа? Исто така постојано осеќам некоја тапа болка во долниот дел од стомакот, др поизразени сиптоми немам. Гинекологот ми даде само фолна и б12.

исто ме интересира и за проверка на крв дали сама треба да си отидам кај матична и да побарам упут или треба гинекологот да ме прати? … ништо ме ми спомна околу тоа

На Donna9 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    824
    Se e normalno I bolkata vo dolniot del od stomakot, a za proverka na krv treba ginekologot upat da ti dade besplatno e za trudnici vo site laboratorii

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Фала ти на брзиот одговор, бев загрижена, прва бременост ми е и многу раб не ги знам

13. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Normalno e na pochetok taka da osekjash. Jas do 8ma nedela osekjav bockanje i chuvstvo kako pred menstruacija. Vo 8ma nedela plodot beshe 2,3 cm.

14. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Скоро секаде читав дека во 5н плодот треба да е 1.5-2.5мм, и на апликација ми дава 2мм дека треба да е… ме загрижи кога ми рече 1мм ама сега веќе ми е полесно. Ви благорадсм многу

15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Ne se vodi spored aplikacijata, mene mi pokazuva deka treba da sum 15+1 nedela a jas sum 13+6. Nema na shto, lesna bremenost ti posakuvam :)

16. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Ви благодарам на споделените искуства. Искрено "полесно" е кога знаеш дека не си сам:$
    Нека поминат побрзо овие тешки недели и да уживаме сите во бременоста :hug:

На arwen93, Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    855
    Втор триместар сум, и уште постојано ми се спие:sweat: со душа чекав втор триместар за да имам енергија ама ништо од тоа;(
    Иначе во прв триместар воопшто не спиев, само се будев. Ќе поспиев 2ч па ќе седев будна од 2 ди 4ч па пак 2ч спиење и така ми беше цела ноќ, со сецкање и мислев затоа дека постојано ми се спие:D а сега напротив, сега преку ден си "дремуцкам" по 2ч од поручек, на пладне пола саат/саат и навечер ко топ хахахааха

18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Јас пробувам да најдам низ нет ама не можам да читнам ништо слично, ви се случува ли како воздушни гасови низ вагина да осетите, обично навечер, од трауми со крварење од минатата бременост цела се вадам од памет и трчам во вц ама нема ништо како прозирна мн малку течност понекогаш. А чувството е буквално како меурчиња низ вагина да ми поминуваат надоле… има некоја нешто слично? Крај на 7ма недела сум и неколку пати ми се случи последниве 2недели

19. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    57
    Да исто е и кај мене.Дека користам кринон гел од сабајле или некад преку ден како меурчиња осењам и долната облека мокра.Кога излегувам од дома ставам секојдневна затоа што е ладно сега а дома менувам долен веш по 4-5пати :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    7.596
    Еее, не само во прв хахаха и понатака ми се дешавало. И не знам зашто хахах. Ама се е океј, уредно е. Еве 37ма терам. И прво правило, нема читање на нет, ајде што било тогаш, било. Сега само позитива.:l:

На Veci@123 и Baby warrior им се допаѓа ова.