Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    9.892
    Горе доле исти услови како за пулт. Само што знам и на тррен одат лаборантите.

2. S.Ana

S.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Nekoe iskustvo so Fibula Travel?

3. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Здраво.
    Некој искуство со работа во Тиго? Гледам доста често имаат отворени позиции, па се мислам...
    Фала

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Iskustvo nekoe so KAPITAL FINSISKI CENTAR,se zanimava so osiguruvanje,ima oglas za administrator im stoi od fevruari i uste baraat ?Vo SK imaat kancelarii vo centar.

5. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    333
    Добар ден и од мене.
    Жалам што морам да споделам една непријатна ситуација со еден работодавач, но не сакам некој друг да наседне .
    Пред една недела бев на интервју за работа во новата очна болница во Ѓорче. Интервјуто го спроведоа нивната адвокатка и менаџерката-втор човек е во болницата.
    Им кажав работно искуство , ме прашаа каде сум работела до сега и во кое својство , им беше одговорено на сите прашања . Ме прашаа од кога би почнала, им реков уште од утре. Ми сликнаа трансакциска, лична карта , а од документи во хартиена форма , им однесов уверение за завршени студии, за положен правосуден , лекарско и уверение дека немам забрана за вршење дејност
    Дојдов утредента , дојде менаџерката и м рече: " Се е во ред, интервјуто помина супер, ама првиот човек не го прашавме ." Па како од наопаку ги почнувате работите прашав? Па немавме време да го прашаме. На пат е , штом се врати ќе го прашаме и ќе почнеш.
    А и не сум работела сметководство . Па јас бев искрена на интервјуто , правник сум, а вие реков бидете концизни што барате правник или сметководител?
    За 24 000 ден прифатив без збор, од пон-саб од 09:00-17:00 , по потреба и ќе се останува прекувремено и сега рековми кажувате сметководство . Ме блокираа од секаде , кога и се јавивме ни спушти.
    А болница со реноме .

На tina2018, Stark, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    2.103
    Пробај си среќа, но како што знам ќе те тераат да се јавуваш на корисници кои каснат со уплата и да ги убедуваш да уплатат, веројатно сите ФД имаат некоја норма... Стресна работа е.

7. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    156
    Iskustvo so JASS DOOEL swiss energy, logona,takvi proizvodi,za pozicija medicinski pretstavnik? Vo Aerodrom im e sedishteto

8. Ребека1995

Ребека1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    876
    Здраво. Пишав во уште една тема ќе пишам и тука. Дали има некој искуство до Crash bar? Ми се гледа како добро место. Ве молам доколку некој има искуство со работа да сподели. Ви благодарам:l:

9. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Дали станува збор за Санте Плус Хоспитал и Европската Очна болница ??? Бидејќи и јас бев пред некој ден за сметководител и ме праша кога набрзо можам да почнам . Ми понудија енормна плата и ми ја сликаше личната карта за договор одма да ми спремеле не разбирам која е поентата на сето ова ?? Некој да има друг искуство со нив да каже нешто ? Среќа што прочитав и што зватов бидејки целото интервју траеше само 10 минути навистина не ги разбирам која им е фората на сето ова

10. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319

Дали станува збор за Санте Плус Хоспитал и Европската Очна болница ??? Бидејќи и јас бев пред некој ден за сметководител и ме праша кога набрзо можам да почнам . Ми понудија енормна плата и ми ја сликаше личната карта за договор одма да ми спремеле не разбирам која е поентата на сето ова ?? Некој да има друг искуство со нив да каже нешто ? Среќа што прочитав и што зватов бидејки целото интервју траеше само 10 минути навистина не ги разбирам која им е фората на сето ова

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    333
    Да за очната болница конкретно. И Санте го држат , ама физички со канцеларија ќе бев во очната . И мене лична карта , трансакциска ми сликнаа, плата смешно бедна според квалификациите ми понудија , и покрај се прифатив, од пон- сабота од 09:00-17:00 ч , ако треба ќе се останува и прекувремено ќе се останува , на крај за да почнат да нд мотаат дека главниот не го прашале на пат бил, штом се вратил ќе го прашале, потоа ако имало потреба ќе ме викнеле , па на крај не сум знаела сметководство . Ме блокираа од секаде, таа на интервјуто кога и се јавив да прашам што е работава , ми спушти.
    Не прашаа од кога би можела да почнав реков од утре. Утредента дојдов , од една страна да го прашале главниот а од друга страна останува ми вели да и помагаш на колешката.
    Си заминав. Која е таа дрскост ? Не знам на што сум а од друга страна остани .

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Зашо нема тема општо за фирми да прашуваме? @RainBow која каква е. Не само да е препорака или НЕ СЕ ВРАБОТУВАЈ?

Еве прашање од мене дали некој чул за Frontwise group? Шо работат, како работат, знаете некој шо работи таму? Како е со плати? Ме нудеа одредена позиција, но моментално сум вработена и одбив. Ако нудат добри плати ( област финансии) одма идам.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Nikako. Plata nema da vidis so meseci, shefot eden krade od kasa, vrakaat drugi, i cenite se u plafon, ne znam koj ide uopste

На Ребека1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    4.563
    https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rab...-struchen-sorabotnik-i-Advokatski-pripravnik/

https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/456949/Advokat-Struchen-sorabotnik-i-Pripravnik-mzh/

https://kariera.mk/job/4LgXGUstQ0WM17X78d74fg/pravnik

https://kariera.mk/job/K9T1xdMLYUWM9o1fIpbOjg/advokat-i-advokatski-pripravnik

https://www.najdirabota.com.mk/vaca...zNmE0OGEwYzFkYjRlYTBjNTVjMDc4MSIsInRhZyI6IiJ9

https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/455509/Legal-Assistant/

И за неуромедика има бараат правник ако не е таа болницата шо ја спомнуваш пробај си и таму

Ако не ти се видени, овој последниот е многу добра фирма до денес е огласот се надевам ќе го видиш за да аплицираш

Последна измена: 11 октомври 2024
    На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    333
    Ви благодарам , баш ќе пуштам апликација . За кај Кумановски не верувам, не прима тој как него во канцеларија било кој, Китановски бараат Приправник (од клупа) но како и да е Ви благодарам најмногу . Не ми беа видени .

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    333
    Инаку Кумановски, разработена канцеларија се, за надомест на штети работат претежно. Канцеларија династија , ама не влегува кој било .

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    4.563
    Овие од усје бараат правник https://www.fakulteti.mk/mobile/new...abotuva-pravnik?ref=vraboti.se?ref=vraboti.se

Огласот е до 14.10.24

18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    4.563
  19. Ребека1995

Ребека1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    876
    А јас се чудев зашо со месеци ми искача еден ист оглас. Фала ти на инфо:hug::l:

На Lepotajce и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Ti kazuvam od iskustvo na blizok. Moze ne e frekventno mn poso e poskapo, ama i atmosferata e krs. A nemas ni kaj da se zhalis, nemaat pari da isplatat kelneri, zatoa nema personal, poso si otidoa. Shupaci

На Ребека1995 му/ѝ се допаѓа ова.