Се работи во смени, некогаш и сабота, некогаш и празници. Празници и сабота е по принцип на ротација, распореди се прават на месечно ниво. Да речеме ако сега работиш за Бадник, за Водици не работиш. Се менуваат сите за празници. За плата не знам точно ама околу 25-30.
Тоа рамсторе уште на почетокот беше така. Ништо не е сменето а ксмо ли да паднал стандардот ист е како и почетокот.
Да.. и тој што држи презентација се фали шо се си купил стан од 100 квадрати,џип за жена му,мотор не знам каков..А препоставувам дека вода у очи немљПерење мозок 300 на саат,кажува некој шеги на кој сам си се смее ко психопат, не тераше да рачунаме демек плата од 30.000 подели ја за да добиеш колку им е саатница на тие шо работат за 30.000,демек еден саат им е колку кутија цигари,а кај нас не е така.Уште се таму кај кружниот и се бедни и језиви.
Добар ден. Дали некој може да каже искуство од работа во МКеш, конкретно кол центарот, адмосверата и односот генерално? Благодарам однапред
Здраво, Дали има некој вработен во Sportvision? Смените биле прва,втора,меѓусмена ама со договор меѓу вработените, како и слободниот ден. Како функционира ова,мислам барем на неделно ниво би требало да се менуваат по смени и да има еден статичен слободен ден, зошто една недела ќе сум слободна во понеделник,друга во петок после 10 дена нема логика.. Доколку има некој да сподели искуство,може и во порака. Фалаа
Видов оглас за wurt и читам лошо искуство ...она што го пишува е продажба на репроматеријали...се наоѓаат во Кисела вода и огласот е баш онака фино напумпан, приватно осигурување,кариерен развој бла бла...дали е истата фирма или старс објавата ? Да помигне некој. Фала
Моја другарка работи таму. Слободен ден е секогаш различно не е еден статичен ден. Можеш и некогаш ако ти треба да си побараш кој ден. Исто така смените главно ги пишува шефот ама ти можеш да си се смениш со некој друг колега и не е проблем тоа.
Бегај од таму земаш процент од продадено цел ден одис по куки станови со твоја кола ако се нафати некој на презентација му чистиш по дома и му покажуваш колку микроби бактерии и грини иммаат во постела и разни други глупости а ако купаат тек тогаш ти добиваш процент иначе на презентација одиш со твое возило страшно нервозни нељубезни поготово кога ке побараш плата или надомест за гориво а немареализирано продажба
Бегај од таму земаш процент од продадено цел ден одис по куки станови со твоја кола ако се нафати некој на презентација му чистиш по дома и му покажуваш колку микроби бактерии и грини иммаат во постела и разни други глупости а ако купаат тек тогаш ти добиваш процент иначе на презентација одиш со твое возило страшно нервозни нељубезни поготово кога ке побараш плата или надомест за гориво а немареализирано продажба
Здраво искуства со аптеката Марија Гален имам закажано интервју https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rab...zhba-i-rabota-so-kozmetika-vo-apteka/Expired/
Agencija za higiena Bigor bese takva sea neznam dali seuste e taka tamo,ja koa bev na intervju pred nekoja godina,kako mi se prezentiraa pomisliv ova ke mi bide najdobro rabotno mesto i posle op, sekoj den rabotis praznik delnik bez dupla dnevnica bez pravo na sloboden den dur ne te prijavat,a ne prijavuvaat posle nz kolku mesec dva,mora da ti se 'slosi' za da ostanes doma..koa dadov otkaz i me isplatija u kesh palea fari od celokupnata suma so trebase da bide..dno dna..so izvinenie do romite ama vo taa firma bese cela sutka i topana msm ja samo use edno devojce i sefovite bevme mkd i site romi zborea na romski i te majtapea bez da znaes demek glup si, a od niv pak nikoj ne se buni za nisto si trpat nepravda, nesoodvetna spored zakonot isplatica i uslovi,samo da dojdat do crn denar..strasno i za niv so ostanaa tamo,dno dna od firma,mesec i pol bev i magla fativ..