Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не по врат, по шија.
    Триесет минути одржуваат монолог, ги фалат своите производи и етапно те намамуваат преку финти во својата пајакова мрежа. Ич не се измамници, уживај.

На RosettaStone и referentka им се допаѓа ова.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А топшоп што е?
    По цел ден реклами на тв, ѕвонат по телефон нонстоп од различен број, ти спушташ тие пак ти ѕвонат ко љубоморна жена на маж кој е во кафана ама тие срциња се.
    Многу изгледа се најдовте “измамени” и увреѓени од моево скромно и небитно и некомпетентно мислење.

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.167
    А некој им става пиштол на чело да седат таму?
    Или се залакомиле за гага ручекот па после Цацко им е крив.

На Traveler91, Alisa22 и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Така е, удри по измамените жртви, покажи го македонскиот менталитет. Нова кампања.

На крај ќе испадне дека не е проблемот до преварантскиве фирми, што треба да бидат казнени. Туку е проблемот до глупавиот, не едуциран народ кому му нудат ручек и награда, а бива покраден за брдо пари, па и гага ручекот си го платил. Сто стапа по жртвата, ајмо. Македонци ли сме што ли сме. 8)

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Malce kasno vrakam Ali duri sea ova go vidov da ja togash koga bev se vikashe evrointernacional i imashe samo Edna sekretatka mlada devojka okolu 30 god fina devojka gazdata star poveke od 50 i kisur godini filmovi praveshe za plata i deka sekoj vikend se idelo vo atina na sostanoci i se plakalo po plus 100 evra i poveke.
    Me prashuvashe dali imam decko koga mu kazav da mi vika prashaj go nego dali ke te pushti da rabotish vakva rabota zbori i so tvoite roditeli.
    Mnogu bezobrazen, uporen i gi vrteshe muabetite.
    Neka pazat site devojki od vakvi firmi moze gi nosat za prostitutki moze i ne Ali sve mi doaga na pamet

На aMuse и Alex.T им се допаѓа ова.
  6. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    514
    Сељак глуп одвратен. Тие се фирми што се само за перење пари не се сериозни мене другар ми имаше кажувано дека тие фирми ги нема во централен регистар туку се само со транакциска сметка немаат никаков друг податок и стварно имав видено само трансакциска ништо друго како што би имала секоја нормална фирма. Ама штета има луѓе што го држат и никој ништо не му може.

7. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Da gi nema vo ujp ne postojat kako firma od togash pred da pratam cv gledam dali postoi kako firma

На Martka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.675
    Банка не ти отвора сметка за фирма без тековна и ЗП образец. Процедура има, не се отвора сметка на непостоечки субјект. Таа трансакциска која сте ја виделе е на Петко, Станко односно на некое физичко лице.

На orevka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Или лице со лажна идентификациона картичка, за да може полесно да ги исперат криминалиите за кои "официјално" не се регистрирани.

На teressa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JasnaStojanoska

JasnaStojanoska Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    преваранти, нудат некакви јорганчиња

11. theMidnight

theMidnight Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    83
    Дали има некој работно искуство во iutecredit? Во поглед на услови, плата, клиенти?

12. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Како би ги прокоментирале работните услови што ги нудат продавниците по моловиве?
    Еве јас имам лошо искуство со Sport Vision, едно пишува во договорот а сосема друго се исполнува на дело. Платата изгледа супер 17.500 но секој викенд си на работа, плус празници, роба кога стига се работи прекувремено и не се плаќа, имаш 20 минути пауза што ја користиш за вц, јадење и цигара.

На Mrs. Lovett, Принцезичка1 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.463
    Допаѓања:
    37.693
    Зависи каде. Јас имам комшика што работи во Сити Мол. Нема да пишам во кој дуќан. Ама според она што таа ми го кажа, претежно секаде е исто. Остануваат и прекувремено, секој празник на работа. Им плаќаат за тоа, ама ситница. Секој викенд е на работа.

На Alex.T и Далија им се допаѓа ова.
  14. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127

Fakticki se zema minimalna plata koja iznesuva 14.500 so toa sto imas 1500 prevoz i 1500 za hrana. Ako zivees blisku mozes da jades doma i da otides na rabota i nekako da izdrzis do kraj no vaka ispagja deka si povekje vo trosok.Vo molovite ima guzva i toa se zema vpredvid sepak mislam deka 17.500 e mnogu mala plata vo odnos na tezinata na rabotata i vremeto pominato na rabota.

На tina2018 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.463
    Допаѓања:
    37.693
    Баш така. Поготово за празници и за викенди. Баш кога зборев со комшиката она вика дека многу им бегаат. Не се нафаќаат да работат на тој начин.

16. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Mislam deka lugjeto se opametija na nekakov nacin. Baraat da bidat plateni onolku kolku sto srabotile. Privatniot sektor ima problem so zadrzuvanje na personal na podolgo vreme tokmu od ovaa pricina. Mladite posebno si go cenat trudot i samite sebe i stom vidat ili osetat eksploatacija napustaat bez oko da im trepne so toa sto vednas mozat da najdat rabota na drugo mesto ako sakaat i da si ja probaat srekjata.
    Mislam deka site treba da si go stavat toa na um.

На raww, orevka, tamche995 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.562
    Во продавниците во моловите една смена им трае по 6 саати, ако не грешам, така? А во АВРМ на колку саати се пријавени? Дали на полно работно време, бидејќи не се само 6 саати 5 работни дена, туку се работи и викенд? Па ќе им излезе дури и повеќе од 40 саати неделно.

@Далија @SummerGirl

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.463
    Допаѓања:
    37.693
    Искрено...не знам...да прашам па ќе пишам. Ако е како што треба, не би требало да им бегаат вработени. Комшиката има само еден ден слободен.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Уште да работеа младите за парите што ги земаат и топ ќе беше.
    Влегуваш во продавница, кафич, ресторан, едниот на фејсбук, другиот скриен демек во некои пакети мести нешто, а уствари зблрува на телефон, третиот се шуткара на цигара и најчесто во една смена еден работи за сите. И во 90% од случаите е вака. Ретко кој е вистински работник.
    Во Сити мол конкретно знаеш од старт услови, ако не ти чини, не ни барај работа таму. Ама нас изгледа нигде не ни чини...

На Marija_Magdalena, kathy es, Traveler91 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    4 дена по 7 саати, 2 по 6

На cresa-jagoda и Компир Манџа им се допаѓа ова.