Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.058
    Допаѓања:
    256.970
    Јас не знам со кој памет потпишале Спогодба? Зошто кога гледаш дека добиваш отказ од денес за утре и јасно е ко ден дека потпишуваш за они да се заштитат.
    Да, колективна тужба, ама овие потпишале Спогодба.

На Mantub, baguf4e, prashinka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    320
    Аиии страшно. Баш аплицирав и имав можност да се вработам таму сега во јануари но на крај се одлучив за друго место. Сум избегнал куршум значи. :whew:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    3.401
    Срамно но веќе видено кај нас за Нико лаб!
    Него,мене вчера,замислете вчера сабота,ми се јавија да одам на интервју во Санте хоспитал:?:па има ли некој искуство со Сантевци,немедицински персонал?

4. mari_sa

mari_sa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    205
    Епа така е вошка кога ќе се најаде тешко е.(сељачка фирма, од чистач во шупа што седел до газда)
    Лапнале тендер од државата, си одат по одмори цел месец на фамилијарен одмор во турција, ќерка му неписмена изиграва шефица, татко и купува станче.
    Башка фирмата ја наследил од некој друг човек, ама не ми се верува дека ќе ја додржи од толку луѓе што ги имаат проколнато. Не се некои и нешто да вредат па да ги збориме и да пишуваме има многу такви ама цицаат пари од државата од наши пари.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Има некој искуство со Big business solution - во зградата спроти Љуц се?

И ме интересира за XDT MARKETING SERVICE? Тие се во Автокоманда

6. cvet.pet

cvet.pet Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    135
    ХЕЛЛО ПОСТ или ДЕЛКО што беа порано. Ќе ти ветат се и сешто, основна плата која демек ќе се покачува+ превоз. Превозот ќе го "заборават",па треба да се караш,расправаш, здравствено плаќаат од друга фирма којзнае како, често нема одошто има и те праќаат да работиш во друга фирма крајно одговорна работа, а во таа фирма ти се "пени устата" се средено, бонуси земаат а ти се мачиш. А работиш со нив. И ако се побуниш ти вика газдарицата не си требал да прифатиш. А инаку даваат преварантски оглас за магационер и кога одиш таму нема врска. а веќе си се договорил да почнеш. Избегавајте ја оваа фирма во широк круг.

7. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    105
    Nikob, prevari teski

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hristina995

Hristina995 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Здраво, се надевам дека не ти пишувам доцна и дека не си се вработила таму во меѓувреме. Јас работев во тоа училиште скоро една година. Пријавена бев само последните три месеци. Плата мизерна. На рака ми даваше директорката 4000 денари, а кога ме пријави ме плаќаше ДУРИ 18000. Во потоксична средина не сум работела (повишување тон на наставници, недолично однесување со вработени, доцнење на плата, не давање слободни денови, денес кажано едно-утре друго, манипулирање и лажење, доаѓање на инспектори и полиција секој втор ден да разговараат со директорката, тужење со бивши вработени, фалсификати на документи итн. итн.). Најтопол совет, воопшто никој да аплицира за таму. Вработена најдолого беше една колешка 2 години, па сега ти види дали би сакала да работиш некаде каде најдолго вработен работи само 2г. Ни еден вработен не им остана, затоа имаат огласи цело време. Таргет им е вработување на млади девојки со мало искуство кои лесно можат да бидат манимулирани и малтретирани. Се надевам дека ова ќе помогне на некој. Поздрав и секое добро.

Последна измена: 16 јуни 2022
    На GirlLove, cresa-jagoda и nadelinka им се допаѓа ова.
  9. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    603
    Доколку се работи за истите „газди“ на Берлиц школото потврдувам се што кажа погоре. УЖАС! Среќа јас за кратко сфатив како стојат работите па само 3 месеци работев за нив.

На Tenebra, cresa-jagoda, Hristina995 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Стокомак Охрид.
    Све живчано, нервозно.
    Посебно главната и таа под нејзе.
    Понашање еднакво на нула.

На Istata od vcera и Dumbledore им се допаѓа ова.
  11. Lolita_lol

Lolita_lol Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Има некој искуство со Паркланд хоспиталити гроуп?

12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    2.670
    Пиши во лп

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lolita_lol

Lolita_lol Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ти пишав :)

14. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.660
    Некој да сподели искуство во осигурителните компании како е? Дали сте задоволни од услови и плати? Виена Иншуренс груп,Кроација , и сл

На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    98
    искуства со космос груп дооел, девојки за презентации?

16. NikiTheGamer

NikiTheGamer Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    51
    Добивам впечаток дека пола огласи се наместени, пола се преварантски, и моето искуство е такво. Испаѓа ова на среќа ако начекаш, исто како да си добил на бинго. И јас така нон-стоп аплицирај за ваму, аплицирај за ваму и сум добивал само рачки од тапан. Едино СЕТЕК за во правна служба ме викнаа на интервју и беа коректни, но не ме примија најверојатно поради тоа што реков дека за прекувремено нема да правам проблем и дека не смеам да одбијам, но и работодавачот не смее да одбие да ме исплати за тоа. Е тука малце ми падна сомнително, не ми личат на преваранти ама од голем број туѓи искуства што сум слушал скоро сите истото го кажуваат, стално со исплата на прекувремена работа има проблеми.

Исто така на ова да пазите, ако некој нон-стоп има оглас обично е знак дека таму нешто не е во ред, не секогаш ама во повеќето случаи е така. Па не може нон-стоп на некој да му бегаат работници, не е дека нема луѓе туку едноставно условите што ги кажуваат се едни а после испаѓа нешто сосем друго. Знајте си ги правата како работник, инаку ќе ве користат како ќе стигнат и во прва прилика одма ќе ви дадат клоца, ем нема да видите ни скршен денар. Како што велеше еден професор на Правен Факултет - отворете си ги очите за да не ви отворат.

На Spicy Senorita, Ellyy, golemiotmalisan и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Дали некој има информации или искуство со фирмата за транспорт Мајанца Шпед? Бараат агенти за логистика гледам

18. Ssmiki

Ssmiki Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    16
    Има некој искуство со работа во Пабау?

19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    2.670
    Пиши ми во лп кај мене во фирма бараатн

20. Layilah

Layilah Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    XDT Marketing Service ти е најфејк фирма што постои. На интервју ми кажуваа како тоа имаат редовни муштерии и како комуницираш само на англиски. Но, кога почнавме со обука, почнаа да ни ги кажуваат правилата како не смееме да зборуваме на македонски никако. Мора да се кажуваме со лажно име и презиме и мора да кажуваме дека сме од Лондон. Менаџерката е (со извинување) ментално пореметена и вреска постојано по сите. Плус немат никакви клиенти, туку рандом ѕвонат на луѓе од Европа, па кој ќе ти де падне тој; што значи ќе мора да зборуваш со "клиентот" на српски, хрватски, чешки...И во текот на целиот работен ден одринат е звучникот на full, за нели во случај ако некој презбори на македонски да не се слуша, за да не ги разоткријат каде всушност се лоцирани.

На Jordanco Smart му/ѝ се допаѓа ова.