Форумџика на годината

Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Discussion in 'На работното место' started by AyaTey, Aug 26, 2014.

1. Caroline.Lina

Caroline.Lina Активен член

Здраво,дали некој има работно искуство или знае како е во туристичка агенција Fibula?
    Видов дека бараат за летната сезона во Анталија.Фала ви однапрет

2. Pink Panter7

Pink Panter7 Активен член

Дали некој има искуство или чул некакво мислење за фирмата Kromberg & Schubert? Како стојат со плати, одмори...? Конкретно прашувам за мене, со мало бебе сум сакам да знам дали излегуваат во пресрет за боледувања и слично?

kitsune likes this.
  3. m.t12

m.t12 Истакнат член

Jas imam slusnato deka so mng dobri so plati ima i prevoz i hrana i se no se raboti 3 smeni

Pink Panter7 likes this.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И да ти кажат дека излегуваат ќе ти преречат кога тогаш. До 3 години не смееш 3та смена да работиш освен ако не потпишеш сама дека сакаш да работиш. Види на фб на огласите од вработување што ги ставаат али ги ругаат ептен зошто шефовите биле срање напатени душички што си иживувале врз вработените што не ме ни чуди зошто дел од тие се јас кога работев на др место и бевме на иста работна позиција.

Pink Panter7 likes this.
  5. Pink Panter7

Pink Panter7 Активен член

Мене тоа ми падна чудно во ниту еден момент не ме прашаа дали имам дете и слично а читаат со две презимиња дека сум ..и на крајот самата им кажав дека имам дете и се заќутеа ништо не кажаа во однос на смените..не знам што да правам којзнае дали ќе ми дозволат да работам само во две смени

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Aко има таква позиција да. Пример мене во мн фирми ми направија проблем да кажам зошто сум со дете па има ли кој да го чува итн додека во Кемет само им кажав дека не ми одговара 3та смена и ми рекоа добро ќе ти јавиме за друга позиција и ми се јавија и ми кажаа дали сакам таму да работам. Сепак некои фирми излегуваат во сусрет.

dromka and Pink Panter7 like this.
  7. orevka

orevka Популарен член

Сакам да прашам за искуство некоја членка да не има со win real estate издават станови и барат хигеничарки некако ми изгледа на превара сето тоа ако некоја знае да пише
    Фала

8. faye

faye Истакнат член

Да потврдам како и во многу други фирми АПС има грди менаџери, со мал број исклучоци. Токсична работна средина и кршење на работнички права. Ако си газолижач или роднина на некој менаџер ќе имаш некаков напредок.

dromka and Tam4yy like this.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Ако сакате пример да работите во аптека како фармацевт или фарм техн, бирајте некои кои што имаат ланец и се сметаат за поголем бизнис и повеќе што имаат вработени, никако во приватни помали аптекички што е само една, и што се вработени само 2, значи катастрофа искуство газдарицана те гледа како слуга, и надвор од работното време ти џвоне и те замара со глупости што нема право, годишен одмор и к-15 треба да ги молиш да ти дадат.

2cents, Limonka93, raww and 2 others like this.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

@hellocity потврдувам, другарка избега од аптека. Плус ќе те тераат да подзачистуваш, оти нели да се штеди треба.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И ланец да се еве Зегин конкретно празник делник аптеките работат раат никаков.

12. Lilipop57

Lilipop57 Нов член

Definitivno ja izdvojuvam Neuromedica. Nonstop imaat oglasi i za administrator i za sestri i za opsti doktori. Odamna bev na probno za administrator. Toa sto go vidov tamu sto se slucuva mozam samo najdobronamerno da vi kazam deka ne se isplati covek da odi nitu na eden den, za bilo koja rabotna pozicija. Duri i za zdravstvenite rabotnici, ni za iskustvo ni za nisto. Ako sakate iskustvo podobro odete na klinika i volontirajte nekolku meseci otkolku da odite tamu i da se izgorite. Ne samo sto ne preporacuvam vi kazuvam toa sto go vidov tamu go nema nikade. Ne se lazete lugje, ke izgubite i trpenie i vreme a i pari. Nakratko toa e toa.
    Isto i Transkom call centar kasnat so plati konstantno.

Tam4yy likes this.
  13. macencef

macencef Популарен член

Jupiter BPO mi ponudija rabota, od bitola se Nova firma. Dali nekoj nesto znae za nea?

14. BlackNight

BlackNight Популарен член

И за правник. Нон стоп Неуромедика правник бараат. Нон стоп!

Vform likes this.
  15. Vform

Vform Истакнат член

Za site pozicii postojano baraat i administrativni i strucni...kako da se agencija za vrabotuvanje a ne firma sto treba da raboti....nema smisla da se aplicara ako sekoj mesec novi baraat,oni se problemot

BlackNight likes this.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Уште кога ќе видиш како ги третираат пациентите, како вреќа со пари, па ова, па она требало.
    Ако сакаш СЕ да ти испита некој, таму оди..
    Смешни се, ама ете имаат пациенти.
    Пред неколку години пред корона бев таму, смешно ми е кога ќе се сетам што се направија за поголема сметка. Тогаш со кашлица силна, не мислев многу, сакав лек.

Selena01 likes this.
  17. SweetTea256

SweetTea256 Истакнат член

Dali nekoj ima da spodeli iskustva za CompanyWall, dali e okej firma za vrabotuvanje ili ne?

18. 2cents

2cents Активен член

Дали доби информација како е таму, како се со плати и можности ?

19. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Не ми е јасно што се случува со одредени фирми. Еве ќе кажам пример конкретно за Мериот. На секои 3 недели истите огласи и тоа за сите можни позиции бараат. Нешто тука не е како што треба. Дури и да си отиде некој вработен, ама сите? Па и толку да не можат да најдат, гледам веќе и престанаа луѓе да им аплицираат. По еден до два апликанти имаат на оглас.

2cents likes this.
  20. злоба

злоба Популарен член

Имам слушано дека многу се строги, очекуваат педантност, да си културен, среден, на интервју можело да ти преречат нешто за облеката, шминката. Можеби затоа им бегаат или ги бркаат, кои ги знае.

Mumoftwo30 likes this.