Да да пола ден се осеќам како помочана тоа плус дневни гледам додека сум дома да не ставам ради инфекции мењам гаки и ја по 3-4 пати на ден
Оф, апсолутно исто се чувствувам, не сакам да одам на работа, да излезам, ручек да направам, буквално немам желба за ништо, малку подобро ми дојде што го прочитав ова.
Jas umrev od povrakanje cel den, sega i treska pocna da me faka. Ako prodolzam moram na itna zatoa sto odnemav sila.
Ако дигаш температура оди обавезно вечерва да те боцнат црп да изработат и крвна слика и да стават инфузија да не дехидрираш
Девојки за тие брисеви што се на крајот на прво тромесечие, мора да се носат во државна на микробиологија? Нема некоја опција за приватно? И цени ако знаете за приватно би било супер
Може само таму да ги однесам тие што ќе ми ги направи матичната или мора таму да се земат за таму да се испитаат?
Pa jas odam tamu na kontrola i doktorot ne saka da me cepkaat mnogu i zatoa on mi zema .Moze da se javis na tel broj i da prasas.Deka ako ti zeme nekoj doktor tamu ke ti naplati i pregled a pregledot e 4900den.
Здраво. Од денес сум 7ма недела, трудна сум по пат на инвитро. Уште пред трансфер се боцкав со клексани, до вчера. Вчера правев хемостаза и д-димери и доктрот ми рече резултатите се ок и да престанам да се боцкам (треба да повторам хемостаза и д димери за 3 недели пак). Дали некој има со слично искуство? Да напоменам, генетски мутации немам испитано
Јас би побарала упат и веднаш би ги испитала за да не мислиш што и како. Пре важни се … јас изгубив бременонодт од 18недели /5ти месец заради незнаење за мутации и крварење нон стоп … најтопло ти препорачувам уште утре! Клексанот не е штетен само ќе помогне а мутациите се мн мн чести од ова што читам цела година. Ти посакувам многу многу среќа
Имам упат за на трансфузиологија на 20ти, тоа беше прв слободен, кај доктор Јасмина Трајкова, но упатот го извадив за хемостаза и ддимери. Дали ќе ми треба нов за мутации или можам таму да се договорам со докторката?
Хм искрено јас ги испитував на институт за генетика во бордо бараката на клинички не знам како оди на трансфузиологија со упати
Јас за да не чекам ги направив приватно во Авицена 2000 ден и за два дена ми стигнаа, иначе треба да ти даде гиникологот матичен упат за ману или имунологија и хумана генетика и се чека по месец дена резултат. А ако ти треба за побрзо можеш приватно.
Zdravo zenski ❤️ jas sum 10ta nedela, veke 4 dena imam blaga bolka vo dolniot del na stomakot i belo pranje.i pisav na ginekologot odgovorot bese dodeka nemam krvarenje i silni bolki nisto ne e strasno ... terminot mi e na 29 noemvri za brisevi .... ve molam vaseto iskustvo . Pozdrav
https://avicenalab.com.mk/events_and_news/nov-proshiren-genetski-test-za-detekcija-na-tromboza/ Ovie ispituvanja, taka?
Да тие, и хомоцистеин, ана, анка, и уште две на имунологија ама веднаш во 4та нед ( ги чекав недела и нешто резултатите) и хемостаза, дд мери тоа направив на трансфузиологија. Со овие од авицена бев и кај Јани, сега ми продолжи терапија клексани за два месеци. Ми побара следно да направам хомоцистеин и тоа е приватно е околу 700 ден ако неможеш да чекаш на клиника за ден два има резултати.
Па јас од дамна знам за тоа фармацевт сум и направив во ковидот еднаш во ману преку една пријателка, после за да имам потврда направив приватно да не чекам на ману или клиника месец дена. Иначе е добра опција да направиш од две причини една се испитува генот за фолна киселина односно дали во твоето тело се активира или треба да ја земаш во готова метлирана форма за да има нормален развој на плодот. Недостаток на фолна е причина за појава на 70% од аномали на плодот поврзани со невралната туба и рбетниот мозок. Друго мутација на лејден 5 факторот и фактори на коагулација.. Ако си носител на тој ген за 30% е зголемена можност од тромбофилија односно создавање на тромби, намален проток на крв до плодот и чести абортуси. Тоа кај нас сите гиниколози го знаат и не го применуват. Чекаат да има еден два абортуси па ајде испитувања. Зошто да не се зачува матката од абортуси, секој абортус е шок и и треба време да се регенерира а да не збориме што преживува мајката... Така да тоа е накратко.