Добро утро Јас сум 10та недела и од витамини пијам само Премама и според мојот гинеколог се сосема доволно. Кои се Вашите искуства? Мои пријателки пијат плус фолна дополнително, магнезиум, витамин д3...
Добро утро Јас сум 10та недела и од витамини пијам само Премама и според мојот гинеколог се сосема доволно. Кои се Вашите искуства? Мои пријателки пијат плус фолна дополнително, магнезиум, витамин д3...
Оперил П можеш слободно за деца и бебиња , не се плашете. Идете прашајте некој искусен фармацевт за лекови не прашувате само доктори немаат тие инфо за све.
Во која недела почнавте да споделувате со светот дека сте бремени Родителите знаат ама кога да се сподели со останатите?
Јас после 13-14 недела на блискиве, од лошото искуство претходно што го имав така си направив филм во глава дека нема да кажам порано. На некои воопшто не ни кажав додека не ме видоа со меше Како си сакаш така, индивидуално е, другарки кажуваа веднаш по позитивен тест, како си се осеќаш така.
I jas sw mackav so toa I moze smesko ke zvuci no stavav I listovi od zwlka mi namaluvaa nekako otokot posto mi se pravese I kako mal otok
Jas do 10 nedela impril so metilirana fol a...vitam C i d3 posle mi tekoa sa pijam prognezon ama posle 20 dena se nafrlav..pa mi smenija so novalec I iste poveke mi bufna alergijata sto pretpostavuvva dwka. E od niv....I swga sum.samo na impril pak I loratadin....posto samo na nozete I strukot pozadi se nafrlav kako sitni bruncinja....veke vlegov od denes vo 14 nedela
Девојки јас кренав температура 38, и се иплашив малку. Пиев парацетамол ама ми е страв во тек на вечерта да не се крене повеќе. Некоја со искуство со темп вака на почеток?
Јас на најблиските пријатели им кажав некаде 6- 7 недела, одкако слушнавме срце. На подалечни сега веќе кажуваме, 13та недела.
Da me sredija ok sum sega sledi fizicko i psihicko oporavuvanje mi gi otstranija dvata kanali bidejki bile potpilno unisteni ..sega sledno samo so inf ..nekako od edna strana i mi olesna no i ne ama direkno mi kazaa deka ne gi biva kanalite moze samo problem da ti pravat i si go progoltav toa mora da se ide napred
Mila nemoj da se sekiras ic,jas poradi dve vonmatericni isto mi gi ostranija dvata kanali i sega sum so invitro pa da boze ako bide se vo red eve cekam da go vidam na eho toa tockice.I koga se osteteni( neproodni,poluproodni) nema i zosto da gi zacuvaat zosto realno samo problem pravat za dzabe sto ostanuvame bremeni
јас да се пријавам конечно се виде и на двете еха (вагинално,абдоменално) сакус 6мм во матка 5 недела, контрола за 10 дена се надевам се ке биде во ред. Од симптомите болки менструални, често мокрење, отворен апетит и овие два дена како гадење.Држете среќа да биде добро, вие мешиња како сте ми?
Мешиња, го видовме и слушнавме зрнцето денес 6+5, засега се е во ред, следна контрола за три недели. Како сте другите?
Денес контрола, 9та недела бебушко веќе оформено. Мачнини и повраќање се борам со храната. Контрола за 4 недели. Со лесно на сите и само позитивни мисли
Кога планирате да кажете на работа? Оваа тема била мн различна кај сите другарка денес ми вика ехеее крај на 5ти месец бев кога им кажав … викам како бе никој не те примети ми вика широка облека и не, баш никој