Преварантски фирми, каде да НЕ се вработиме

Discussion in 'На работното место' started by AyaTey, Aug 26, 2014.

1. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Не ми е целта да се натегам. Предалеку отидов затоа што ми е другарка, а и не мора да ми пренесе, гледам што се случува.... Изборот и условите се тие, на некого не му одговараат, на некого му се единствена шанса, на некого му е престиж.

Доста го "изрекламиравме" Окитекс, нека кажат и за другите фирми...

meckicka likes this.
  2. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Здраво луѓе.

Како прво, може овде не треба да постирам, ама барав насекаде и неможев да најдам кај да постирам. Од одамна аплицирав за Мариот хотелот во Канада, е сега пред извесно време ми пристигна овој емаил од Мариот хотелот
    New Job opportunity!!!,

The management of Marriott hotels in Canada, needs Seventy five (75) new workers which careers suite into this JOB categories: Stewards, nurses, Technicians, Fashion designers, comedians and Entertainers, models, actors, dancers, medical doctor, Artisans, Mechanics,Waiter&Waitress, engineer, cleaners, washers, security, Club Bouncers, Catering supervisor, Cooks, Receptionist, Food & Beverage Management, Store Keeper, Landscape & graphic designer, Computer Engineering, professional massage, Professional Chauffeurs, professional beauticians, professional Gardener and florist, Gym and exercise instructors, etc.

This is Two years Contract with Free medical Treatment. and Marriott hotel Management will be responsible for the payment of his/her air ticket and accommodation. Due to time, so if you are interested you can contact us immediately on this E-mail address (marriotthotelca.jobs@hotmail.com) to enable you to receive the Job position available and salary range
    Good luck

потоа и овој емаил ми пристигна од нив исто така
    Toronto Marriott Hotel No - 901 Dixon Road Toronto, Ontario M9W 1J5
    We are a five star, deluxe full-service property conveniently located just two minutes from Pearson International Airport and close to all major highways connecting the Greater Toronto Area. We have been in operation since 1986 and have undergone many exciting changes since then including multi-million dollar renovations to all our 424 guest rooms, lobby area and food & beverage outlets. We also have a total of 12 function rooms with 12,500 square feet of flexible meeting and banquet space as well as three restaurants, a lobby bar and room service.
    Employment Opportunities;

We are currently recruiting Applicants Guest Service Agents with a minimum of one year experience in a 4 Diamond property.We are seeking to expand our team of Housekeepers for the busy season. Positions will be available for full time employment from now January-June 2017. Express your interest by applying.We're beginning our preparations for the busy season by staffing up! Are you looking for a new year work? Maybe you would like to 'get your foot in the door' to move on to permanent employment with the Hotel ?

The Marriott hotel Canadian is a luxurious hotel on the inner harbor in the heart of Toronto. We provide excellent guest service in a superior setting, delivered by our team of attentive and friendly professionals... We are always looking for energetic, service-oriented people to join our team. If you believe you would make a positive contribution to our staff, please apply by sending your passport scan to us! Please include your availability.Only those applicants selected for interview will be contacted.. Process on how to archive your visa entry into Canada
    The Hotel Canadian have decided to process your valuable documents through Immigration Department Canada.Because of the new Immigration law.Government did not need more immigrants again that is why the Hotel Human Resource Department have decided to process your documents through the Immigration bureau department Ottawa Canada, that you are visiting Marriott Hotel Canada as a tourist ,after processing all your entree documents with the immigration bureau Ottawa Canada. The chief immigration will send to you all the necessary documents
    that you will need to obtain a visa immediately from Canada embassy in your country without any question. So that you can come over here and start your job of any kind you need in our hotel.You should apply with your passport detail information .
    Regards

Please we kindly need your assistance in order to assist us to get more One to Ten applicants who is ready to work in Marriott hotel Toronto Canada , our hotel will help to bring you people here to Canada as a tourist through the Canada immigration bureau Ottawa Canada .Due to the new Immigration law which have been stiffened, so If you are interested to work with us in Marriott hotel Canada. We will also help in the processing of all your documents through the Ottawa immigration bureau Canada. And it will be well informed to them that you are visiting Canada with our acceptance confirmation.And after processing all your documents in the immigration the chief Immigration officer will send to you all necessary documents to obtain a visa immediately at the Canadian embassy with- out question.be inform that your documents will be send to us within 7 days which we believe that you will obligingly abide to work with us .Note: This vacancies is for both local and international applicants The local and International applicants would have their visas processed immediately their application is approved. We take care of your Travelling Air tickets and Accommodation.

You are to apply and state your area of professionalism

1,Stewards and nurses......7200 Canadian Dollars
    .2,Technicians,.... 4550 Canadian Dollars.
    3,Fashion and comedians! Entertainers.....5900 Canadian Dollars.
    4,models, actors and dancers..... 5750 Canadian Dollars.
    5,medical doctor.....6600 Canadian Dollars.
    6,Artissans ( under category )
    7, Mechanics and engineer......4900 Canadian Dollars.
    8,cleaners, washers.....4600 Canadian dollars.
    9,security.....4200 Canadian Dollars.
    10,messengers .... 3450 Canadian Dollars.
    11,Club Bouncers Dollars ....$7550 Canadian dollars
    12, Catering supervisor ... $8200 Canadian dollars
    13, Cooks...... $7765 Canadian dollars
    14,Receptionist .....$4150 Canadian dollars
    15, Food&Beverage Management.......$8600 Canadian dollars
    16, Store Keeper........$6300 Canadian dollars
    17,Landscape&graphic designer $5500 Canadian dollars
    18,Computer Engineering .......$7250 Canadian dollars

19, professional massage……..$8500 Canadian dollars

20, Professional Chauffeurs…..$6320 Canadian dollars

21, professional beauticians…..$8250 Canadian dollars

22, professional and florist….$4700 Canadian dollars Gardener
    etc.
    23, Gym and exercise instructors…….$6320 Canadian dollars.
    And rest of the vacancy post will be based on your work experience and efficiency. Now, if you are ready, send your passport scan And a copy of your passport picture as well and you will receive our hotel application Form Right away, for further processing,I wish you best of luck.

The Marriott hotel personnel manager.

И на крај ми пристигна овој меил од хотелот исто така
    Dear Applicant,This is to inform you that we have received your information’s and verified it accordingly. You are advised to print out this Marriott hotel application form and fill the required information's, After filling it, Then scan it and send it to Canadian immigration bureau Ottawa for your further visa processing. This is their contact email address.
    canadianimmigrationburauottawa@diplomats.com
    canadaimmigrationbureauottawa@hotmail.com

Please make sure that you fill all the information's complete before you send it to them to avoid disqualification.
    Do not hesitate to contact us back immediately you receive any message from them. Good luck.
    FROM MR PETER G,ADMIN MANAGER MARRIOTT HOTEL TORONTO CANADA.

Ако може некој да ми каже дали е запознат со ова или е чиста измама.
    Ви благодарам однапред

3. Dust

Dust Game Over

А ти свесен си дека ланец од типот на Мериот не праќа мејлови од hotmail, yahoo итн итн?
    Ние мала фирма па целата деловна коресподенција ја вршевме со службен мејл @ИмеНаФирма.ком.мк

Чиста превара.
    100% сум сигурна дека не си ни аплицирал на официјалниот сајт туку си пуштил CV на некој мејл ..

Направи профил? Одговори на се?

И дали си свесен дека дури ни во Канада не даваат 7550 долари за Club Bouncers, кога во Европа во ВИП локали не земаат ни 2000 евра?
    Или пак доктор со помала плата од Bouncer, масер и сл...

mira.mira, Meckicja, daylight and 8 others like this.
  4. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Остај друго, докторот и од сестрата помала плата има. :D

Rose96 and *Amethyst* like this.
  5. Dust

Dust Game Over

:tmi:
    Дури и steward-от има поголема плата...
    А кај нас имаат помалку од 200 евра...глупи ние што седиме тука:lol:

Bender Rodriguez likes this.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Хотел Модерн Ин.

1.) Прва и најважна работа, на интервју ти викаат: треба да изработиш 40 саати во неделата, како ќе си ги наместиш ти, твоја работа. Ако сакаш работи 4 дена по 10 саати за останатите да ти бидат слободни, можеш така да правиш. Битно, 40 часа мора да ги изработиш.
    - започнуваш со обука, тераш 4-5 дена и после почнуваш да работиш, идеш смени од 10 саати. После 2-3 дена ти пуштаат распоред каде гледаш дека имаш 190-200 часа во месецот (што значи 50-ина саати неделно). Прашуваш што е работата, дали тие се доплаќаат дополнително зошто сте се договориле за 168 часа месечно и ти велат: Не, не е вистина, се договоривме за 48 часа неделно. Ништо не се доплаќа, платата ти е таа.
    2.) На интервјуто, во склоп на часовите кои треба да ги изработиш, ти кажуваат дека платата е 15.000 денари.
    - кога сфаќаш дека те изманипулирале за часовите и ти кажуваат дека за 200 часа месечно платата е 15.000 денари, правиш математика и доаѓаш до заклучок дека ако ги работиш тие 168 часа како што првично сте се договориле, платата ти е 12.000. Минималец.
    3.) На интервјуто ти велат дека покрај стандардните обврски на еден рецепционер (правење резервации/check in/check out), имаш и други обрски, на крајот од смената (во 11/12 часот навечер) ќе наместиш маси за појадок, знаеш чинии, прибор, чаши...
    - на обуката и понатаму со тек на време дознаваш што се треба да правиш, односно: пазариш во маркети сувомеснато, млечни производи, леб, овошје, зеленчук, тоалетна, итн, што и да е потребно, потоа правиш ордевер, сецкаш храна, местиш, односно подготвуваш 90% од појадокот; местиш чинии, чаши, прибор на главната маса; имаш бар за водење сметка каде што приготвуваш кафе по желба на гостите, служиш пијалоци, итн; водиш сметка дека собите се подготвени, додаваш работи (зависно од бројот на гости), менуваш работи (пример, оделуваш дупли кревет и правиш 2 сингл и местиш набрзинка постелнина); водиш сметка што работат собарките додека се на смена, ги менаџираш; дополнително носиш луѓе до одредени апартмани во близина на хотелот, покажуваш станови, итн; празниш/чистиш камин; спремаш сауна по потреба.

Се' на се', ти си full time рецепционер, full time бармен, речиси full time помошник во кујна, half time собарка и full time менаџер на собарки. Сето тоа за стандардно изработени часови за МИНИМАЛЕЦ.

Мој совет: внимавајте што се договарате на интервјуто. Ако треба повторете им неколку пати додека разговарате за да ставите акцент на важните работи. Осигурајте се од старт што точно ви се обврските, пред да решите да си го трошите залудно времето.

Tam4yy, slobodka, Animali and 8 others like this.
  7. Matotheja

Matotheja Популарен член

Што е финтава со Младинска книга, дали може некој да ми каже, зошто начув дека не било сјајно?

8. +++

+++ Популарен член

Зошто ветуваат едно, а испаѓа после сосем друго. Колку што се сеќавам по огласите нивни, ветуваа фиксна плата за на крајот да испадне работата дека се плаќа на процент. А плус задача ти е да продадеш книги за кои и се нема голем интерес кај популацијата во Македонија.

Порано беше така, сега ако смениле тактика тоа е веќе друго.

Nausicaa and Matotheja like this.
  9. Matotheja

Matotheja Популарен член

Фала ти на брзиот одговор. Сестра ми отиде као и баш за платата кога прашала почнале некако да ја врткаат.

+++ likes this.
  10. theMidnight

theMidnight Истакнат член

И јас ќе кажам дека Неуромедика се ужасни работодавци, толку непрофесионализам, неорганизираност и нечовечки однос немам видено никаде до сега и се надевам дека нема ни да видам понатака.

11. Baby23Baby

Baby23Baby Истакнат член

Детоил бензински пумпи - ужасни експлоататори..другар имав таму катастрофа 10 000 плата за цели 12 саата смена и стоење ко бандера и секој месец казни и репнување од плата.Стока газди кумановци

elimkd, ilyan, stilas7 and 1 other person like this.
  12. theMidnight

theMidnight Истакнат член

Чезакомерц, интервју, сељаци без основна култура.... толку.

slobodka likes this.
  13. Girly90

Girly90 Популарен член

Имав прилично смешно искуство со една фирма, мислам седека викаше Американ холдинг или нешо така.
    Пред да одам на интервју, гуглав малце за фирмава и испадна дека истиот оглас за иста позиција (асистент) и ист број на вработени се повторува на секои две години. За фирмава друго нишо, ни збор.
    Отидов на интервју и 10девојки чекавме 1 саат и добро. Влагаме првите три, јас од Скопје, едната од Штип,другата Куманово.Директорчево едно неугледно чоече со мрсна маица а претставува деловна сериозна фирма. И ми вика ти си последна пошо ја предност им давам на провинцијалкиве,тие се несфатени у скопје :o ја у шок прво од односот,после од изборот на зборови.
    И кога почна на нив да им нуди станови со платени сметки, облеки од познати дизајнери за 2000денари (сериозни се?) И бесплатни летувања т.е деловни патувања, девојкиве буквално у шок беа а ја бев као what the f**k am I doing here.па еднава се изнајде со некој роднина од штип што бил у америка, па му се јавуваа на тој. Луѓе циркуз!
    Баш ме занимаше шо се деси со девојките и фирмата, дали некој се вработи, пошо работава поише ми делуваше на проституција него на неши нормално

enia22, celineparis, Animali and 3 others like this.
  14. Caci55

Caci55 Истакнат член

Да кажам едно искуство. Ако најдете/видите на огласи за работа World for coffee(светот на кафето), да знаете дека лажат. Оглас видов во библиотеката до Градежен Факултет, бев пред месец и нешто и тогаш го реновираа. Ми рекоа дека ќе ми се јават кога ќе почнеле со работа. Денеска видов на оглас за нови луѓе-вработени. Мене не ми се јавија за да ми кажат за кога ќе почнат со работа. Едно ,,не" за нив.

Animali likes this.
  15. marijaz

marijaz Истакнат член

некој искуство да сподели за Мериот хотелот ?

16. LadyC

LadyC Форумски идол

На моја познаничка ќерката работи таму, вика е презадоволна. Е сега колку е вистина не знам. :)

marijaz likes this.
  17. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Ocean star кинески ресторант,
    -рабоотиш како келнер, шанкер, пречекуваат на гости, и чистач на под, и бришење прашина.

--плата откако цело мени ќе го научиш а до тогаш ништо, освен ако не се сожалат колегите па ти дадат од бакшишот (а го има) 100 денари колку за такси, работа од 14 до 5 односно се додека не го направиш ресторанот тата Мата и попис додека не направиш,
    - нечистотијата е на многу високо ниво, така да никогаш не би ни јадел таму, освен ако не си побараш не отворени стапчиња, пошто употребените се мијат и се враќаат назад. За во кујната не знам како се мијат садови така да тие може се чисти.

Електрометал/електроелемент и киамоторс (исти газда)

Мобинг, минимална плата а се утепуваш од работа иста плата за продавач и магационер минималец. (Пред неколку години а сега отворија и ресторан во катната гаража каде што се наоѓа the loft и истата приказна и таму ја слушам),

Го потврдувам за ова со Студио Модерна од претходните пишувања,

Истото го потврдувам и за тоа што го пишуваше и за Влахо хотелот.

18. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Има ли некој искуство со работа во заложна куќа?

19. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Што е тоа?

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Лихварница :rofl: