1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прв бакнеж

Дискусија во 'Сингл' започната од Princess15, 27 март 2010.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Како може да мразиш мастики жити се? :D Доколку до толку не можеш да прифатиш да џвакаш мастики, измиј си ги само забите и толку. Здивот пак ќе ти биде свеж, без проблеми.
    Не си преоптоварувај мозокот со банални работи, остави спонтано ќе се деси, здивот е најмал проблем, сигурно нема до толку да ти е лош па на дечкото тоа да му смета.

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Мене првиoт бaкнеж ми беше без oсвежувaчи нa здив и тoa пoсле сoстaнoк вo кинески рестoрaн (кркaвме кинескa хрaнa). И ни еден бaкнеж (сo јaзик и без) не ни бил сo oсвежувaч нa здив. Секaкo пред излегувaње миеме зaби, aмa ќе ни текне декa ни се јaде, пa си купувaме јaдење. А, и немa некoј вкус без мaстикa. Еднaш дури и кркaвме гирo сo крoмид, и пaк немaa непријaтни вкусoви нaшите бaкнежи. :tmi:Кoгa ќе му хукнеш нa нoс е веќе другo, aмa ти сигурнo немa дa се лaпaш сo нoсoт негoв.:D

Нo aкo нaвистинa ти е пoтребнo, мислaм декa имa ментoл ливчињa (aкo тoчнo пaмтaм вo кaм мaркет ги имaше):?:

На ku4ence, sugarlips и Cheryll им се допаѓа ова.
  3. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
  4. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Јас да ти кажам во цело мое досегашно мувачко искуство кое не е сиромашно, никад не сум имала некој со лош здив. Не ми се верува дека до толку сум погодувала хербални лапачи. Ради тоа мислам дека реално не се осеќа тоа.. не знам од кај и зашо таа теорија за лошиот здив и бакнежите.
    Да осетиш вкус на нешто да, сум осетила ама сеуште мислам дека преку бацување не се осеќа здивот. Тоа поише може да се осети коа збори него уз мување...

Еве не сум зборела со никој на темава до сеа и ја користам приликата да ги прашам и останатите форумџии дали е можеби до мене нешто да сум неосетна или стварно не се осеќа... :^)

На sugarlips, crimson и Cheryll им се допаѓа ова.
  5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Обично кога планираш да излезеш со "мувач" внимаваш на здивот.

Лош здив и те како се осеќа, ама (ова е моја поделба која ја смислив во моментов) има два типа на непријатен здив. Првиот е како резултат на покварен заб или проблеми со дигестивниот систем која и покрај целото миење на заби и мастики, може лесно да се забележи и не се отстранува така лесто. Е, другиот тип на непријатен здив е ако конзумираш лук или кромид (или нешто) што е тотално без осет, или евентуално ако не ги миеш забите.

Но ако одржувате редовна орална хигиена нема никаков проблем. Не мора да е мастика, еве мои омилени бомбони се Fisherman's Friend (ги препорачувам оние класичните кои се ептен освежувачки и оние со цреша) кои не содржат шеќери, па нема да имате чувство на киселост во устата.
    Не дека бакнување после пица е нешто посебно пријатно, ама со вода во веце можеш да ја исплакнеш устата. :)

На sugarlips, Valerin и Elena69221 им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Беше со мојот прв дечко.Основно школо бев.Се спремав недели и недели пред големиот чин:)...дури и една сцена со Касандра ја прегледував по 10 пати:rofl:цццц (ке се отрујам).Се случи кај него во двор на сред бел ден и траеше 10 секунди се на се.Ама ....за вториот пат ми требаше повеќе храброст од за првиот.

На Nigredo Odor и sugarlips им се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    И кај мене се дешавало после јадење, пиење (и тоа вино црвено:D) не сум приметила ништо со здивот.Дури и уз цигара (сме биле и двајцата пушачи) не ми сметало.

8. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Првиот бакнеж беше на 16 години за 15 дена направив 17 тој имаше 18 и тоа со мојот дечко јас неискусна и тој ништо повеќе од мене но ете веќе 2 години сме заедно

На Eva22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mandy_gorgeous

mandy_gorgeous Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    44
    Искрено, сега не ми значи ништо, но тогаш ми беше тема бр.1:DБакнежот ми беше прекрасен, тој беше поголем од мене и знаеше како:PТипот ми стана дечко и одевме една година, но не го сакав баш, така ми беше интересен:wasntme::wasntme:

10. Eva22

Eva22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    260
    jas imam 18 za nekolku meseci pravam 19 pa nemam prv baknez neznam dali e toa loso i lii se vo svoe vreme najveke se plasam da ne ispadne glupo koga ke dojde momentot so jazikot mi e problem kako da go dvizam :)

На Cheryll и wanderlust им се допаѓа ова.
  11. Nedalija

Nedalija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    53
    Се деси коа бев пијана пред 3 години.ПРвпат бев пијана,прв бакнеж...

На Tamatam и sugarlips им се допаѓа ова.
  12. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не сакам ни да се потсетам. 16 години, малку пијана, голема грешка.

13. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    како за прв пат преубаво се бакнував, барем така ми рече тој:lol: инаку не беше нешто посебно, прекратко беше..

14. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Вчера беше бе. :D Ви кажував пред неколку недели дека си се заљубив? Епа минатава недела и тој ми рече се заљубил во мене и така цела недела си се гушкавме ова-она. :D Вчера беше втор пат што излеговме и бидна. Седнавме покрај едни скали и сеа му велам, Шо сакаш да прајме? 8-| И ми вели Прво ти кажи ми шо ти се прај :D И така 15 минути гушнати седевме и се смеевме ко ненормални, никој да почни.. Му велам Срам ми е..:D И ме тераше да го глеам у очи и да му кажам оти ми е срам, а јас кутрата се стопив тука.. :D

И му кажувам дека сум тапа, немам машко на уста бацено и почна да ми се смеј туе, не ми веруваше.. :D Mу велам Ќе ме научиш? :$ И така нешто зборувавме, ми вели, Ајде стани да пробаме. :$ Јас пак ни мрдам, ни го пуштам него да стани, ептен ми беше срам.:D И ај некако се натокмивме и станавме.. И таман ме бакна, му велам Не ми е згодно вака, ај да седниме :D (понизок е 2-3цм). И ај седнавме и почнавме, и ме гледаш се тргам, му велам, Не знам шо треба да прам :D.. Па ме опушташе, па ај пак почнавме и на секои десет секунди од срам престанував и го гушкав.. :D Малце беше лигаво, ама и тој не е искусен, само со една бил претходно, така да заедно ќе се научиме. :D Абе многу го сакам, душа е.. :D

На sj *O*, teteks, Maca_<3 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Првиот бакнеж не се заборава. Барем јас не го заборавив. Иако бев неискусна, убаво беше. Сочен француски бакнеж. Не бев во врска со дечкото. И двајцата бевме мали и незрели за врска. Пред извесно време се видов со дечкото и се потсетив на убавиот момент.

16. Eva22

Eva22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    260
    Ne se sekiraj ne si edina :D

17. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Prviot baknez mi bese vo osnovno,so dete so e pomalo od mene 2-3god (pedofilka :D) Posle baknezot letav vo oblaci,i na site im se falev :D

18. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Prviot baknez ne se zaborava, bese sovrseno dobro, leto koe nikogas nema da go zaboravam...i da, prviot baknez bese so mojata dolgogodisna simpatija, zaljubena vo nego od malecka, mnogu go sakav. Seuste go pametam taka dobro toj sovrsen moment, bev zbuneta, isplasena, sramezliva, mojata najgolema ljubov me guskase cela vecer a jas se topev vo negovite pregratki potoa sleduvase najubaviot baknez, nezen, prekrasen, inace ne mu kazav deka mi e prv, mi bese sram, mu priznav posle dobri tri godina na edna slucajna sredba :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kosem

Kosem Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    18
    Првиот бакнеж не се заборава само ако е со некој што го сакаш..
    Мојот прв пред 3 години - на седумнаесет.
    Незаборавен? Не.
    Не бев заљубена, се случи од љубопитност со тогаш првиот мувач со кого излегов од љубопитност а и од причина што ми беа годините и бев единствена во друштвото што се немаше бакнато (facepalm)

Мој совет на младите девојки тука што не го искусиле сеуште тоа, чекајте некој кон кого ќе чувствувате одредена афекција, никако ради реда. :|

На beu20, Nigredo Odor и Lady Lawyer им се допаѓа ова.
  20. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Кога бев 6то одделение сите мои другарки почнаа да бркаат дечковци и да имаат мувачи само јас пустата без ништо. И сите ми даваа совети за бакнување, не знам, ќе ставиш гравче на тацна со малку вода и ќе го бркаш гравчето со јазик (facepalm). Првиот бакнеж ми беше таков ради реда, требаше да се смувам со едно типче помало од мене една година ама јас пустата се тресев од страв и ништо не бидна, а се договоривме после часови позади школо. И само ме бакна така блиц, и на сите им кажавме дека сме се смувале само да не се резилиме.

Првиот француски бакнеж (наше кажано мување) ми беше во 7мо одделение со мојата прва љубов кој го сакав уште од забавиште. Беше интересно, баш на Нова Година се случи и ептен џентлменски се однесуваше кон мене. Детски работи, кога ќе се сетам секогаш се смеам :lol:

На irenadaniel и Love...music им се допаѓа ова.