Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Discussion in 'На работното место' started by AyaTey, Aug 26, 2014.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

За која позиција конкретно?

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

На пулт….

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се работи во смени, некогаш и сабота, некогаш и празници. Празници и сабота е по принцип на ротација, распореди се прават на месечно ниво. Да речеме ако сега работиш за Бадник, за Водици не работиш. Се менуваат сите за празници. За плата не знам точно ама околу 25-30.

4. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Тоа рамсторе уште на почетокот беше така. Ништо не е сменето а ксмо ли да паднал стандардот ист е како и почетокот.

5. Miccccmicccc

Miccccmicccc Истакнат член

Да.. и тој што држи презентација се фали шо се си купил стан од 100 квадрати,џип за жена му,мотор не знам каков..А препоставувам дека вода у очи
    немљПерење мозок 300 на саат,кажува некој шеги на кој сам си се смее ко психопат, не тераше да рачунаме демек плата од 30.000 подели ја за да добиеш колку им е саатница на тие шо работат за 30.000,демек еден саат им е колку кутија цигари,а кај нас не е така.Уште се таму кај кружниот и се бедни и језиви.

Rumstangla likes this.
  6. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Добар ден. Дали некој може да каже искуство од работа во МКеш, конкретно кол центарот, адмосверата и односот генерално? Благодарам однапред

7. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Здраво,
    Дали има некој вработен во Sportvision?
    Смените биле прва,втора,меѓусмена ама со договор меѓу вработените, како и слободниот ден. Како функционира ова,мислам барем на неделно ниво би требало да се менуваат по смени и да има еден статичен слободен ден, зошто една недела ќе сум слободна во понеделник,друга во петок после 10 дена нема логика..
    Доколку има некој да сподели искуство,може и во порака.
    Фалаа:)

GirlLove likes this.
  8. Fluke18

Fluke18 Истакнат член

Здраво,дали може некој да сподели искуство со компанијата Company Wall,конкретно за во call centarot

9. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Видов оглас за wurt и читам лошо искуство ...она што го пишува е продажба на репроматеријали...се наоѓаат во Кисела вода и огласот е баш онака фино напумпан, приватно осигурување,кариерен развој бла бла...дали е истата фирма или старс објавата ? Да помигне некој. Фала

10. Dust

Dust Game Over

Wurth е сериозна фирма, не продаваат перници како во случајот на членката што си ја цитирал..

Feminka22 likes this.
  11. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Благодарам.

12. sviti

sviti Активен член

13. bookslover

bookslover Популарен член

upload_2024-1-27_11-4-21.png

И пак бараат жртви, алал :tmi:

14. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Моја другарка работи таму.
    Слободен ден е секогаш различно не е еден статичен ден. Можеш и некогаш ако ти треба да си побараш кој ден. Исто така смените главно ги пишува шефот ама ти можеш да си се смениш со некој друг колега и не е проблем тоа.

Aquanalia likes this.
  15. iva1234

iva1234 Истакнат член

Бегај од таму земаш процент од продадено цел ден одис по куки станови со твоја кола ако се нафати некој на презентација му чистиш по дома и му покажуваш колку микроби бактерии и грини иммаат во постела и разни други глупости а ако купаат тек тогаш ти добиваш процент иначе на презентација одиш со твое возило страшно нервозни нељубезни поготово кога ке побараш плата или надомест за гориво а немареализирано продажба

2cents, Mumoftwo30 and SummerGirl like this.
  16. iva1234

iva1234 Истакнат член

Бегај од таму земаш процент од продадено цел ден одис по куки станови со твоја кола ако се нафати некој на презентација му чистиш по дома и му покажуваш колку микроби бактерии и грини иммаат во постела и разни други глупости а ако купаат тек тогаш ти добиваш процент иначе на презентација одиш со твое возило страшно нервозни нељубезни поготово кога ке побараш плата или надомест за гориво а немареализирано продажба

17. Libra ❤

Libra ❤ Активен член

18. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

Agencija za higiena Bigor bese takva sea neznam dali seuste e taka tamo,ja koa bev na intervju pred nekoja godina,kako mi se prezentiraa pomisliv ova ke mi bide najdobro rabotno mesto i posle op, sekoj den rabotis praznik delnik bez dupla dnevnica bez pravo na sloboden den dur ne te prijavat,a ne prijavuvaat posle nz kolku mesec dva,mora da ti se 'slosi' za da ostanes doma..koa dadov otkaz i me isplatija u kesh palea fari od celokupnata suma so trebase da bide..dno dna..so izvinenie do romite ama vo taa firma bese cela sutka i topana msm ja samo use edno devojce i sefovite bevme mkd i site romi zborea na romski i te majtapea bez da znaes demek glup si, a od niv pak nikoj ne se buni za nisto si trpat nepravda, nesoodvetna spored zakonot isplatica i uslovi,samo da dojdat do crn denar..strasno i za niv so ostanaa tamo,dno dna od firma,mesec i pol bev i magla fativ..

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас кај нив бев 1 ден на обука и толку не ме видоа кога разбрав дека се работи секој ден.

Istata od vcera likes this.
  20. Naomi 90

Naomi 90 Нов член

Iskustvo vo purplast fabrika i plata ako znae nekoj

AnaBanana :) and ThiccFit like this.