Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    324
    Здраво девојки,
    Ви се придружувам во темава, денес 5+5, спонтана бременост после 3 неуспешни ивф, и едно успешно со спонтан. Вчера бевме на прв преглед, се виде само сакус, мерки соодветно на неделите, ембрион и срцева акција за 10 дена.
    Сакам да ве прашам, симптоми имам мн слаби,менструалните грчеви ги снема што до претходна недела ги имав, само сум доста подуена, мн малку гадење насабајле, и умор во различни делови од денот. Ваљда се тоа е ок така? Прошлиот пат имав мн поизразено гадење умор и грчеви. Со лесно на сите да стигнеме до следна тема :l:

На Bum, LittleMermaid96 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    8.332
    Честитки. Се е нормално, грчевите може и да се вратат со ширењето на матката, а уморот допрвин ќе те совладува, поспивај си кога можеш. Подуеноста мене ми исчезна накај 10та недела, а од 16та почна да личи на трудничко меше. Магично ќе има пресврт околу 12/13 недела кога ќе ти се врати енергијата.

На DreamOn и Bum им се допаѓа ова.
  3. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    324
    Ти благодарам

4. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    3.918
    Еееј баш се израдував :inlove:
    Со среќа, се надевам ќе биде ова успешно (fingers)
    Ти ја пуштам цела среќа се да биде ок, обавезно пишувај известувај како е ситуација

На anggell и DreamOn им се допаѓа ова.
  5. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    :

Честиткиии од срце :l: Не сум искусна за да ти дадам совет (и јас сум 5+1, само со позитивен тест, 3 месеци после киретажа поради неуспешна бременост. Утре одам на прв преглед се надевам и јас ќе се израдувам) но посакувам за двете се да е во ред, да си ги доживееме најубавите останати 8 месеци и да си ги донесиме на свет нашите дечиња со неколку дена разлика :D

На Трагедијаупмм, Izzy_0504, DreamOn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    324
    Честитки, дај боже да се дружиме до крај со се уредно по пат :inlove: со среќа утре

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Dobra vecer znam deka tuka ima premnogu iskustva razlicni ke ve zamolam ako moze nekoj da spodeli slicna situacija ..posledena menstruacija mi e na 22.10 .24 ..posle 2 god od vanmatericna i 5 god vkupno obiduvanje koga konecno spremivme dok za ifv napraviv test koj ispadna pozitiven po docnenje od 4 dena.bevme na kontrolni pregledi ,vcera suspekten sakus koj treba da se slledi i veke sum 5 nedela i 3 dena beta hcg prvicno 505 sega e 1815 no denes na pregled kaj maticniot vika deka matkata bila prazna i utre uste edna beta hcg i pregled ..imam oskudno krvarenje kako kafeno se somneva deka mozebi padnalo so krvarenjeto ili seuste e rano da se vidi...cela sum vo panika neznam sto da pravamm crknav od nervoza

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    617
    Направи ајде уште една бета утре, не се нервирај однапред да правиш стрес на телото. Може од крварењето ако има некој хематом па да е заматено. Види приватно појди на преглед ако е добро хцг.

9. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Site doktori razlicno kazuvaat nekoi veke trebalo da se vidi nekoi premnogu e rano ja nz veke ni kogo da slusam ..daj boze utre da ima rast vo beta hcg da nema pad ama zagrizenosta i panikata e ogromna edvaj se vozdrzuvam ..go molam gospod da e vo red se ama nekako imam loso custvo ili mozevi e strav deka ke se povtori nesto

10. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Isto taka imam slabi bolki koj nalikuvaat na menstrualni ama epten slabi nz dali w normalno toa

11. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Девојки. Бев на прв преглед, многу е мало и скоро слегло во матка.
    Имам мал хематом, како последица на вирусот кој го имсв пред 2 недели и претходниот абортус. Примив инексија за поддршка и наместо Дабродтон ќе примам Утрогестан.
    Дали некоја имсла слично искуство?
    Во понеделник сум повторно на контрола и доколку треба да примам уште една инексија.

12. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.078
    Јас имав хематом на почеток од бременост, не се сеќавам за колку недели го снема. Јас бев само со утрогестан два пати дневно и мирување. Немав никакво крварење и сл. , едноставно си се повлече сам.

На nice-girl и LittleMermaid96 им се допаѓа ова.
  13. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    272
    другарка ми на почеткот на бременоста имаше хематом и крварење но со инекции, мирување и на патолошка се среди се ете ќе се породи уште малце така да без секирации одмарај која недела си ти?

14. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    5та недела. Се надевам ќе се среди и кај мене

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Jas imav hematom 5 nedela ...4 nedeli lezev miruvav samo do toalet I se povlece...a mnogu me ispanicija...taka da samo odmaraj
    ..sega sum 12 nedela I ni vidoa na zadnata strana placentata nisko postavena I pak mi rekoa miruvanje ako ne se krenala ke bilo problem....znaci nekako covek da ne e na raat....ako imal nekoj slicno iskustvo bu mi znacelo da spodeli...posto pak nekako ne sum.raat.....

16. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    5.298
    Рано е за таква дијагноза во 12 недела, допрва ќе се крева не ни има место каде да биде во 12 недела, матката ни од карлица не е излезена. И кај мене се гледаше ниско на прв скрининг ама докторката одма ми кажа дека ништо не е и веќе следната контрола беше крената. Ич да не се секираш.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.419
    Допаѓања:
    7.576
    Плацентата во 12 та недела кај сите е ниско. Не знам кај кој гунеколог идеш, ама одма да го смениш, пошо мир не ти дава од што те вади од памет. Значи и мене ми беше тогаш ниско исто и во 19та, па во 21ва беше крената. За да се донесе дијагноза дека е ниско, тек 28ма недела се констатира.

На Ladyme и Bum им се допаѓа ова.
  18. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Fala vi ....sto da recam ke se vozdrsam od sekakov komentar za strucnjacite kaj nas...oni taka toa si kazuvaat mechanical bez dopolnitelno objasnuvanje...veke imam fobija za sleden prwgled ili ke smenam za 20 den prv screening ke pravam...srekna sum sto wum del od ovoj forum.stvarno mnogu znaci ovaa poddrska....zenaka solidarnost

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bum

Bum Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    40
    Denes ja kupuv Knigata ,,Svesno majcinsto,, mi ja preporacaa koga ke ja procitam ke vi pisam ...vikaat deka bila ok

На arwen93, 1RedLipss и Baby warrior им се допаѓа ова.
  20. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Ispadna deka povtorno e vanmatericna za zal bev vo Sk go vidoa i predlozija ovojpat laparoskopija da se utvrdi celosno problemot zasto doaga do toa

На LanaDelR и Izzy_0504 им се допаѓа ова.