Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    во време на сиромаштија од немај каде прифаќаат во студио модерна да поработат,затоа што ке трае тоа месец до 2 итоа е тоа ,нема да постигнеш таргет и чао пријатно ајмо следечи,и не знам како е можно некои особи тука да се расфрлаат со правни моменти,тужби и слично...,но кога на вас по тел ке ви се заканат со тужба никаде ве нема после тој момент,затоа пред да изнапишете глупости на форумов размислете подобро која фирма ја фалите без разлика дали работите во истата

На SummerGirl, meckicka, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Изгледа ги боли вистината.
    Или мислат дека се,,цути,, во нивната фирма.

Нивната нападност по телефон ,доволно зборува за Студио Модерна.

На Istata od vcera, Traveler91, SummerGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.076
    Изгледа сепак ќе направиме форумска средба. На суд. :lol:

На Istata od vcera, SummerGirl, karak и 12 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Имено. Слободно нека се залета Ане и Модерна да тужат членка па правничкиот и неправничкиот тим на фемина ќе се потсобере да ги прочешла.:D Бар познати ќе се. Ко никогаш до сега.. (латас) ќе им обезбедиме место на форуми, фејсбуци... и во медиуми, ако сакаат. :D:D
    Еј и ја се заканив.(facepalm) Ете ми плус тужба. Ајме мени.

На Istata od vcera, SummerGirl, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    A aко мислењето беше: "Се најубаво тетке, нема подобри од нив"? ^_^
    Одма се позна квалитетот, туку ај, абе Ливинг кога ќе го пробаме десертот? :wasntme: Или прво да те тужиме пошто е хрватски? :rofl:
    :d::drunk:

На LUCERKA, Bender Rodriguez, meckicka и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.798
    Допаѓања:
    173.173
    Се уппаши Анка крембананка..
    Може и ми го послуша советот, отиде да креира подобра работна околина за вработените, со цел да извади некој денар за да си дозволи добар адвокат

Досадно е:yawn:

На LUCERKA, teddytea, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Dust Aха, арно цвекло не ја рече, ехее не се многу шеткај Дасткее, туку спремај лакованите кондури, за на Суд :makeup::wasntme: :D

На LUCERKA, zhap4e, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.076
    хммм... дали? :D Имаш основа за тужба, не дека не. :D

Плус, се изеде. Не давам.

На elimkd, Bender Rodriguez, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.798
    Допаѓања:
    173.173
    Чекам чекам...(waiting)
    Да видам дали ЈАС ќе ги тужам..
    Или само ќе бидам сведок на тужената странка :drunk:

На Victorian, Cka и Summerlover им се допаѓа ова.
  10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @LivingGlam Она на мене! :envy: Oh it on! It's so on sister! :makeup: :D

На Bender Rodriguez, Dust и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. VMP

VMP Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    53
    Има ли некој да има некакво искуство со Citylife Агенција за недвижности. ?

12. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A zasto ovaa kritika sopstvenicite na firmata ne ja prifatat kako pozitivna da si gi podobrat odnosite so vrabotenite zasto sudovi advokati ili neznam sto da plakaat toa ke im izleze gavol i polovina i omrazata ke se zgolemi

На SummerGirl и Dust им се допаѓа ова.
  13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    ... sea ispagja pak kao muabetot so vrabotenite koa pozadi grb na gazdata serat svashta a pred nego mu go lizhat gzot , licemerat i glumat bliski poznanici ... ( nesoochuvajkjji se so faktot deka gazdata ne e negoviot master i deka ne treba da bide submisiven vo odnos na nego )
    Jasno i glasno izrazete se prijateli moj ako gazdata saka da ve ebe. Ako ne sakate vashiot gaz da strada , kazhete mu go toa vo faca i neka mu strada nego gazot !!!
    Obichnite lugje, rabotnichkata klasa, pati poradi toj mobing! Zdravjeto si go ebat za mochani ni sto evra chisti pari samo za da egzistiraat eden mesec i kodot na chedata svoi si go remoduliraat poshto se robovi na keshot a toj kesh ne im e dovolen za da si gi zadovolat svoite zemski potrebi pa sve ide u pm radi valuta koja e izmislena za da gi kontrolira nivnite zhivoti.:wasntme:
    Izrazuvajte se i kazhuvajte gi vistinite. Ne se plashete od zlobnite paraziti shto zhiveat na grb na tugja nesrekja i produktiven trud !!! Karmata si e vo funkcija.
    Vistinski MF gazda shto e svesen za potencijalot na zhivotot i na principite koi gi nudi nema nezadovolen rabotnik.Nema serenje i ispravanje krivi drini.Se znae shto treba da se zavrshi.Bonusi kje frchat! Site srekjni i veseli. Za toa navivam!!!

Последна измена: 8 декември 2016
    На shekerna, PaLaVa, Mrs. Lovett и 4 други им се допаѓа ова.
  14. KalinaM

KalinaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    "Okiteks" konfekcija vo centarot na Sk.do drzavna... Primaat so ili bez iskustvo.Vo poslednive meseci bilo koj(bez iskustvo)Obekavanja...do plafon, a go dobivas slednovo:Plata edvaj za prevoz i nekoja smetka doma da platis,rabotno vreme od pon.- sabota 07-15, a se pocesto do 16;17; praznik - obavezno, nedela ako ima zgolemen obem na rabota,,a pocesto ima !! I Ako otsustvuvas eden den ili zakasnis dnevnica ti se odbiva.
    Ne daj boze da e zenata bremena ili nekoj bolen....podobro sam daj si otkaz,nego da te isshutiraat!!!
    robovladetelstvo so sefovi so vecerni ucilista!
    Sumirano: PREVARA,,,,

На nadelinka, meckicka и LollySky им се допаѓа ова.
  15. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    604
    Бе во “Окитекс“ на интервју пред две години, и прво што ме праша газдата е „Дали сум мажена“, „Дали имам деца“, „дали планирамд а имам деца“. Му возвратив со муабетот дека тоа не се прашања за на интервју и дека после овој момент не ни сакам да бидам дел од фирмата. За жените што работат во погон не знам какви се условите, но имам другарка што работи канцелариска работа во Окитекс и познавајќи ја нејзе можам да кажам дека бараат кариеристи. Без обврски што целосно ќе го посветат својот живот на фирмата. Другарка ми е заљубена во работата таму и е ептен задоволна од плата, ама за нејзе не постои работно време. Се си има своја цена.

На Tanjamm, LollySky и NOVAVON им се допаѓа ова.
  16. KalinaM

KalinaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Tamu iskreno,sto i da rabotis nemozes da gradis kariera... Vo obicna konfekcija ,tuka vo mk. nemozes da ni den kariera da izgradis.Ako e kancelariski rabotnik,togas e nisto poveke nego obicen rabotnik, i pottrcko, sto prosleduva rabota za da drugite ja odrabotat! Kariera i dopolnitelni nadgradbi nema sansi,,, toa samo mozes u " inostransvo"! Rabotis za izvos i toa sto ti nalagaat da im go izrabotis,onaka kako tie ke ti kazat,taka i rabotis!!! Topla voda i "nasa"proekti ne izmislues! Drugarkati e izglea u nekoj film!Ili nema nisto drugo u zivotot ,pa ova i e vrvot!!!. A za sivackite...e pa i tie se isto kako i drugarkati.Toa so ke im se kaze da sijat,toa i ke go sosijat! Plata mala, rabotni casovi...do umiracka i tn.

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KalinaM

KalinaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    I, da,....go zaboraiv da go iskomentiram toa sto ti go kazale na intervju.--ziva vistina! Covecnosta nikade ja nema! Iskreno vo taa firma kontinuirano ima oglasi ,kao demek im se zgolemila rabotata!! kako shnajderkite,taka i onie sto se po kancelarii,ili gi otpustaat ili sami si odat! Onie sto se izlazale i pocnale da rabotat koga ke uvidat kaj dosle,vednas posle istekot na dogovor ( a dogovorot e na opredeleno na 1 ili 3 meseci)vednas si odat I pak ke kazam,kariera da gradis vo firma koja drzi nisto drugo osven eftina rabotna raka( bez uciliste,i po nekoj so fakultet sto uletal bezveze) fabrika sto raboti za izvoz,t.e stranski firmi i nema nisto inovativno ti da sozdades i da go prodades,,, sam se lazes deka uspevas vo nesto! Gazdite si se gazdi i te gledaat kako obicen rabotnik,s to utre ke te sutnat kako cerga! Pozdrav i dobro si postapila!

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    604

Јас си го кажав моето искуство,а го кажав и тоа за другарка ми. Да не се лажеме не знам за каква кариера зборуваш во Македонија бидејќи освен за политичка не знам за друга која би ти се исплатела :) Зборувам за кариеристи кои немаат други обврски и се спремни да работат и дење и ноќе за фирмата. На другарка ми тоа и се исплати бидејќи секое прекувремено и е платено, плус соработува со германски и италијанкси фирми, плус има службени патувања во странство. И она на почетокот беше на договори за определено, но сега веќе е пријавена на неопределено. Да, работи канцелариска работа, но нити е поттрчко, нити обичен работник и не знам како си зимаш за право така да пишуваш. Она има завршено технолошки факултет - конфекциско инженерство и го работи точно она за кое што се образувала. Колку ги има кај нас такви кои продолжиле во струката особено за тие инженерски факултети?!? Обичен работник ни под разно не може да го работи она што го работи. Тоа ти е како колата да ти ја проектира доктор. Она е е една од ретките што сака да работи, и се допаѓа работата и е среќна во тоа што го работи. Ретки се такви и затоа ми е пример.

На Bankarkata, shekerna, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. falseidol

falseidol Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    Здраво луѓе. Има ли некој искуство со Фајнал Фикшн, бидејќи не ме исплаќаат? Измислуваат изговори. Ме фаќа паника. :(

Последна измена: 31 јануари 2017
    На ladyh07 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KalinaM

KalinaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Ја мислев за темава да се држиме...малце предалеку отиде за една личност која викаш дека гради кариера! Сега ми е повеќе од јасно и не е така како што ти се пренесува! Сепак пишувам од искуство!
    Дајте форумџиии да ги откриваме фирмиве у мк какви се!!!

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.