Др. Оровчанец еден од најдобрите доктори по оториноларингологија во Македонија и пошироко ако не и најдобар работи во Ремедика, и навистина првпат слушам дека таму било за никаде...
неговиот однос со персоналот е катастрофален а тек да знаеш жена му дагмар какво ѓубре од човек беше.
Искрено благодарејќи на др Дагмар останав жива. Ми постави точна дијагноза на болеста што 5-6 доктори пред неа а и после неа не се согласиа. Дури и се заложи доколку несакаат да ме оперираат во мк да ми најде клиника надвор. Дури и број ми даде за да и се јавам дали сум добро. Мене не ми делуваше ниту на себична ниту препотентна. Буквално ми го спаси животот.
Тогаш не можеле да ја смислат пошто сакала квалитет и професионалност а тие вработени биле едни неспособни да не кажам што.
Јас ова што го кажувам е со факти. И сигурно не би манипулирала за некоја личност што е веќе покојна. Докторите што ме прегледаа пред неа беа од државните клиники, па си мислев ајде не се за верување. После неа ме прегледа примариус др од жан митрев и повторно со погрешна дијагноза. Уште го чувам документот и понекогаш ме фаќа бес за да ги тужам. Само ми повторуваа дека еден ден кај нив чини од 300 до 600е. Потоа хирург од воена ја потврди дијагнозата и ме оперираше, по што следеа и уште неколку очерации. Е откако бидна првата операција и на клиника ја прифатиа дијагнозата. Инаку итекако интернистите се битни и има големи филозофии. Најбројни се како доктори но мислам и доста од нив неспособни. И што би ми вредела нивната љубезност ако е на штета на моето здравје.
па колоноскопија кај дагмар беше 200€ а ти жан митрев кл. ги напаѓаш. Жан Митрев и тимот за разлика од оваа се клиника шварцвалд и 100 пати по хумани во секој поглед во ремедика последниве години има многу добра докторка интернист која и ги покриваше гомнаниците и фрустрациите на дагмар
Истите газди се и на Капитол Мол, поточно жената го раководи хотелот. Платата е над 15.000 зависно позиција, ама со оглед на тоа што вработените во Капитол ги тераа САМИ да си ја заработат платата, и им каснеа по 2 месеци, не ми се многу верни. На интервју директорката (сопственичката) прашува дали си скопјанка.
Јас аплицирав за повисока позиција да не речам менаџерска...Ме интересира што прашуваат ,со кој имаш интервју?Дали со претставник од Хилтон ?После колку време од кога пушти cv ти се јавија за интервју
Се пријавив на 26.3, ме викнаа на 29.3, интервју со Деспина, чов. ресурси. Повеќе беше како муабет, фина е девојката, стандардни прашања. Каде си работела, зашто тука сакаш. На крај рече ќе се јави, или јас ако имам прашање да се јавам. Претпоставувам дека не одговарам според годините, мада рече дека не е битно тоа. Ја прашав колку долго се задржуваат луѓето таму, рече дека имале огласи 2-3 пати, може да ти каже некој што го примиле зашто е тоа така. Среќно.
Знаеш јас веќе работам,па не многу сакам да се знае дека одам на интервју..Знаеш како функционираат работите кај нас.Од пријател на пријател дознав дека за позиција на Houskeeping Chef платата е 35.000 денари а позицијава за која јас аплицирам е малку повисока ,па сега ќе видиме како ке се одвиваат работите.Дали и воопшто ќе ме викнат на интервју,верувам дека за ваква позиција бараат и некоја врска....