Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас кажав во 7ма недела, морав, бидејќи работев дополнително и морав да прекинам. Иначе зависи што ти е работата, ако ти е нешто што ти е мачно, кажи си со време.

Baby warrior likes this.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Хаха да да кажав јас, имам раководна позиција и мораше да се прераспределат задачи ради идни палнови во кои јас ќе нишкам бебе здравје летоска ;) онака ме зачуди другаркава денес

Feniksgirl and Ladyme like this.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Хаха како размислував за ова претходно ама кога дојде моментот па од втор ден после тест прокрварев морав одма да и кажам на директорката, мн ми беше драматичен докторот и викам толку останав дома :D иии после од неа сите дознаа и кој сакав и кој несакав. Хаос

Baby warrior likes this.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Јас кажав исто одма во 6-7 недела. Си побарав да останам од дома да работам поради кафеав исцедок, па излезе и цела бременост да ја работам од дома. Исто сум со раководна позиција и морав да кажам за да се направи прераспределба на задачите, handover и обуки.
    Јас до душа и на цел свет што ми е мил од фамилија до другарки кажав одма после срцева реакција во 6та недела.:D Не можев да додржам.

Bum and Baby warrior like this.
  5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Зависи од бременоста и од работата. Јас морав да кажам одма бидејќи крварев а работев физичка работа. Да ми почнеше бременоста добро и да работев од дома или на компјутер би кажала можеби 4ти 5ти месец.

Hygge-girl, Ladyme and Baby warrior like this.
  6. Bum

Bum Истакнат член

K

Jas uste ne sum.kazala na rabota a mi pisuvaat ednas nedelno da prasaat banka kako sum.posto vtorpat zwmam bileduvanje vo tolku vreme...nekako sakam da pomine 4 mesec da napravam screening I prenatal se da bid wok...pa sekkao loga ke pdnesam boleduvanje site ke doznaat espresso ..ha ha

Baby warrior likes this.
  7. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Јас сум од тие што на почеток на 5ти месец соопшти само на менаџерот, во 6ти на блиските колеги, а во 7ми на целиот тим :D. Јас работам од дома и иако имав компликации, решив да не земам боледувања. Али со оглед на тоа што преретко идам во канцеларија и целата комуникација ни е онлајн, го немав тој проблем да се познава мешко, па да треба да кријам. Прилично е лабаво кај мене на работа, така што никој не ни примети дека “забушавам” малце или дека ме нема кога идев на прегледи или разни испитувања. Поради сите трауми од претходно и лоши искуства со моите повторувачки абортуси, сакав да скријам од што повеќе луѓе, пред се за да се заштитам сама себе, зошто неможев пак да поминувам низ истото. Да ми беше поинаку искуството, верувам дека би кажала порано, ама секако мислам дека тоа би било после прв триместар. Нема право време би рекла, кога ти се осеќаш спремна и сакаш да споделиш со работодавецот и колегите, а и како ти дозволуваат условите на работа

8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Што пиете на почеток на бременост?
    Мене докторот ми препиша премама дуо а фолна рече нема потреба зошто ја има во премама.
    Дали покрај тоа вие земате фолна?
    Друго ништо не пијам

Last edited: Dec 6, 2024
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Femibion 1 do 12ta nedela,
    Femibion 2 od 13ta nedela do kraj na bremenost.
    Jas plus pijam zelezo i magnezium po preporaka na doktor.

LanaDelR likes this.
  10. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Јас пијам имприл засега, плус железо, вит д, ц за имунитет бидејќи фатив некој вирус па ми даде докторот периодов да пијам.
    Дали некоја пиела пробиотици за подуеноста? Многу сум подуена, после јадење не функционирам дури не се свари храната. |(

LanaDelR likes this.
  11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Фемибион само без фолна, и во првата бременост и сега. Сите гинеколози што ги имам прашано ми рекле доволно е само Фемибионот.
    На тоа плус дополнително пијам вит.Ц од 1000ка, тоа ми е кажано обавезно бидејќи опаѓа имунитетот во бременост.
    Магнезиум по потреба.
    Сега почнав плус пробиотик.

12. Bum

Bum Истакнат член

Impil..probiotik I vitam C do 12 nedela...posle toa sako prognezon I vitam c... d 3 ama posto nesro sw nafrlav wega ovie denovi nisto....ha ha...veke sum 13n....

LanaDelR likes this.
  13. nice-girl

nice-girl Популарен член

јас фемибион 1 пијам уште пред да останам бремена и сега продолжив така

LanaDelR likes this.
  14. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Здраво, да ве прашам дали ја има некој користено оваа маст за трнење на нозе. Од аптека ми кажаа може но гледам на пакувањето пишува дека не се препорачува

Attached Files:

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас пиев Премама цела бременост а првите три месеци премама и плус металирана фолна од 1000ка. Матичната ми рече првите три месеци најпотребна била. Немаш штета, земи си и таква. Првите три месеци се најбитни. Честитки иначе за бременоста, ти посакувам лесна и школска бременост.:l:

LanaDelR likes this.
  16. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Фемибион 1, доволна е дневната количина на фолна во него.
    Витамин Д и магнезиум поради грчеви. Ништо друго

LaTama and LanaDelR like this.
  17. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Девојки пробиотик за подуеност пие некој? Во три аптеки влегов, не знаеја да ми кажат, си читаа упатства :D

18. LeNora

LeNora Истакнат член

Не знам дали смее да се пие прашај доктор. Инаку јас во почетокот на бременоста осеќав подуеност и имав гасови ама не пиев ништо

DreamOn likes this.
  19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Јас пијам Лактогин пробиотик (даден од гинеколог), ама ради друго. Консултирај си се ти сепак.

DreamOn likes this.
  20. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Девојки од вчера чувствувам како вибрации некои во долен дел од стомакот, како да ме мава нешто од внатре, константно е, бев и на преглед се си личи океј. Читав дека првите движења се чувствувале така ама 10та недела пак, некако рано ми звучи. Некоја да и се случувало истово или совет?