Прв дејт со едно ромче на одмор во Струга, ме частеше сладолед и ме учеше да пливам. I own you one dude! Ај шо си убаа, ко раперка си... дај сеа 10 денари. Со моменталниов мажјак, прв дејт зимово, живи комедии, јас окезена и смрзната, тој збунет и нервозен, дрндање за се и сешто, му кажав дека би го легната (њтф?) и така... Се измувавме и толку од прикаската за таа вечер. Он мене ќе ме мува! И сега му враќам веќе 10 месеци Not a single fuck was given that day!
Првиот состанок ми беше на 14 години,тогаш си се свиѓафме со едно момче,секоја вечер бевме заедно,и една вечер сите заминаја ко договорени в продавница да купат демек сок и ние останавме сами Тогаш тој ми рече...Знаеш ова цвеќе го скинав за тебе,не е којзнае какво ама го украдив од градината на комшивката..Ќе ме испотепаја и ме бакна на образ потоа ме гушна и така си бевме во ’’врска’’ скоро 8 месеци... Но сите тие лудории завршија и сега си сме другари А првиот состанок со сегашниот ми дечко се случи многу спонтано..и некако набрзина...Ние се знаефме бидејќи си пишевме на фб,дури бевме и брат и сестра Тој беше онај на кој се му се доверував Еден ден за 1 Мај се сретнавме,на излет се лупнав во него И тогаш знајте почна она абе ти си леле кај си бе па гушкање муабетчина и сл ..По неколку дена ми кажа дека ме свиѓа и ако сум сакала да сни започнеле сериозна врска И така и бидна месец по месец се напраја 7 месеци Не се караме,секогаш сме заедно и мојте и неговите знаат и така
Бариста беше местото на злосторот. Јас затегната во секси фармерка и чизма до колена. Цело попладне се „туривме“ од муабети, а овој кутриот така срамежлив дури на разделување се сети да ме почасти со еден долг goodbye kiss... Сто пати се смена семафорот кај Собрание
лелеее сега се сетив на мојот прв дејт..ц.ц.ц. сега се сетив дека и должам еден убав ќотек на дада ми ... ќе ме праќа таа да сум и купила киро,никад таа во живот киро не јадела дома,секогаш со мене,таму го јадевме,а таа се договорила со другарите на типот,го испратиле и него таму сиротиот,си седевме си јадевме,еден бакнеж за на крај ... и 6 месеци врска па и врска шо ќе беше стари убави времиња
Прв состанок - Комедија .. интересно беше трескав глупости и јас сама незнаев што зборам од возбуда ...
Вака. Дали би се смувале со машко, а што тогаш во истиот момент сте го запознале...мислам јас го знаев машково но прв пат во живо го видов и не сакав да се мувам ..глупо ми беше...а тој сакаше очигледно. И сега кога го прашав да се најдеме он рече демек со другарите требал да излегува. Што мислите вие, дали ова намерно ми го прави зашо јас не сакав или онака.????
Епа вака утревечер би требало да се најдам со едно дете шо си се бендисваме еве веке 3 години, а мене многу ми е срам бидеќи досега се имам смувано само со давајца и тоа пред мн,мн време , и сега мн ми е срам си мислам дека ке се избрукам нешто и заради тој срам го одбегнувам детето еве веке 3 месеци. Дај охрабрете ме некако конечно да му се јавам и конечно да се видиме оти то е
Ве молам кој може нека помогне. Женски совети, а и машки поискусни во ова. Епа вака јас имам 15 години и се имам некое време допишувано со девојче на фб. Живееме во ист град и конечно ќе се видиме за Велигден.... Па би сакал да ве прашам вас девојчињата... Прво со неа ќе излезам во Диско, но ќе се потрудам да ја изнесам надвор и да излеземе на прошетка.. Кои прашања,теми би биле најдобри за обичен разговор додека не се опушти, и некоја добра романтична реченица да го завршам тоа и да ја бакнам... Ви Благодарам
Случајно го прочитав ова и така се изнасмеав значи јас сум јарец, а ти си ме опишала во две реченици жалам за твоето лошо искуство, точно е напишаново, ама јарците имаме и многу добри особини поздрав!
Prv sostanok ? Znachi vakaa : P red eden mesed mozda i poise pocnav da zboram so eden decko i sekoja vecer si zborime ..ni ide moabetot ko da se znaemee u zivoo . Ama ja pokraj celo skopje kaj go najdov od kavadarci hah .I sea na zaebanci mn pati mi rekol ke dojdam u skopje da me prosetas i se toa koa i da go prasam za zenska mi vika neam tebe te cekam..mn mi e uavo koa se dopisuvam so nego ama mene ke mi bide mn sram koa ke se vidam prv pat so negoo..ustvari srav mi e od negovata reakcija ,mozda nema da mu se svigam vise mozdaa ocekuva poubava da bidam i nez sho da praam a mn sakam da se vidam so nego . Ve molam kazete mi kako da postapuvam koa ke izlezam prv pat so nego posho mi e prv pat da idam na sostanok so nekoj sho sum go zapoznala na fb ? P.S. so nego mislam deka e ozb posho sum praela moabet i so mn drugi mashki ama ne volku dolgo i ne ni idel tolku moabetot ..so ovoj imam mn da si kazam ne e ko so site drugi , ne e samo sho praish kako si novo staro, ina nesho poishe ... Barem ja taka custvuvam
^^ Aко се работи за вистинска љубов е добро,ама ретки се таквите случаеви,обично овие што имаат по 18-19 год. сакаат да искористат нешто па бараат неискусни,мислат ќе ги зезнат... Затоа во ред е,сретни се со него,ама биди претпазлива оти можи ќе се обиди да те искористи,ако му е тоа целта мавни му еден шамар и ајт упм Можеби нема многу да ти користи мојов совет ама барем те предупредив. А ако сака да те искористи се гледа и од првиот состанок. Едит:Пишуваш 15 а имаш 14 години Ах бре деца,децааа
ке ми користи твојот совет..многу! иначе имам 14 ипол па заокружив на 15 а тој има исто така 17 ипол па заокружив на 18 затоа што замесец дена јас полнам 15 тој 18 ) ^^
како до совршен состанок?? Здраво девојки! Имам 15 години, и сеуште не сум излегла со некој а повеќе од моите другарки имаат веќе и бивши. Како и да е би ве замолила за совет како да се однесувам на првиот состанок, бидејќи ми се свиѓа едно дете а исто и тој мене ме свиѓа и ме прашува веке неколку пати за на кафе, а јас го одбивав ама овој пат прифатив, и проблемот е како да се однесувам со него, што да зборувам, всушност како до совршен состанок без никакви грешки и глупости!? ви благодарам однапред <3
Zдраво !Tоа што твоите другарки имаат богато љубовно искуство не треба да те загрижува,напротив опушти се и гледај позитивно на ова,зашто допрва ќе го чувствуваш љубовниот занес,првите пеперутки во стомакот . Aко сакаш совет,тоа би било да бидеш опуштена,природна,таква како што си,дотерај се,но никако немој да носиш препровокативна облека,нашминкај се ,изгледај уредно од глава до пети ,и прашувај општи прашања,како на училиште,разговарајте за музика,спорт,филмови,и секако немој да го копираш него,ако нешто нему му се допаѓа,не мора и на тебе истото да ти биде омилено,имај свој вкус,и свој став.никако не прифаќај да одиш кај него дома-одете на кафе некаде надвор и помуабетете си,гледај да му оставиш добар впечаток,немој да скокаш од среќа кога ќе го видиш,да се возбудуваш и да го покажеш тоа пред него,затоа што машките брзо губат интерес штом приметат дека девојката е веќе заљубена . Mоже и да бакне во уста,немој да се изненадиш или да се срамуваш,па со среќа и да кажеш како си поминала
Да ја надополнам Хермоса,смеј се,немој да бидеш намрштена,кажувај некои шеги,или случки од детството,нешто смешно што ти се случило,за да го насмееш и него...само немој па на секоја негова реченица да се смееш на пример да ти рече Ми умре кучето и ти да се изгазиш од смеење...тоа не,у никој случај
Здраво девојки ми треба совет.. подолго време се допишував со едно машко, муабетот ни одеше се океј... почнавме да се слушаме на мобилен, се беше супер и вчера се договоривме да пиеме кафе па после тоа прошетавме и паднаа неколку бакнежи што премногу ми се допаднаа, но, пред сето ова, тој имал 1 годишна врска што завршила пред 3 месеци, а и јас сум сингл околу 6 месеци, имав долга врска 2 год. Ме збуни нешто што забележав денес на ФБ дека тој пак станал пријател со бившата. Несакав да го прашувам ништо преку мобилен, навистина грдо ми падна, ептен ми се допаѓа, супер си поминав вчера,а и цело време само се надевав дека ете можеби ќе ми тргни со него... Денес самиот ме побара за утре да се видиме повторно, ама тоа со бившата навистина ме разочара Незнам како да изреагирам утре, сакам да си знам на што сум, сакам да биди со мене...
Разговарај со него ,прашајго со ке правите понатаму ,што мисли не му спомнивај ништо за бившата да не испадни одма љубомора ова она ,покажиму дека навистина ти се допаѓа најдобрите бакнежи што можеш да му ги подариш подариги зборувајму убави работи за некако да го задржиш оти сепак е тешко со едно излегување да се задржи некој кој имал подолга врска а сеуште мисли на неа.
Прашај го, нека ти ја каже приказната со бившата, што било, зашто се скарале. Јас сум во иста ситуација, 1 годишна врска, во август завршила, а мене прва сериозна врска. Мојот се има со бившата, но често се бришат од пријатели. Немам ништо против, знам дека е со мене, дека нема ништо со неа. Нека се имаат за пријатели и јас се имам со бившите. Немора да значи дека пак ќе има нешто со неа, не се плаши. Јас мислам дека имаш шанси, сепак тој ти се јавил да те види, значи му се допаѓаш и сака нешто.