Презадоволна, сите три скрининзи кај него ги правев, Димчев е еден од постручните во оваа област. Мене ме гледаше скоро пола саат и се детално ми објаснуваше, секој преглед полна со позитива искачав од кај него. Презадоволна. Ако некогаш се решам за второ, пак кај него ќе одам. 7750 беше последно, сега не знам.
Девојки да се надоврзам за првиот скрининг. Малку сум збунета, дали Димчев е специјалист некаков за скрининзите, во смисла дали е ок искусен гинеколог да го направи скринингот или мора да е вака некој доктор што е насочен кон тоа само?
Прв скрининг прават повеќето доктори, па и повеќето матични. Но Димчев и неколку други доктори многу почесто прават скрининзи, па се поиспраксирани. На прв скрининг најмногу се обрнува внимание на нухалниот набор и носната коска, и се гледаат екстремитетите. Ама сепак премало е за да се видат убаво органите. За следниот скриниг веќе е важно да се оди кај специјалист бидејќи тогаш ептен детално се гледа секоја клетка од глава до пети. Тогаш е важно да се избере доктор чија специјалност се скрининзите. Димчев во Систина и Котларова во Ремедика мислам се најпрочуени во приватните, а во темата Скрининг баш прочитај и за ГАК кои ги фалат.
Ддимерите ми се 710 а црп ми е 18, денес направив испитување. Дали имал некој слично искуство во петок сум кај матичен. Дали се многу покачени инаку 9 недела сум и оримам по еден клексан на ден од 0.4
Црпто ти е високо, консултирај се за терапија. А ддимерите до 900 се дозволени во прв триместар, плус си покриена со терапија. Мене ми беше 18 и примав терапија венски. Во болница. А претходно ми беше 12 пиев антибиотик и не смени ништо.
Девојки тие што ви е поминато лошењето дали наеднаш ви се врати енергија и престана да ви се лоши или постепено, и кога? Мене некако како да ми се намали лошењето од пред некој ден, ми се лоши ама со помал интензитет, 9+4 сум денес. Се надевам дека е знак дека ќе поминува полека а не дека нешто не е ок.
Ми се лошеше и гадеше уште од 6 недела па мислам 7-8 недела го достигна врвот,потоа имаше ден два да не ми се лоши па пак да ми се згади и така сега веќе нема гадење,многу ретко но по малку и јас сум денес 9+4.Се си е ок и мене кога ми прекина дигав паника но бев на контрола пред недела и се беше ок.Нормално е
Сега читав дека пикот на хцг е околу 9 недела и тогаш најизразени симптоми и од 10та почнува полека да се ублажуваат симптомите. Се надевам дека сме ок
Се е во најдобар ред,гали го тоа мало зрнце и уживај си,некој воопшто нема никакво гадење цела бременост
Ви завидувам на тие што немате веќе гадење. Јас сум 12та недела и си знам од време на време да си повратам се, очи да ми испаднат Се надевам дека веќе ќе се стабилизира и ќе си јадам како некогаш. Нека е се добро па ќе издржиме
Јас со гадењето сум намалена а со апетитот тука па тука јадам салати претежно , месо не можам спијам бааги саати дури и си преспивам . 8+4 сум чекам уринокултура резултат па ако стасам до кај матичната ако не петок сабајле прва смена е. Дали Ви се случува да заборавате дека сте бремени? Вие другите како сте со симптоми???
Мене така од три пати повраќање само еднаш навечер па ми се намали мирисот малку и желба за храна ми се зголеми. И прекина. Го рачунам официјално кога испив кафе. Од кафето мирисот ми се повраќаше а зависник сум пиела по 4-5на ден до ниедно од лошењето.
јас сум за никаде, 6та недела, почна повраќање, гадење, киселини, се осеќам како во распад да сум... и минатата бременост вака и сега пак...