Igg..mu izelzw na torch i mi rrkoa kao pominat bil ..ne trebalo terapija...inace utre kako sto mi.predlozivte ke napravam crp
Citimegalo e mn cest skoro site go imame pominato vo zivotot i ne znam zosto sega ti prepisuvaat antibiotik … prvo e virus vtoro e igg pominat prelezan mozda uste kako srednoskolka
Pravev torch pred dve godini otprilika I bese cist se e ok...nema vrska ne samo za virusot tuku I za pokacenite leukociti...utre ke go zemam rezultatot od crp posto co sabotata kasno dadov krv pred zarvaranje.....tuku veke dva dena imam golema tezina na stomakot. Kako pred dpbivanje nekpe takvo cuvstvo tesko....I malku temno kafeno..11+4 sum..vo petok mi e zakazan prviot skrining.....inal nekoj takolvo iskustvo so tezina.....
Девојки здраво, дали трнење на лева нога може да значи нешто сериозно? Не лежам цело време се раздвижувам.. се немам консултирано со лекар сеуште.. мислев ке помине но еве неколку дена ми трне ногава од колено нагоре.. до бутот.. почна паника да ме фаќа..дд мери пред две недели добри и се боцкам со клесани два пати од 0.4
Jas kog aprimav kleksani mi trnea racetw I nozete .....koga kazav mi reopa magnesium pred legnuvanje da pijam....sepak konsultiraj se so doktor..kaj sekoj razlicno e.I posle toa mi gi otkazaa kleksaniteposto sum nemala mutacii
Може да ти е и ишијалгичниот нерв, ако продолжува накај задникот иако е почесто во понапредна бременост.
Здраво девојки. После киретажа пред 3 месеци повторно видов 2 цртки (но овој пат нормални, беше бледа пред 5 дена сега е малку појака, претходниот пат имав многу јаки црти 1 недела пред да ми изостани циклусот и беше неуспешна бременост). Според сите пресметки сум 4 недели и 5 дена, закажав преглед за 4 дена, со што ќе бидам веќе 5 недели и 2 дена (според пресметките од апликацииве ) Што да очекувам да видам на ултразвук?
Честитки и со лесно! На прво ехо јас бев 5+0 и видов само една мала точка, ама барем ја видов и се осигурав дека е во меше. Веќе после 10 дена точкичето беше многу поголемо и си имаше срцева акција. Така да, нема многу што да се види во 5та недела ама за брзо ќе си го слушнеш најубавиот звук.
Знам, го поминав истото со спонтан и киретажа, па со Господ напред еве ме 7ми месец бремена и за брзо ќе си го гушкам чедото. Само позитивно и верба во Бога, ќе биде овој пат сѐ добро!
Честиткиии… јас за оваа бременост дознав пред да ми доцни одма отидов докторката ме викна да видиме заради тешка историја исто претходно, само задебелен ендометриум видовме … наредната недела на 4+5 веќе имаше сакус! Среќно и многу позитивно!
Ти благодарам. Држете среќа ќе ми треба И јас дознав 2 дена пред да ми задоцни, настинав и ми рекоа да направам тест да знаат што да ми препишат иии направив
Честитки Првиот мој ултразвук беше на 6+0 и видовме ембрионче и срцева реакција. На 5 недели треба да видиш веќе некоја убава точкичка. Со лесно и уживај само позитивни мисли
Cestitki so lesno...i so verba i trpenie..❤️ Sakav da vi kazam Fala ma poddrskata i na sovetite , nema sa pijam antibiotics zatoa sto crp mi e mirno....sega uste petok pregledot i malku da se zdivne....imajte ubavo popladne i se nadevam i ponataka na megusenlbma poddrska
11 nedela sum ama epten se zadisuvam se sto pravam moram na rati da rabotam tesko disam, a veke nakaj 18 h kako potpolno da se isklucuvam snemuvam sila i edvaj cekam golemiot vo 20 h da zamine da spie za da mozam i jas da prilegnam.Kiselini imam konstantno kako ke stanam so pomal intenzitet potoa samo se zgolemuvaat.Vo prvata bremenost letav, sega dali e do godinite edvaj mi pominuva denot.
И јас сум на крај на 10та недела, ако те утешува уморна сум уште во 2саат на пладне а имам генерално менаџерска работа седечка умствена ништо посебно физички, обавезно легнувам после работа еден саат и кога ќе станам пак сум со пола батерија така е додека влеземе во 4ти месец, органогенезата е најмачниот дел
Иста сум и јас. Како што вика членката погоре, буквално 18ч јас се исклучувам.. Мерам и притисок тогаш, низок. Се чудам како на работа супер функционирам Се надевам побрзо ке поминат овие денови и дека ке се врати енергијата
Јас од утре на работа после два месеци дома.. Вака лежев не трошев ич енергија. Ќе видиме како ќе биде.
Како јас да сум пишала. Точно 11 недела и исти симптоми. Нон стоп се задишувам, едвај ми поминуваат деновите. Па уште се занесував ќе вежбам, аха да. Првата бременост ми беше како песна, ама оваа многу мачна некако. Ем киселини ем ми се гади нон стоп. Вчера дури и малку притисокот ми беше повишен 135/85. Се надевам ќе помине ова се за некоја недела.