1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Shilgija

Shilgija Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Pozadinata na celoto toa isprasuvanje, e da vidat so kogo si imaat rabota, da doznaat povekje za tebe, bass kako sto napissav, vrabotuvanjeto e seriozna rabota, moze utre da dojde nekoj partal da gi napravi, tatko, majka, deccko, mazz, ili za neisplatena plata, ili na nekoj koj se grizzi za tvoeto vrabotuvanje kje mu svetne deka ne stima i ete mu problem na golemiot gazda prevara.
    Kje imalo patuvanja, boze mili :))) Jas bi gi prijavila vo finansiska policija, da si znaat so vreme.

На cresa-jagoda и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    514
    Џабе и да ги пријави, тој газдата на Еуро агро фармаси што порано имаше 2 фирми "Минерал Индустри" и "Евроинтернационал" има луѓе во влада и затоа не се замара превара невидена и манијак. Кажува на интервју како бил професор на машински факултет у Германија :rofl: како па да не

На Water555, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    ^
    Патувања и таму кузнае што ќе ти се деси недај бозе на некој отварајте очи.
    Јас кога му кажав на дечкоми и на него не му штимаше нешто и ми вика ако ти звонат пак не кревај.

Јас кога бев на разговор тоа беше пред оваа влада ама изгледа типчево си има врски и од двете страни и никој ништо не му може треба да се погоди некој откачен за да го среди неколку пати во некој влез.
    Да да така се станува професор во Германија плус ако си македонче хахаха филмови си прават на стари години .

На cresa-jagoda, tina2018 и teressa им се допаѓа ова.
  4. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    57
    Истите карактеристики ги има што ги кажавте за човеков. Ми се јави за второ интервју а огласот трае до 13 октомври

Прикачени фајлови:

5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.943
    Која е фирмава? Не мора да значи дека е истиот човек.

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Елком груп. Праќаат покана за интервју преку мејл на 100 души. Три недели на обука неплатена и првите два- три месеци неосигуран. Божем којзнае каква е работата, па мора и обука толку време. Типот што ми правеше интервју сомнителен некако. Дали сум мажена и дали имам дете ме прашуваше, па кој ќе ми го чува. Е значи ме изритира страшно. Штом сум пратила CV, значи сакам да работам. Добро што не ми се ни јавија, а и да се јавеја немаше да прифатам секако. Изгледа типот бараше девојчиња, а не мажени. Дебил.

На Marina*F и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    Така им пишува во огласот. Јас само copy-paste направив.

8. Φράουλα

Φράουλα Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    No i otkako ke te primat i ke ti pomini obukata pokraj toa sto ne si prijaven ne e ni sigurno dali ke ostanes baraat mnogu prodazbi i na kraj ne te isplakjaat za toa sto si rabotel. Zatoa nonstop im begaat i intervjua sekoja nedela pravat.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Не дека е преварантска - ама Екстрим Лабс во Битола е некако сомнителна. Стално бараат некој на сите работни позиции на секои три месеци, огласи само од нив фрчат по огласниците. Ниту се прошируваат ниту ништо, само си заминуваат одтаму. Just saying нешто има сомнително таму

10. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    377
    Скрин принт исто преваранти, посебно сега го беше вонредната на минималец те ставват, кога завши вонредната не качуваат и те местат демек си ги оштетил за да напуштиш и те одјавуваат наредниот ден одкако нема да се појавиш на работа со образложение дека повеќе од три дена не си се појавил на работа и не ти исплаќаат ноќен труд.

На Dark artist и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Овие баш скоро имаа оглас.

12. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    377
    Имаат па ги бришат и одново ставаат, во таа фирма само во управата се стални вработени затоа што е фамилијарен бизнис. Како и да е на интервју кажуваат едно а на работно место е сосема друго. На интервјуто тогаш кажаа дека минималец исплаќале заради вонредната достојба и дека вработувањето ќе е на еден месец до завршувањето на вонредната состојба. Заврши вонредната состојба и работите од договорот на интервјуто не се променија но односот на газдите се смени за 360, се машините се расипувале во една смена т.е. мојата што во разговор со другите колеги велат дека и на нив им се случуваат нон стоп дефекти но не им префрлувал такво нешто, па дека заради тие дефекти човекот не можел да излезе да си прошета да си пазари и зашто сме му ѕвонеле со колегата во 3 сабајле за дефект или немање асален материјал за работа демек сме требале да се снаоѓаме самите (не знам може сме требале да му купиме ластици од бит пазар за да му тера бизнисот), потоа ми се деси да ми се качи притисокот за време на трета смена, ми беше многу лошо пребледев, уста ми помодре, нозе и раце ладни, колегата со мене во смена ми рече ќе оставиме како што си е заклучуваме и те носам дома а јас му реков ќе му се јавам на газдава за да знае, дотичниов ме држеше десет минути на телефон за да се увери дека не ми е добро и да ја "организирал" работата. Е тогаш ми беше јасно дека на него воопшто не му е гајле дали ти ќе умреш туку машините да му штанцаат. За да опипам пулс колку се они "фирма" и колку искрено им е гајле за работникот кој работи и се труди разговарав да ме стават на неопределено на истата плата за да земам кредит, епа после муабетот за една недела ме набеди дека сум му украла некакво си пластично капаче од некаква си машина во сред погон пред сите вработени, јас пошто знаеше дека имам висок притисок само го погледнав и си ги земав работите не сакав да се нервирам и да си губам здравје заради таков морон.И што е најинтересно после ме бараше на телефон замисли и од кај него и од кај сите вработени без срам, очекував да ме отпушти со истекување да договорот и да не ми го продолжи. Ама вака и направи и на хигиеничарката за која знаеше дека и треба работата, се договориле едно а потоа и плаќал по негово и нормално и таа во истиот момент си заминала, поради тоа што и таа и јас сме комшики и фирмава ни е у близина мислевме дека е добро што немаше да плаќаме превоз ќе имавме денар плус, и таа ми спомна дека му кажала дека ако е сиромашна дека не е мутава.

На Dark artist, *Amethyst* и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Алфалаб вработува.
    https://www.vrabotuvanje.com.mk/Profil-na-Rabotodavatel/1335/
    Драган се вика газдата, никоја не ја пријавува, користи знаење и не плаќа. Така ќе ве држи додека сте будали да седите и да ви краде знаење.
    Ид*от.
    Он е увозник на спирулина, мака и сл суплементи.
    Супер бизнис од ид*от човек.

На Biljarkata, *Amethyst* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. golemiotmalisan

golemiotmalisan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Има ли некој искуство со базаро, постојано бараат нови работници речиси секој месец ?

15. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Screenshot_20201026_183515_com.facebook.katana.jpg

На Meckicja, tina2018, golemiotmalisan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. FitnessMama

FitnessMama Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    49
    Ова е тој преварантот за кој пишував поназад во темава... една иста фирма, различни називи, ги лаже девојките, ветува планини и долини, а сѐ со цел да си најде љубовници... никако таму, од лично искуство зборам.

На Meckicja, cresa-jagoda и teressa им се допаѓа ова.
  17. FitnessMama

Се зачлени на:
    9 ноември 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    49
    Таа е истата фирма, беа кај железничка, сега се преселија на Даме Груев

На cresa-jagoda и teressa им се допаѓа ова.
  18. FitnessMama

Се зачлени на:
    9 ноември 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    49
    Ахахаааа, тој неписмениот што не знае два реда зборови да каже ко што треба, тој професор (facepalm)

На Water555, Meckicja, Brinetka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    57
    Дали некој има искуство со фирмава или слушнал какви преваранти се ?

Прикачени фајлови:

20. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    514
    Не сум слушнала ама доволно е да го прочита човек огласот и јасно е..

На cresa-jagoda и Marti96th им се допаѓа ова.