Најтешко е во малите фирми со максимум 10 вработени. Таму се е роднини и пријатели, и ти си 13то прасе.
Вчера бев на интервју за работа и ми рекоа да одам 1 недела така без договор без ништо на пробно па после една недела и да не ме примат пак ке ми плателе, според вас превара ли е?
Зависи, договор за вработување ти дадоа, потпишавте? Така на лепе очи без сѐ написмено не би одела на обука, а ако е сѐ договорено, потпишано и печатирано, зависи од фирмата и луѓето, делумно може да се процени дали се нормални или шалабајзери.
Не ми е јасно со кој памет потпишувате спогодба во случаи кога ве бркаат, ви кратат права и го прекршуваат законот по десет основи?! Како тоа ви се закануваат? Зарем подлегнувате на тие закани? Разберете дека ништо не ви можат, присилно спогодба не потпишувајте. Утре ништо не им можете, сами сте сакале. Затоа инсистираат да потпишете.
Agencija za nedviznosti Win vo Skopje sekoj mesec imaat oglasi za rabota, sekoj mesec primaat vrabotena ( prviot mesec bez osiguruvanje da vidat dali ja biva ) i ne i davaat plata posle izraboteniot mesec pa ja brkaat pa posle nova si baraat i se taka vo krug
Јас работев како надворешна фирма таму ама не сум од Охрид, и вака ми делуваше ок, ко и сегде, чиста.. храна има мислам, платите мислам дека му беа то време 20-22 илјади за обичен работник.
Конкретно за позицијата на која аплицирав, 24.000 беше почетна, од понеделник до петок од 8 до 4, не знам колку беше точно инфото што ми го дадоа, дека после нова година имале покачување на платата и дека исплаќале и 14 плата и со секоја плата како вработен имаш ваучер од дм на 2000 или 3000 денари.
Дали има некој искуство со Taskforce? Ми излегуваат огласи, а како што гледам многу вработени имаат. Конкретно за Customer Care позицијата ме интересира.
Не се преваранти добри се како за прва работа, во оваа тема во пребарување напиши го името на фирмата ќе ти искочат многу искуства или оди на Linkedin и прашај некои што работи таму како е.
https://www.companywall.me/HomeNew/ReCaptchaInfo?urlBack=/firma/mk---grupa/MMIoKD0/osnovno Дали знаете нешто за фирмава??