Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Caroline.Lina

Caroline.Lina Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    22
    Здраво,дали некој има работно искуство или знае како е во туристичка агенција Fibula?
    Видов дека бараат за летната сезона во Анталија.Фала ви однапрет

2. Pink Panter7

Pink Panter7 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Дали некој има искуство или чул некакво мислење за фирмата Kromberg & Schubert? Како стојат со плати, одмори...? Конкретно прашувам за мене, со мало бебе сум сакам да знам дали излегуваат во пресрет за боледувања и слично?

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    123
    Jas imam slusnato deka so mng dobri so plati ima i prevoz i hrana i se no se raboti 3 smeni

На Pink Panter7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    И да ти кажат дека излегуваат ќе ти преречат кога тогаш. До 3 години не смееш 3та смена да работиш освен ако не потпишеш сама дека сакаш да работиш. Види на фб на огласите од вработување што ги ставаат али ги ругаат ептен зошто шефовите биле срање напатени душички што си иживувале врз вработените што не ме ни чуди зошто дел од тие се јас кога работев на др место и бевме на иста работна позиција.

На Pink Panter7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pink Panter7

Pink Panter7 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Мене тоа ми падна чудно во ниту еден момент не ме прашаа дали имам дете и слично а читаат со две презимиња дека сум ..и на крајот самата им кажав дека имам дете и се заќутеа ништо не кажаа во однос на смените..не знам што да правам којзнае дали ќе ми дозволат да работам само во две смени

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Aко има таква позиција да. Пример мене во мн фирми ми направија проблем да кажам зошто сум со дете па има ли кој да го чува итн додека во Кемет само им кажав дека не ми одговара 3та смена и ми рекоа добро ќе ти јавиме за друга позиција и ми се јавија и ми кажаа дали сакам таму да работам. Сепак некои фирми излегуваат во сусрет.

На dromka и Pink Panter7 им се допаѓа ова.
  7. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сакам да прашам за искуство некоја членка да не има со win real estate издават станови и барат хигеничарки некако ми изгледа на превара сето тоа ако некоја знае да пише
    Фала

8. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    696
    Да потврдам како и во многу други фирми АПС има грди менаџери, со мал број исклучоци. Токсична работна средина и кршење на работнички права. Ако си газолижач или роднина на некој менаџер ќе имаш некаков напредок.

На dromka и Tam4yy им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.677
    Ако сакате пример да работите во аптека како фармацевт или фарм техн, бирајте некои кои што имаат ланец и се сметаат за поголем бизнис и повеќе што имаат вработени, никако во приватни помали аптекички што е само една, и што се вработени само 2, значи катастрофа искуство газдарицана те гледа како слуга, и надвор од работното време ти џвоне и те замара со глупости што нема право, годишен одмор и к-15 треба да ги молиш да ти дадат.

На 2cents, Limonka93, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    14.505
    @hellocity потврдувам, другарка избега од аптека. Плус ќе те тераат да подзачистуваш, оти нели да се штеди треба.

На celineparis, 2cents, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    И ланец да се еве Зегин конкретно празник делник аптеките работат раат никаков.

На celineparis, 2cents, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lilipop57

Lilipop57 Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Definitivno ja izdvojuvam Neuromedica. Nonstop imaat oglasi i za administrator i za sestri i za opsti doktori. Odamna bev na probno za administrator. Toa sto go vidov tamu sto se slucuva mozam samo najdobronamerno da vi kazam deka ne se isplati covek da odi nitu na eden den, za bilo koja rabotna pozicija. Duri i za zdravstvenite rabotnici, ni za iskustvo ni za nisto. Ako sakate iskustvo podobro odete na klinika i volontirajte nekolku meseci otkolku da odite tamu i da se izgorite. Ne samo sto ne preporacuvam vi kazuvam toa sto go vidov tamu go nema nikade. Ne se lazete lugje, ke izgubite i trpenie i vreme a i pari. Nakratko toa e toa.
    Isto i Transkom call centar kasnat so plati konstantno.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Jupiter BPO mi ponudija rabota, od bitola se Nova firma. Dali nekoj nesto znae za nea?

14. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    5.631
    И за правник. Нон стоп Неуромедика правник бараат. Нон стоп!

На Vform му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vform

Vform Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    35
    Za site pozicii postojano baraat i administrativni i strucni...kako da se agencija za vrabotuvanje a ne firma sto treba da raboti....nema smisla da se aplicara ako sekoj mesec novi baraat,oni se problemot

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    41.740
    Уште кога ќе видиш како ги третираат пациентите, како вреќа со пари, па ова, па она требало.
    Ако сакаш СЕ да ти испита некој, таму оди..
    Смешни се, ама ете имаат пациенти.
    Пред неколку години пред корона бев таму, смешно ми е кога ќе се сетам што се направија за поголема сметка. Тогаш со кашлица силна, не мислев многу, сакав лек.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SweetTea256

SweetTea256 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj ima da spodeli iskustva za CompanyWall, dali e okej firma za vrabotuvanje ili ne?

18. 2cents

2cents Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    89

Дали доби информација како е таму, како се со плати и можности ?

19. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    129
    Не ми е јасно што се случува со одредени фирми. Еве ќе кажам пример конкретно за Мериот. На секои 3 недели истите огласи и тоа за сите можни позиции бараат. Нешто тука не е како што треба. Дури и да си отиде некој вработен, ама сите? Па и толку да не можат да најдат, гледам веќе и престанаа луѓе да им аплицираат. По еден до два апликанти имаат на оглас.

На 2cents му/ѝ се допаѓа ова.
  20. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    3.642
    Имам слушано дека многу се строги, очекуваат педантност, да си културен, среден, на интервју можело да ти преречат нешто за облеката, шминката. Можеби затоа им бегаат или ги бркаат, кои ги знае.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.