Уживај и опушти се, не барај симптоми и не се нервирај за глупости, не споредувај со претходно како било. Јас цела бременост ја поминав без ниедно гадење и симптоми на бременост, дури после 6ти т. е 7ми стомак кога почна да се познава инаку како да не сум бремена. Уживај се е во ред, нема крварење, нема болки во стомак тоа е тоа. Ќе те бркам од темиве ќе видиш
Спрејчето од лореал е супер ја терам 4ти месец веќе со него. Имам и ја бели на патец баш ама на 3-4 дена прскам по малку и супер е за камуфлажа. Ќе се фарбам таму јануари еднаш и здравје во мај пред пораѓај иначе на месец ради беливе
Не се плаши и мене исто ми беше, исцедок дури и крварење имав, а се ми беше затворено. Ми препишаа утрогестан, сабајле да пијам, навечер вагинално да ставам и веднаш го снема крварењето но сепак кажи и на лекарката да те прегледа.
И јас исто доле на патецот ама баш воочливо е неможеш ни да ја собереш бетер така ми се гледа. Ништо тогаш ќе си го купам спрејчето да издржам барем до 12 недела па после ќе се исфарбам ко човек. Се запустив дома цел месец
Немој да креваш тешко. Истото ми се случуваше и мене. Јави се утре кај матичната кажи дека имаш кафеав исцедок можеби ќе треба да примаш прогестеронска поддршка. Продолжи со магнезиум и мирувај лежи барем овие први недели кога е најосетливо телото.
Девојки едно прашање.. правев крвна слика со уринокултура во авицена. Уринокултурата искочи чиста ама не сум им кажала за уринарен статус да ми испитаат. Читав по групава дека е битно и уринаредн статус за да се види.. дали да повторам пак или штом уринокултурата си е чиста нема потреба за уринарен статус. Обично знам на уринарен статус кога ке се покаже нешто потоа се испитува уринокултура.. се збунив скроз
Уринарен статус испитува и други параметри, не само тие што може да укажат на инфекција, ама ако немаш мака ќе испиташ следен пат, ништо страшно.
Здрав девојки. Дали сте имале искуство со покачено железо во прв триместар? Матичната ми препиша клексан инексии, 38 ми е железото
Јас исто имав покачено железо . Мене само ми ги прекина витамините (Ц,Д) додека да се регулира железото. Па падна на 18ка и си продолжив повторно да ги пијам, сега за сега е во ред. За клексани за железо не знам.. не ми спомна ниту како опција
Обично ги намалуваат суплементите, од нив се качува. Хемоглобинот да не ти е превисок? Клексани за ддимери препишуваат, прв пат слушам за железо.
Можеби затоа што покрај железово имам и хематоми и покачен крвен притисок. Д Димерите ми беа во ред... 10 треба да примам па ќе видиме...
Помина настинката, ти благодарам. Бебушот е добар, си расте, јас сум се повеќе уморна, спијам, подуена и со гадење, ама се тоа е за убаво па не се жалам
Подуеноста ќе трае уште некое време. Таман кога ќе почне да спласнува, ќе почне да расте трудничко меше Само нека е добро се спиј, одмарај, уживај сега
Zdravo Jas sum 4+2 bremena imam bolki samo vo polovinata potocno vo bubrezite pocnuva da me boli jako i prekinuva. Dali e toa normalno? Inaku prva bremenost i sum isplasena
Нормална е болка, особено повеќе ќе биде присутна во следните недели, се шири сега се. Доколку нема никакво крварење се е нормално. Честитки и со лесно
Devojki imam vaginalen bel iscedok vekje 2,3 dena. Vlaznost osekjam preku cel den. Nema nikakov miris. Utre treba da ne dobijam. Da ne znae nekoj kakov "znak" e ovq, za ciklus ili bremenost? Nekoj so slicno iskiustvo ve molaaam, bil nadezen ili razocaruvacki odgovor