Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    57
    Јас бев на контрола 6 недели и 4 дена се слушаше многу тивко.Следна контрола бев 9недели и 5 дена и имаше голема разлика .Така да само смирено и повеќе одмор ако ти рекле заради исцедокот.

На Ladyme, Baby warrior и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Еве и гугл потврдува на почеток е поспоро, јас вчера во 9та недела бев на ехо, 172 чука силно! Без грижи :l:

Прикачени фајлови:

• IMG_0645.jpeg
      IMG_0645.jpeg
      Големина на фајлот:
      295,5 KB
      Прегледи:
      15
    На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    318
    Оххх ти благодарам :hug:
    Се надевам ќе заврши се добро. Нема крај на стресов, сега имав повторно малку крварење но претпоставувам дека е од вагиналното ехо бидејки нема крварење во матката сигурно е од грлото на матката. Користам утрогестан што знам дека дополнително станува почувствивтелно поради нив...
    Толку се плашам неможам да ви објаснам :(

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    620
    Јас одам на две места и матичниот ми виде хематом кога прокрварев (2 пати еве во 10 недели) , на другото место докторката вика нема ништо кај гледа хематом. И викенд фаќаше тогаш викам ај душава да ми е мирна. Имам една Докторка друга во близина ме знае од работа ја посетувам. Ме виде вика добро е има малку хематом горе. И више ми беше јасно... Ама чудно ми беше на приватно докторката што не го виде. Незнам ако мислис види уште едно мислење никогаш не е од одмет. Зошто чим има крв мора да е од негде. Како што читам ставаш вагиналетки си заштитена. Само да знаеш за да мируваш ако одиш на работа.

5. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Zdravo na site..so sreka na site..nova sum na ovaa tema...sakav da spodelam....dali nekoj imal slicno iskustvo .....prva ivf bremenost...posle neuspesni
    ... 10 nedela ...nad 40 god sum....mi najdoa polip na grlo na matkata mi rekoa swga za sega ke go sledat....mi zemaa brisevi od briseviye ispadna candida I virus CVN...mi rekoa da napravam torch test I izleze deka imam Herpes siplex virus IgG I Cytomegalovirus IgG reactive....istiot test go imam praveno pred gosina ipol I nemav nisto.....se vodam rizicna bremenost..imav hematom ama posle mesec ipol lezenje rekoa deka se povlekol ama deka pak moram da miruvam....jas prvpat slusam za ovoj viris...gunekologpt mi kaza deka nema potreba od terpaija deka pominal....neznam.sto virus e ..dali moze da vlijae na plodot I na moeto zdravje opsto...dali nekoj imal slicno iskusto ...isto I so polip na grlo na matka ..za toa mi kazaa deka mi e od hormonalnata terapija........ako nekoj ima slicno iskustvo pominato bi mi znacelo..da mi spodeli.. ..
    so lesno na ste....

6. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    92
    Девојки здраво на сите, тие што сте со инвитро до кога боцкавте клексани ?
    8 ма недела сум денес.
    поздравче

7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    346
    Зависи од која причина се боцкаш. Јас сум со мутации и ќе се боцкам до крај сега сум 16та недела се боцкам од трансфер

8. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    92
    So maski faktor sme prethodno Nemav nikakvi problemi kaj mene ..

9. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    346
    Зошто ти дадоа клексани да се бо
    Од кога причина ти дадоа клексани? На наредна контрола ќе ти кажат што понатаму

10. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Zdravo, denes sum 7+6, no denovive mi se pojavuva i isceznuva sama od sebe nekoja alerija ili iritacija, na nozete poveke, a malce i na racete. Primam cyclogest + prolitex, pa nz dali e mozno da e od toa? Dali imala nekoja clenka vakov problem? Na kontrola sum vo sreda...

11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    346
    Јас примав прулотекс но освен топчиња на местата кај шо се боцкав немав никаква друга реакција. Циклогест не примав. Најдобро консултирај се со доктор може да си преосетлива на некоја супстанца

12. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Da go kontaktirav doktorot i mi rece da prekinam prolutex, veke go primam 1 mesec i ne mi e jasno zosto bas sega. Utre sum na pregled pa ke vidime. Fala ti!

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Merry-8

Merry-8 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Девојки, здраво :) Ова ми е прва бременост, и би сакала да прашам доколку некоја била во слична ситуација да сподели искуство. Денес сум 7+1, при мокрење вчера и денес чувствувам слаба болка, печење и чуден мирис на урината како на нешто млечно. Што мислите, дали е рано за некаква терапија, веројатно се работи за некаква инфекција, утре ќе направам испитувања? Немам никаков исцедок, урината е со нормална боја. Благодарам однапред

Последна измена: 19 ноември 2024
  14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Провери уринокултура има антибиотици што се safe и пред 12та недела ќе консултираш гинеколог и ќе најде опција :l:

15. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Zdravo devojki...pak jas ..prva bremenost pokaceni leukociti vo 11 nedela...

16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Мене пред 3недели во 7ма недела ми беа качени до 18милиони, вчера правев контролна крвна слика симнати на 11мил во граница. Не се плаши мене гинекологот мој ми рече дека некои организми бурно реагираат кога плодот ќе оживее и ќе почне срценцето да чука и го смета за страно тело за некоја недела повтори резултати се ќе биде ок. Инску за секој случај бидејќи ми беа мн дигнати нарачаа докторите и црп да се изработи, негативно беше.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40

18. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Fala ti ....deka mi nakdov na torch test virus CVN I samo candida I popip na grlo na matka....pa se mi se svrte niz glava odma me prakaat da zemam antibiotik ....dolgo0cekuvana bremenost mi e pa zatoa...malku ne mi e seedno....so lesno na site da se izdrzi do kraj

19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Citomegalo virus igm iskoci na Torch? Ili igg e?

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Зошто антибиотик? За вирус антибиотик не помага, црп дали изработија?