Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Дискусија во 'На работното место' започната од AyaTey, 26 август 2014.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Сега ми текна и Бако Охрид, хотели кои бараат собарици за сезоната. Потоа, кога ќе помине сезоната луѓето ги праќаат дома.

2. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    19
    Здраво.Дали знае некој какви се условите за работа во Лиска?

3. cherrycosmos

cherrycosmos Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    12
    Здраво дали некој има работено во Sport vision да каже искуство?

4. vesne 19

vesne 19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    55
    Една од најпреваранските фирми е Кит го на оглас објавуват бонус плаќаме.прекувремени часа плаќаме а они ништо не плаќат работат 7 дена по 7 часа и ги терат една ден да се потпишат дека работат 5 часа за да не му ги доплатст тие 2 часа прекувремено.Минат труд не им плаќа немат никсков бонус колку и работа да имат храна не плаќа превоз не плаќа платата им е 27 000 ден на касиерите ако не ги казне за нешто услови за работа катастрофа се малтретираат вработените да остануваат прекувремено без надокнада

На NoirSerpentine и Abel им се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.746
    Не знам што се случува со Кит Го, ептен ретко влегувам, ама пред некој ден случајно влегов во маркетот што е во Кисела Вода, во Расадникот, толку нехигиена јас не сум видела, корнеше внатре. Изгледа вработените и чистат, и служат на каса, и во магацин, и редат роба. Ужас. Се надевам ќе успеат сите да си најдат што побрзо друга работа и никој да не им влага више. Нема шанси да припарам таму веќе.

На mickey18 и vesne 19 им се допаѓа ова.
  6. vesne 19

vesne 19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    55
    Да вработените како робови ги третираат во Кит го све работат од чистачка до касиерка тоа таму е како од 90 те години затоа и немат вработени му откажаа сите искусни од старото Кит го што го имаше штипјанецот

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    2.608
    Мелон уште постојат? Овие над 20 години постојат, не над 12 и не ми е јасно како... Колку време немав слушнато за нив мислев одамна прекинале со работа.
    И други соработки имаат и платата што ја имаш напишано е и добра во споредба со тоа какви ужаси од надоместоци имало од нив... Со банки мислам едно време соработуваа и за договор даваа изгледа некоја смешна двоцифрена сума, а одење до адреса до тој што требаше да потпише беше на товар на „вработениот“. Ужас услови, очигледно како и фирмата.

8. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    943
    Постои, и не само што постои туку сеуште работи по идентичен принцип.
    Партиите ротираат, но никој не ги турка.
    Имаш работено лично за нив?

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.673
    Mellon sto e vo zgradata na Setec? Za toa li?

10. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    943
    Точно.

11. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    2.608
    Не. Ама луѓе што работеле преку нив кажуваа дека на крај и тие пари за кои склучиле договори не им ги дале во целост. Ова уште одааамна.
    Мислев дека и одамна се распаднале, а тие со полна пареа си постојат. Ај што луѓе не ги знаат какви се ама па и им требаат пари па прифаќаат пред да успеат да ги проверат какви се.

Ги знам како Мејлон Солушнс (Mellon Solutions). И од мене лоша оцена штом уште работат на таков принцип.

12. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    9.489
    Имаат чистачи таму во тие маркети каде што идам јас, ама пак се е расфрлано, неуредно. Плус дека сега некои фирми не врќаат роба со поминат рок овие се уште ја чуваат и има непријатен мирис.

Стари им се тие маркети, не сакаат да ги реновираат, не се замараат толку со хигиена, едноставно немаат мотивација за работа.

На vesne 19 и Abel им се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.746
    Во Расадник е понов објектот, на СП ваљда бил, тука имаше пазарче, плус ДМ нели има во истата зградичка, а и Еурофарм и кај нив свети све и не смрди, така да ќе да е до нечистотата. Треба да се плати нели некој да чисти, некое средство за дезинфекција, вентилација. Ме чуди што беше полно, а тука има и Зур и Дим, плус на две минути имаш и Стокомак и Тинекс, врие од маркети во околината.

На vesne 19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    9.489
    Имам видено чистачи по нивните маркети, ама не во сите.
    Имаат контроли редовни од нивни таму и не знам како тоа не го казнуваат. Добиваат оцени за чисто вц, магацин, прашина на рафтови во маркет итн.

Во еден маркет имаат магацин полн со глувци, а во маркетот има месара и леб се продава до тој магацинот. Така да не ми е јасно како некој таму пазари...

На vesne 19 и Abel им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.746
    Страшно. Ќе издржи дур не му избегаат сите вработени.

16. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.359
    Не да смрде, корни на скапано и умрето.
    Расфрлан под, неуредни каси, касиерките си прават муабет на рафтовите а една каса работи 20 луѓе чекаат.

17. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.746
    Јас на касиерките најмалку им замерувам - ако треба да работам на каса, да чистам, да редам роба, и да седам цел ден у таа смрдеа и плус ич не се мотивирани со плата, арно што и една каса работи.

На vesne 19 и SummerGirl им се допаѓа ова.