Жал ми е мила,знам дека е тешко исто и јас поминав низ две вонматерични. Биди храбра само и тоа е одиш понатаму со нова борба Мене на Гак ме оперираше доктор Јадранка исто лапараскопски,најчесто се во јајоводите,но ќе ти кажат. Секое добро и нема откажување И докторите немаат некои посебни објаснувања зошто се случуваат тие вонматерични,за жал кога еднаш се случи процентот дека ќе се повтори е поголем.
Zal mi e, glavata gore i slednata bremenost ke bide se dobro. Jas pominav edna vonmatericna, pricina bese delumno prooden kanal. Me sovetuvaa laparaskopsko otstranuvanje na toj jajcevod bidejki koga veke ednas doslo do vonmatericno, rizikot da se povtori e golem. Poradi toa sledi otstranuvanje. Operacijata ja pravev vo Sistna, no uste pred 3 godini. Se pravat samo tri cetiri dupcinja i ke bides kako nova vednas posle dve nedeli. So lesno neka e i glavata gore
феминки денес прв пат правев бета испадна 1118 последна менс, на 26.10. матичната гледаше пак нешто за матката спомна како дворога да ми е. во петокот кога направив тест ме гледаше виде нешто како сакус од 3мм сега ништо конкретно не ми кажа ме гледаше и вагинално и обично и на контрола во четврток. Страв ми е да не испадне вонматерична после толку чекање на крај, крварење немам , само како менструални болки и дали на ваква вредност на бета треба да се гледа или уште е рано.
А зошто пак за толку кратко на ехо, Не смее посебно со вагинално ехо. Мене прво ме гледаше на позитивен тест со вагинално, после ми рече дојди тек за 3 недели зошто не смее више со вагинално ехо да те гледам. За бета не се разбирам, никад не сум правела. Дворога матка требало и предходно да ја види на ехо на редовни контроли Јас би си побарала второ мислење. Може и се да е ок чим видела сакус, сметам дека вонматерично не е.
Нема проблем тоа, јас дека крварев со хематом многу голем на почетокот на 3-4 дена идев да види како е плодот. Не смета тоа ако има потреба. Мн е мало затоа не видел нешто во сакусот бетата важно е добра ќе биде ❤️
Девојки ве молам за совет што се мачкате кога ке ви излезе модрица од клексанот ? прв пат ми се случува ми излезе огромна модрица почна и да ми се шири малце ? Бремена сум 10 недели фала ви
Ништо не сум мачкала, уште од сам старт на бременоста се боцкам. Тоа се зависи од местото, на некое место некој крвен сад ќе погодиш и ќе испадне модрица дури и крв може да ти потече, да знаеш да не паничиш ако ти се случи тоа. Некогаш па воопшто ништо не излегува. За некој ден сами ми поминуваат, не му се замарај толку.
Девојки испонастинав со болно грло, затнат и растечен нос кажете финта за носот што да користам, грлото со ѓумбир го третирам супер ми е, ама носот без капки од кожа ме вади
Од кај тоа дека не смее да те гледа со вагинално ехо? До 12та недела одев на 2 недели максимум и на приватно и кај матична, нема апсолутно никаква опасност од често ехо на почеток не ги паничете новите трудници и така е стресен тој период.
Матичен гинеколог ми го кажа тоа. Ме гледаше во 4та недела и минкажа сега следно ќе дојдеш 7 кога ќе си за да можам да те гледам на абдоменално зошто не смеам веќе вагинално. Нема да лупнам без врска у секој случај.
Вагинално ме гледа мислам поради матката (дворога) ете некоја феминка што поминала со ваква дијагноза нека сподели како поминала,ќе видиме што ќе види во четврток. Може да ми препорачате кај кој доктор да одам за второ мислење . Иначе од симптомите јади,пиј спиј и како менз болки ништо друго . крварење немам ама признавам имам страв оти се изначитав се и сешто.
Ставај солен раствор да се омекне и да излезе секретот. Нека поминува брзо. Кога си на контрола? Правеше нов тест/бета?
Ставам солен раствор во моментот помага после пак се затнувам цела, ќе се истурка некако, дај боже на затнат нос да остане. Петок сум на контрола, не сум правела пак бета, нема поента веќе. Ехото најдобро ќе каже.
И јас сум настината со истите симптоми. Мене матичната ми препиша капки за нос Aqua Maris, тие се на природна база и смееме да ги користиме во бременост.