Како може да мразиш мастики жити се? Доколку до толку не можеш да прифатиш да џвакаш мастики, измиј си ги само забите и толку. Здивот пак ќе ти биде свеж, без проблеми. Не си преоптоварувај мозокот со банални работи, остави спонтано ќе се деси, здивот е најмал проблем, сигурно нема до толку да ти е лош па на дечкото тоа да му смета.
Мене првиoт бaкнеж ми беше без oсвежувaчи нa здив и тoa пoсле сoстaнoк вo кинески рестoрaн (кркaвме кинескa хрaнa). И ни еден бaкнеж (сo јaзик и без) не ни бил сo oсвежувaч нa здив. Секaкo пред излегувaње миеме зaби, aмa ќе ни текне декa ни се јaде, пa си купувaме јaдење. А, и немa некoј вкус без мaстикa. Еднaш дури и кркaвме гирo сo крoмид, и пaк немaa непријaтни вкусoви нaшите бaкнежи. Кoгa ќе му хукнеш нa нoс е веќе другo, aмa ти сигурнo немa дa се лaпaш сo нoсoт негoв. Нo aкo нaвистинa ти е пoтребнo, мислaм декa имa ментoл ливчињa (aкo тoчнo пaмтaм вo кaм мaркет ги имaше)
Јас да ти кажам во цело мое досегашно мувачко искуство кое не е сиромашно, никад не сум имала некој со лош здив. Не ми се верува дека до толку сум погодувала хербални лапачи. Ради тоа мислам дека реално не се осеќа тоа.. не знам од кај и зашо таа теорија за лошиот здив и бакнежите. Да осетиш вкус на нешто да, сум осетила ама сеуште мислам дека преку бацување не се осеќа здивот. Тоа поише може да се осети коа збори него уз мување... Еве не сум зборела со никој на темава до сеа и ја користам приликата да ги прашам и останатите форумџии дали е можеби до мене нешто да сум неосетна или стварно не се осеќа...
Обично кога планираш да излезеш со "мувач" внимаваш на здивот. Лош здив и те како се осеќа, ама (ова е моја поделба која ја смислив во моментов) има два типа на непријатен здив. Првиот е како резултат на покварен заб или проблеми со дигестивниот систем која и покрај целото миење на заби и мастики, може лесно да се забележи и не се отстранува така лесто. Е, другиот тип на непријатен здив е ако конзумираш лук или кромид (или нешто) што е тотално без осет, или евентуално ако не ги миеш забите. Но ако одржувате редовна орална хигиена нема никаков проблем. Не мора да е мастика, еве мои омилени бомбони се Fisherman's Friend (ги препорачувам оние класичните кои се ептен освежувачки и оние со цреша) кои не содржат шеќери, па нема да имате чувство на киселост во устата. Не дека бакнување после пица е нешто посебно пријатно, ама со вода во веце можеш да ја исплакнеш устата.
Беше со мојот прв дечко.Основно школо бев.Се спремав недели и недели пред големиот чин...дури и една сцена со Касандра ја прегледував по 10 патицццц (ке се отрујам).Се случи кај него во двор на сред бел ден и траеше 10 секунди се на се.Ама ....за вториот пат ми требаше повеќе храброст од за првиот.
И кај мене се дешавало после јадење, пиење (и тоа вино црвено) не сум приметила ништо со здивот.Дури и уз цигара (сме биле и двајцата пушачи) не ми сметало.
Првиот бакнеж беше на 16 години за 15 дена направив 17 тој имаше 18 и тоа со мојот дечко јас неискусна и тој ништо повеќе од мене но ете веќе 2 години сме заедно
Искрено, сега не ми значи ништо, но тогаш ми беше тема бр.1Бакнежот ми беше прекрасен, тој беше поголем од мене и знаеше какоТипот ми стана дечко и одевме една година, но не го сакав баш, така ми беше интересен
jas imam 18 za nekolku meseci pravam 19 pa nemam prv baknez neznam dali e toa loso i lii se vo svoe vreme najveke se plasam da ne ispadne glupo koga ke dojde momentot so jazikot mi e problem kako da go dvizam
како за прв пат преубаво се бакнував, барем така ми рече тој инаку не беше нешто посебно, прекратко беше..
Вчера беше бе. Ви кажував пред неколку недели дека си се заљубив? Епа минатава недела и тој ми рече се заљубил во мене и така цела недела си се гушкавме ова-она. Вчера беше втор пат што излеговме и бидна. Седнавме покрај едни скали и сеа му велам, Шо сакаш да прајме? И ми вели Прво ти кажи ми шо ти се прај И така 15 минути гушнати седевме и се смеевме ко ненормални, никој да почни.. Му велам Срам ми е.. И ме тераше да го глеам у очи и да му кажам оти ми е срам, а јас кутрата се стопив тука.. И му кажувам дека сум тапа, немам машко на уста бацено и почна да ми се смеј туе, не ми веруваше.. Mу велам Ќе ме научиш? И така нешто зборувавме, ми вели, Ајде стани да пробаме. Јас пак ни мрдам, ни го пуштам него да стани, ептен ми беше срам. И ај некако се натокмивме и станавме.. И таман ме бакна, му велам Не ми е згодно вака, ај да седниме (понизок е 2-3цм). И ај седнавме и почнавме, и ме гледаш се тргам, му велам, Не знам шо треба да прам .. Па ме опушташе, па ај пак почнавме и на секои десет секунди од срам престанував и го гушкав.. Малце беше лигаво, ама и тој не е искусен, само со една бил претходно, така да заедно ќе се научиме. Абе многу го сакам, душа е..
Првиот бакнеж не се заборава. Барем јас не го заборавив. Иако бев неискусна, убаво беше. Сочен француски бакнеж. Не бев во врска со дечкото. И двајцата бевме мали и незрели за врска. Пред извесно време се видов со дечкото и се потсетив на убавиот момент.
Prviot baknez mi bese vo osnovno,so dete so e pomalo od mene 2-3god (pedofilka ) Posle baknezot letav vo oblaci,i na site im se falev
Prviot baknez ne se zaborava, bese sovrseno dobro, leto koe nikogas nema da go zaboravam...i da, prviot baknez bese so mojata dolgogodisna simpatija, zaljubena vo nego od malecka, mnogu go sakav. Seuste go pametam taka dobro toj sovrsen moment, bev zbuneta, isplasena, sramezliva, mojata najgolema ljubov me guskase cela vecer a jas se topev vo negovite pregratki potoa sleduvase najubaviot baknez, nezen, prekrasen, inace ne mu kazav deka mi e prv, mi bese sram, mu priznav posle dobri tri godina na edna slucajna sredba
Првиот бакнеж не се заборава само ако е со некој што го сакаш.. Мојот прв пред 3 години - на седумнаесет. Незаборавен? Не. Не бев заљубена, се случи од љубопитност со тогаш првиот мувач со кого излегов од љубопитност а и од причина што ми беа годините и бев единствена во друштвото што се немаше бакнато Мој совет на младите девојки тука што не го искусиле сеуште тоа, чекајте некој кон кого ќе чувствувате одредена афекција, никако ради реда.
Кога бев 6то одделение сите мои другарки почнаа да бркаат дечковци и да имаат мувачи само јас пустата без ништо. И сите ми даваа совети за бакнување, не знам, ќе ставиш гравче на тацна со малку вода и ќе го бркаш гравчето со јазик . Првиот бакнеж ми беше таков ради реда, требаше да се смувам со едно типче помало од мене една година ама јас пустата се тресев од страв и ништо не бидна, а се договоривме после часови позади школо. И само ме бакна така блиц, и на сите им кажавме дека сме се смувале само да не се резилиме. Првиот француски бакнеж (наше кажано мување) ми беше во 7мо одделение со мојата прва љубов кој го сакав уште од забавиште. Беше интересно, баш на Нова Година се случи и ептен џентлменски се однесуваше кон мене. Детски работи, кога ќе се сетам секогаш се смеам