Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.524
    Цел прв триместар, буквално. После втор уживанција. Најнормално е, не се секирај.

На Izzy_0504 и DreamOn им се допаѓа ова.
  2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    дали е нормално грчевиве да бидат појаки во текот на ноќта преку ден имам ама ретко почесто на вечер дури на моменти се заборавам дека сум бремена за спиењето тешко заспивам и уште потешко се освестувам, од другите симптоми осетливи гради, немам сега нешто апетит и почнува изгледа еве од денеска да ми гади .. носот затнат стандарт и некоја блага главоболка што се трпи. што пиете за појака главоболка ?

3. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Здраво девојки. Претходниот преглед (5+1 бев) се испостави дека со помош на инексиите си пораснала бременоста и си пораснал гестацискиот сакус (1,32цм, 2 дена претходно беше 0,95цм) и се појави жолчно кесе (со 0,31цм). Сега сум веќе 6+2, за 2 дена имам контрола (малку си ја одложив да има повеќе дена поминато, теребаше на точно 6 да одам). Дали според меркиве и неделиве ќе има срцева што мислите?

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    која недела си?
    Јас сум 6+2 и еве веќе 4 дена немам утрински но имам страшни вечерни мачнини. многу осетливи гради, и тоа со спиењето, мислам дека можам 20 саати да ги спијам само 4 да сум будна. Грчевите ми се намалија, исто ги имам почесто навечер.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
  6. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Тука сме и со исти симптоми :D мислам дека сме таман. Претходно кога имав неуспешна бременост ми се изгубија сите симтоми (последно осетливоста на градите) 4 дена пред да искрварам. Според тоа таман е штом ги имаме. Слушна срценце?

7. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    да ептен сме блиску ... во понеделник сум на преглед мене ми е прва бременост а ти си слушна ли?со лесно нека ни е и на двете

8. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Требаше да одам на преглед во вторникот, но сакав да помини уште некој ден. Ќе одам во Сабота. Едвај чекам се надевам ќе има.

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Хаха ќе поминат … па после ќе чекаш брисеви… па после пренатален … па после скрининзи пред некој ден некоја од девојките баш пиша смешно… бременоста ти е чекање цело време на крај чекаме и да се породиме :D и поминало се набрзина

На LittleMermaid96, DreamOn и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    345
    Кај мене првиот преглед после утврдена бременост со бета ми беше во 6та недела и слушнавме срце. Ќе си го слушнеш здравје на следен преглед биди опуштена

На LittleMermaid96 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Ако овулацијата била регуларна 13/14/15 ден би требало да слушнете срценце веќе, ако била подоцна на крај на 6та кај некои и во 7ма дури, зависи кога е зачнато :l:

На LittleMermaid96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Бидејќи проверувавме овилација со гонекологот, зачнато е 7/8 Ноември (на 6ти имав фоликул со јајце клетка на 9ти беше пукнат) Тоа доаѓа 10 ден од циклус. Значи да очекувам :inlove:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.983
    Денес по циклус сум 7+6,од вчера градите ми омекнаа и ми ги снема гадењата и утринските лошења,како да ме пресече оддеднаш.Пред ова цела недела неможев глава да дигнам колку ми беше лошо и ме болеа градите.Да не се случи нешто?
    На контрола бев пред една недела каде што си имаше срцева акција и беше се во ред.
    Болки во стомак и крварења немам.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    8.323
    Јас до 15та недела не се осеќав бремена, на почеток имав грчеви и болни гради, после и тоа го снема, од контрола до контрола само си мислев дали воопшто сум бремена уште(facepalm). Да не правам муабет дека стомак едвај во 17та почна да расте малце од малце.

На 1RedLipss и LanaDelR им се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.983
    Ох стресно е искрено.И јас овие два дена не се осеќам како да сум бремена и се нервирам

16. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    317
    Не се плаши.
    Јас сум 10та недела моментално и баш сега не чувствувам ништо, симптомите ги има, па ги нема.
    Градите болни па ништо.
    Грчеви имав баш во тој период, сега никакви болки, а гадењето ми престана наеднаш.
    Овој период е баш стресен затоа што веруваш само на една контрола и едвај чекаш да дојде следната.
    Не се вознемирувај тоа е најважно во овој период. Се ќе биде во најдобар ред :inlove:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    како стоите со апетит женски? мене некако ми се јаде ама уста не ми се отвара ? гадењето почна ... што јадете овошје зеленчук ?

18. LittleMermaid96

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    И јас немам нешто апетит. Велат апетот 3-4 месец се појавувал па ќе видиме. И кај мене почна гадењето пред 4-5 дена

19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    5.285
    Ич да не се грижиш. И со двете бремености ми престанаа симптомите (гадење, одбивност кон храна и сл.), во 10 недела точно, со тоа што во првата и градите престанаа да ме болат тогаш, сега со втората знаат уште зависи колку сол и вода имам внесено.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.524
    Јас 7+1 слушнав срценце, претходно од 5та недела имав гадење 24/7, и така од 7ма како влегов ништо, и наеднаш 7+3 црева истурав во Аеродром кај авиончето, до 13та недела. :D