1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прв и единствен?

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 12 февруари 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Зошто се потсмеваш и судиш на непознати?
    Што е толку смешно и чудно дека некоја имала однос со еден дечко кој подоцна и станал сопруг?

Така сакала, така направила, жално е што немаш во своја близина такви луѓе па се чудиш.

Некоја со 50 мажи сакала и имала секс, некоја со еден... И што има тука за судење?
    Секој си прави со своето тело како сака, ама да искоментираш така како што си пишала, навистина е невкусно.

На sparklie, piglet1, Belgin1 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Well, guess you can say I'm.. невкусна. :rofl::rofl::hai:

E ќе заборавев, воглавно тие со "прв и единствен :inlove:" идат после во брачни проблеми и кризи или како и да беше се жалат дека партнерот им се фука со други настрана. :worried:

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Зошто вакво мислење? Нема ништо чудно во тоа човек да сака само една жена за себе. Со неа е во брак, таа му е љубов и тоа е тоа. И обратно, истово од женски аспект.

На Blessed ♥, YoungandBeautiful, IM.TMKQ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Многу љубовни романи читаш душо, само таму и во бајките го имаш тоа...
    И така си живееле среќно до крајот на својот живот.

На Belgin1, Alisa22, ♣ Alba Viduam ♣ и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Прашањето е, зошто мислиш дека само во љубовни романи и во бајките го има тоа? Зошто толку нереално ти изгледа? Јас може не сум од тие луѓе со прв и единствен, згрешив, бидна, но знам луѓе кои се.

На blonde_supergirl, elimkd, Amellie13 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Ти само, мила моја, го знаеш тоа што го гледаш...многу работи знаеме вешто да прикриеме, така да не е злато се што свети...верувај ми...нема вечно и непроменливо ништо на светов..

На Dust и Priroden им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.624
    Beshe nevkusno od nekoi chlenki toa shto ja "zadevaa" @Bitter-Sweet za promenata na nejzinoto razmisluvanje. Kakva i da si bila, shto i da si pravela ne si ti dolzna na nikoj ovde da mu se pravdash. "Znaeme shto si pravela"
    Ne, tie ne znaat, ne ja znaat sostojbata vo koja si bila i koi bile prichinite za tvoite postapki.
    I jas pred godina dena mislev deka nema shansi da imam povejke od eden partner, sum bila vo vrska povejke od tri meseci i ne sum dozvoluvala da me chepnat za gaz i sl.
    But, guess what, na segashniov dechko ushte vtorata nedela mu dozvoliv da me fajka.
    Isto taka sega mislam deka ako imam odnosi i se sluchuva vrskata da ne mi odgovara kje prekinam. Nikoj ne e dolzen da vechno da e nezadovolen od vrskata, da si nabiva frustracii samo zaradi toa shto treba da e eden i edinstven. Razmislete, se raboti za zivot, ne smeete da bidete rob na toa svajkanje.
    Ako na sledniot toa ne mu odgovara togash nitu mene toj nema da mi odgovara.

Isto taka ne se soglasuvam deka sekoj onoj koj kje bide vo brak so prviot ili prvata deka toj podocna kje saka da proba i so drug. Se zavisi od chovek do chovek, od karakter do karakter.

Se izvinuvam za latinicata, od tell sum.

На Stories, black-angel, Aquamarine93 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Има и ќе има. Познавам доста парови. Некои од нив беа и 10 години разделени заради печалба. И дури сега на 50 години искри сеуште им светат во очите. Ни разделба ни ништо на светов не може да те натера да изневериш, тоа е свесна одлука. Ако сакаш некого, ќе го чекаш и нема тука место за дискусија или ставови од типот сакам да пробам друг. Ама сепак, секој си знае за себе и како ќе го живее животот.

На Роберт 7, Luminary, Dream-Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Да ма, ти им светеше па што толку си цврсто убедена.

На ♣ Alba Viduam ♣ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Па еве барем за мајка ми и татко ми знам за сигурност ако не за некој друг.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Ок душо.

На ♣ Alba Viduam ♣, Belgin1 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  12. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    души,ако вие сакате да пробувате со повеќе go on ништо лошо ниту пак страшно ниту пак некој смее да ви рече нешто
    но да мислите дека сите се ко вас па седнале овде да се убедуваат и да лажат за прв и единствен малце морген
    ме интересира кој ја кажа теоријава дека на 30 години тие што си биле први ќе шетаат на страна за да видат нешто ново?:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
    истото важи и за обратната страна незнам што толку комлицирате со денови на темава
    аха да и уште нешто:тоа што се обидовте да ја исмевате членката со мислење од порано и сега многу беше лошо невкусно и некултурно и кажува многу за вас
    секој човек може да се смени и секој човек има право на слобода на говор и не сте паметни со вашиот„сарказам“ сакајќи да исмевате друг,вие сте смешни.

На theowndemon, elimkd и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Само ги прочитав сите коментари кои се однесуваа на мене, си реков дека нема потреба да пишувам било што како реплика, но ќе пишам нешто само накратко. Не се лутам, на некој може му е смешно што само за една година разлика сум напишала две спротивни мислења, но таа една година само покажува колку човек може да се промени за релативно кратко време. За една година многу нешта се случија, пораснав, созреав, научив многу. Некој пиша се знаеме тука кои сме. Во ред, се знаеме. Има членови кои долго време се активни. И токму затоа што долго сме активни, сведоци сме на нашиот раст, од несигурни деца до зрели возрасни личности. На форумов сум од мај 2010. Нормално е да сум сега нешто сосема друго од она што сум била некогаш. Сите од нас имаат напишано тука коментари на кои сега би се смееле или би се чуделе што тоа напишале некогаш. И уште нешто. Срамота е што беа спомнати светици и дева Марија. Јас само сакам да живеам пристоен живот, што не значи дека патам за такви епитети и ословувања. Мене ми се допаѓа животот кој го живеам, сега сум посреќна од било кога и не ми е потребно некој да ме нарекува света или светица. Сепак, и јас сум само грешник, како и сите. Не сум рекла дека сум подобра од некој друг. :)

На realGirl, Dust, Mrs.Brain и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Не би прекинaлa убaвa врскa сaмo бидејќи сум имaлa сaмo сo тoј чoвек oднoси. Истo тaкa не би oстaнaлa вo лoшa врскa сo некoј сaмo бидејќи сум јa изгубилa невинoстa сo негo.

На Belgin1, Fauhxy, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Blessed ♥

Blessed ♥ Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    428
    Да јас сум за прв и единствен, и нема ништо погрешно во тоа. Го запознаваш како личност, карактерно тоа е најважно а не скокаш во кревет со него па ајде после ќе се запознаваме. Ова е лично мое размислување без намера да ги навредам оние што не мислат така. Возрасни луѓе сме, секој со свој избор, не судам.

За @Bitter-Sweet , сите имаме грешки во животот и погрешно е да се суди некому и да се истакнуваат туѓите грешки кога знаеме сите имаме доволно свои.
    Глејте си работа, своја, не туѓа :!:

На theowndemon и Mizi123 им се допаѓа ова.
  16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    3.434
    Објективно гледано многу глупавo изгледа на анонимен форум анонимни пријателки на анонимна членка да напаѓаат друга зашто имала различен став. Субјективно гледано на оваа тема тоа '' и те како му е важно на мажот да си невина'' звучи ултра шовинистички.

На Belgin1, Joi, crimson и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    54.867
    Не гледам ништо лошо во тоа да ти биде некој прв и единствен. Ете и јас сум од таквите па среќна сум, не ми е досадно, и не сакам да пробам со други. Ни мување ни секс. Тие што мислите дека тоа е lame, please grow up. Сум сакала и претходно но ништо не биднало. И тоа е сосема во ред. Други ќе бакнат повеќе "жаби" пред да го сретнат "принцот". И тоа е сосема во ред. Сите живееме различни животи, среќаваме различни луѓе, ситуациите ги доживуваме различно и различно реагираме. Без разлика дали во минатото некој имал повеќе, неколку или никој пред тебе или ти пред него битна е сегашноста. И да, има вистинска љубов и среќен крај.

На cresa-jagoda, blonde_supergirl, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    38.269
    Ај друг пат бар тагнете ме да видам дека продолжиле коментари за истото.
    @Michelle* ако на некој не му е гајле што прават другите, тоа сум јас. И во приватен живот и тука. Кај виде исмевање ти во моето мислење? Да баш смешно ми дојде да прочитам од член што осудува наоколу се живо и диво, а самата се изјаснувала поинаку на такви теми и го променила мислењето. Значи неа не смееме да ја осудиме, а таа смее другите и се чувствува над нив?
    @Bitter-Sweet не мораше да пишуваш, имаш јака одбрана. Ама воопшто не беше моето мислење за тоа што си правела претходно.

Последна измена: 28 јануари 2018
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Прв и единствен, значење на невиноста, врска без односи... о Балкану, до кога со филозофии и разглобување на правилно и погрешно по овие прашања? (facepalm)
    Околности, тек на животот е во прашање, и најважно – личен избор за сопственото тело, ништо повеќе. Ниту е нешто возвишено и единствена морална опција, но ниту пак е воопшто чудна, заостаната и непостоечка појава освен во бајки и романи. Толку ли е тешко да се сфати?
    Досега не сум го напоменала ова, но исто како и морализаторските постови – подеднакво напорни, наметнувачки и нереални се и оние тврдења за неизбежна досада, монотонија со еден партнер и дека не постојат веќе воопшто луѓе кои не изневеруваат.
    Секој нека си прави што сака, сѐ додека не генерализира, осудува и го наметнува своето како правилно.

На realGirl, piglet1, Yowannty и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Се додека ви е поважно туѓото мислење, ова прв и единствен за едни ќе остане бајка а за други убава реалност..
    Живејте си за себе без притоа да придавате важност на тие околу вас и нивните мислења во 21 век..

Ако ви е на вас убаво со првиот, дај боже секогаш да ви е и да си останете среќни до крајот на животот..

На realGirl, theowndemon, baba Rada и 2 други им се допаѓа ова.