Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. bluesmotion8

bluesmotion8 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Nekoj iskustvo so wvp fondovi za rabotna pozicija sales agent?

2. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    414
    Zdravo drustvo.Ke moze li da ve zamolam da mi dadete nekoja informacija za Alfa lab?Do sega najdov samo 1 komentar za taa firma.Pa sakam da znam vo sto se vpustiv bidejki prati CV.Vi blagodaram odnapred.

3. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    350
    За ова првото има многу повеќе да се напише .. се е вистина и уште полошо од тоа

На Medena Osamena и Polyincognito им се допаѓа ова.
  4. Attenzione

Attenzione Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    33
  5. mirisenamore

mirisenamore Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Ima li nekoj iskustvo so Bonatti?

На Iviylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    414
    20230808_101606.jpg 20230808_101617.jpg Епа баш заради ова не не бидува за нисто.Македонија е се,само не нормална држава.Овде нема закони,нема ред.Во Македонија успеваат само криминалците,манијаците,педофилите..И позади нив стојат сите институции..Па на крај ти ќе го извлечеш подебелиот крај.
    Ќе споделам нешто со вас.А воедно некој од членовите од поодамна прашуваше за Грифин Груп.
    Еве да му споделам зошто да НЕ отидете таму никогаш.Бидејќи на интервју брда и долини ветуваат.А кога ќе почнеш со работа-нема да изржиш долго.Нудат "ПРИРОДНИ ПРОИЗВОДИ"..кои дури и рак лечат..Луѓе верувајте се згрозив..Природни производи а нарачуваш 6 тона шеќер?Како и повеќето вакви фирми е да заработуваат благодарејќи на манипулациите и лагите..А ако почнам за тн.директори да зборам..Тоа се луѓе кои личат на се само не за таа позиција.Неизбањати,смрдат,не дај Боже да ти се приближи.Со тоа блузите до над стомак,цели со масни дамки.Искомплексирани суштества.Секој божји ден со тортури и навреди.Па уште бо сред корона кога луѓе остануваа без работа да бараш 4000 евра промет за некои смешни 3-4000 плус.Секој ден викање,на секој пола саат А ти колико продаје имаш данас?Не дај Боже да речеш-немам.Тогаш си глуп,неписмен,неспособен,забеган со умот,за ништо не те бива.Мене ми дојде преку глава станав и си отидов.Каратко после мене сите што беа со мене-напуштиле.И погледнете ги огласите,ќе видите дека на недела-две нив ги има.Па сфатете за што фирма станува збор.

На Spicy Senorita, izabela.nik, злоба и 4 други им се допаѓа ова.
  7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Kobil bitola. Gazdata e moron. Kerka mu i toj tamu vladeat. Sega ima oglas kao i studenti mozi da rabotaat i penzioneri. Za da ne baraat pridonesi da platat. Vrzan e so site advokati i slicni vo bitola. Ne se maltretirajte za zdabe

На happiness! му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    711
    Дали некој има искуство од соработка со инфлуенсери? Дали би препорачале некоја инфлуенсерка по можност мајка со деца, или која инфлуенсерка не би ја ангажирале?

9. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Ima oglas za Cela mk za vo kobil bitola, nemojte da odite tamu ni pod razno. Gazdata gi pcue vrabotenite i site mu imaat izbegano. Vo bitola site go nauci ja sho coek e, segs gledam za Cela mk ima klaeno oglas. Pola parite na smetka gi pusta pola vo plik. I nudi 40 iljadi plata. Ma za 60 ne odam tamu. Prosirete vo mazive deckovcite oti osven nerva nisto nema da napravam.

10. Feminist20

Feminist20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    9
    Пред кратко почнав, до сега сум презадоволна. Пиши ми слободно ќе ти дадам подетални инфо.
    Само keep in mind има различни дирекции, различни луѓе во истите и иако е иста работа на различен начин се пристапува, се работи. Јас можам да ти кажам за кај нас, не знам како е на др места.

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    може и мене да ми пишеш
    ако станува збор за WVP fund menagement
    добив понуда за работа, ама не кажуваат многу, сакале во живо. Да знам дали се исплати
    ако не можеш да ми пишеш во сандаче, заследи ме за да ти го отвори

На Feminist20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminist20

Feminist20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    9
    Не знам со кој имаш комуницирано бидејќи во фирма не е само една личност, и јас го практикувам тоа. Зошто? Само поради таа причина што друго е кога јас ќе можам да го слушнам гласот на другата личност (преку тел) или уште подобро ако можам да ја видам личноста, говор на тело и слично.
    Кога ти би кажала ,,еј да ми се допаѓа сакам да работам" ние ќе треба заедно да работиме. Ние треба да видиме дали се совпаѓаме, дали има некаква синергија меѓу нас. Никоја работа не се работи со ,,било кој". За мене ова е главната причина зошто би сакала да се слушнам/видам со некој.
    Те заследив доколку сеуште сакаш да слушнеш повеќе инфо пиши ми слободно. И ако не ти е проблем ќе се слушниме па ќе ти објаснам што и да те интересира.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kestel

Kestel Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Zdravo feminki :)
    Ima li nekoja rabotno iskustvo vo Pur plast fabrika koja se naogata vo zonata Bunargik

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Iskreno se premisliv. Ama fala sepak

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. golemiotmalisan

golemiotmalisan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Искуства со кромберг Скопје? Читам шефовите биле многу гадни

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    Некоја да има работено во Company wall да ми даде една информација?

17. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    350
    А каде се добри шефовите ?

18. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.017
    Лабораторија Биотек.... големи преваранти на мене и колешка вработени под договор на определено не ни го продолжија договорот со изговор дека обемот на работа се намалува и ќе правеле реформи (напротив , зимно време обемот е дупло зголемен). Отказот беше од денес за денес без никаков отказен рок. Вработуваат кадар на 3 месеци и ги отпуштаат безразлика на успешноста на работење , не ми е јасно зошто само. Има ли некоја дупка во законот па земаат пари од државата за нас (да не водат како практиканти) пошто не им го разбирам принципот на работа вработи-отпушти.

На little123, izabela.nik, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. little123

little123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Бегајте од СтарЦаре не пријавуваат освен ако дојде инспекција, не плаќаат даноци и за 3 месеца не даваат плата, на Пиринска 25 и менаџерките се многу арогантни.

20. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    1.538
    RIdarec Content and Media, како copywriter, никако. По завршување на курс ептен бев радосна дека ме примија ама кога видов каква дупка е местото катастрофа.

Едиторите ти го враќаат текстот илјада пати без никакви објаснувања само ставаат “?“ на секоја реченица. Платата ја чекаш 2 месеци, катастрофа, да не се излажете никако. Гледам нон стоп имаат на линкдин огласи.

На T.M., Polyincognito, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.