1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.273
    Допаѓања:
    10.804
    Горе доле исти услови како за пулт. Само што знам и на тррен одат лаборантите.

2. S.Ana

S.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Nekoe iskustvo so Fibula Travel?

3. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Здраво.
    Некој искуство со работа во Тиго? Гледам доста често имаат отворени позиции, па се мислам...
    Фала

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.154
    Iskustvo nekoe so KAPITAL FINSISKI CENTAR,se zanimava so osiguruvanje,ima oglas za administrator im stoi od fevruari i uste baraat ?Vo SK imaat kancelarii vo centar.

5. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    464
    Добар ден и од мене.
    Жалам што морам да споделам една непријатна ситуација со еден работодавач, но не сакам некој друг да наседне .
    Пред една недела бев на интервју за работа во новата очна болница во Ѓорче. Интервјуто го спроведоа нивната адвокатка и менаџерката-втор човек е во болницата.
    Им кажав работно искуство , ме прашаа каде сум работела до сега и во кое својство , им беше одговорено на сите прашања . Ме прашаа од кога би почнала, им реков уште од утре. Ми сликнаа трансакциска, лична карта , а од документи во хартиена форма , им однесов уверение за завршени студии, за положен правосуден , лекарско и уверение дека немам забрана за вршење дејност
    Дојдов утредента , дојде менаџерката и м рече: " Се е во ред, интервјуто помина супер, ама првиот човек не го прашавме ." Па како од наопаку ги почнувате работите прашав? Па немавме време да го прашаме. На пат е , штом се врати ќе го прашаме и ќе почнеш.
    А и не сум работела сметководство . Па јас бев искрена на интервјуто , правник сум, а вие реков бидете концизни што барате правник или сметководител?
    За 24 000 ден прифатив без збор, од пон-саб од 09:00-17:00 , по потреба и ќе се останува прекувремено и сега рековми кажувате сметководство . Ме блокираа од секаде , кога и се јавивме ни спушти.
    А болница со реноме .

На Seli20, PaLaVa, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    2.152
    Пробај си среќа, но како што знам ќе те тераат да се јавуваш на корисници кои каснат со уплата и да ги убедуваш да уплатат, веројатно сите ФД имаат некоја норма... Стресна работа е.

7. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    172
    Iskustvo so JASS DOOEL swiss energy, logona,takvi proizvodi,za pozicija medicinski pretstavnik? Vo Aerodrom im e sedishteto

8. Ребека1995

Ребека1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    876
    Здраво. Пишав во уште една тема ќе пишам и тука. Дали има некој искуство до Crash bar? Ми се гледа како добро место. Ве молам доколку некој има искуство со работа да сподели. Ви благодарам:l:

9. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Дали станува збор за Санте Плус Хоспитал и Европската Очна болница ??? Бидејќи и јас бев пред некој ден за сметководител и ме праша кога набрзо можам да почнам . Ми понудија енормна плата и ми ја сликаше личната карта за договор одма да ми спремеле не разбирам која е поентата на сето ова ?? Некој да има друг искуство со нив да каже нешто ? Среќа што прочитав и што зватов бидејки целото интервју траеше само 10 минути навистина не ги разбирам која им е фората на сето ова

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320

Дали станува збор за Санте Плус Хоспитал и Европската Очна болница ??? Бидејќи и јас бев пред некој ден за сметководител и ме праша кога набрзо можам да почнам . Ми понудија енормна плата и ми ја сликаше личната карта за договор одма да ми спремеле не разбирам која е поентата на сето ова ?? Некој да има друг искуство со нив да каже нешто ? Среќа што прочитав и што зватов бидејки целото интервју траеше само 10 минути навистина не ги разбирам која им е фората на сето ова

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    464
    Да за очната болница конкретно. И Санте го држат , ама физички со канцеларија ќе бев во очната . И мене лична карта , трансакциска ми сликнаа, плата смешно бедна според квалификациите ми понудија , и покрај се прифатив, од пон- сабота од 09:00-17:00 ч , ако треба ќе се останува и прекувремено ќе се останува , на крај за да почнат да нд мотаат дека главниот не го прашале на пат бил, штом се вратил ќе го прашале, потоа ако имало потреба ќе ме викнеле , па на крај не сум знаела сметководство . Ме блокираа од секаде, таа на интервјуто кога и се јавив да прашам што е работава , ми спушти.
    Не прашаа од кога би можела да почнав реков од утре. Утредента дојдов , од една страна да го прашале главниот а од друга страна останува ми вели да и помагаш на колешката.
    Си заминав. Која е таа дрскост ? Не знам на што сум а од друга страна остани .

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.409
    Зашо нема тема општо за фирми да прашуваме? @RainBow која каква е. Не само да е препорака или НЕ СЕ ВРАБОТУВАЈ?

Еве прашање од мене дали некој чул за Frontwise group? Шо работат, како работат, знаете некој шо работи таму? Како е со плати? Ме нудеа одредена позиција, но моментално сум вработена и одбив. Ако нудат добри плати ( област финансии) одма идам.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.409
    Nikako. Plata nema da vidis so meseci, shefot eden krade od kasa, vrakaat drugi, i cenite se u plafon, ne znam koj ide uopste

На Ребека1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.251
    https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rab...-struchen-sorabotnik-i-Advokatski-pripravnik/

https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/456949/Advokat-Struchen-sorabotnik-i-Pripravnik-mzh/

https://kariera.mk/job/4LgXGUstQ0WM17X78d74fg/pravnik

https://kariera.mk/job/K9T1xdMLYUWM9o1fIpbOjg/advokat-i-advokatski-pripravnik

https://www.najdirabota.com.mk/vaca...zNmE0OGEwYzFkYjRlYTBjNTVjMDc4MSIsInRhZyI6IiJ9

https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/455509/Legal-Assistant/

И за неуромедика има бараат правник ако не е таа болницата шо ја спомнуваш пробај си и таму

Ако не ти се видени, овој последниот е многу добра фирма до денес е огласот се надевам ќе го видиш за да аплицираш

Последна измена: 11 октомври 2024
    На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    464
    Ви благодарам , баш ќе пуштам апликација . За кај Кумановски не верувам, не прима тој как него во канцеларија било кој, Китановски бараат Приправник (од клупа) но како и да е Ви благодарам најмногу . Не ми беа видени .

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    464
    Инаку Кумановски, разработена канцеларија се, за надомест на штети работат претежно. Канцеларија династија , ама не влегува кој било .

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.251
    Овие од усје бараат правник https://www.fakulteti.mk/mobile/new...abotuva-pravnik?ref=vraboti.se?ref=vraboti.se

Огласот е до 14.10.24

18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.251
  19. Ребека1995

Ребека1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    876
    А јас се чудев зашо со месеци ми искача еден ист оглас. Фала ти на инфо:hug::l:

На Lepotajce и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.409
    Ti kazuvam od iskustvo na blizok. Moze ne e frekventno mn poso e poskapo, ama i atmosferata e krs. A nemas ni kaj da se zhalis, nemaat pari da isplatat kelneri, zatoa nema personal, poso si otidoa. Shupaci

На Ребека1995 му/ѝ се допаѓа ова.