Многу ме разочара библоитекарката во Струмица!! Никогаш не помислив дека една библиотекарка не знае кој ја напишал Гордост и Предрасуда Страшно!! Сто пати ме праша дали ми била лектира!! Мислам.. (да не кажам хелоу) Ми ги скина нервите!! И на крајот ми вели ауууууф Па сега ме интересира дали вие сте ја читале Гордост и предрасуда на Македонски? А може и на српски и дали сте ја земале од некаква библиотека!! Само се надевам кога ќе отидам наредниот пат да не биде таа библиотекрака!
Препорачајте книга Незнаев во која тема да го ставам прашањево па ќе прашам овде Има ли превод на македонски на нekoja од книгиве?
Ја прочитав Еленор и Парк од Рејнбоу Ровел и многу ми се допадна. Би сакала уште нешто од неа да прочитам, ако знаете некое друго дело од неа да е преведено на македонски кажете. И Harry Potter and the Cursed Child би сакала да ја прочитам, ама бидејќи скоро испадна мислам дека не им е преведена.
Дали некој ја има на македонски "Како да го излечите својот живот" - Лујза Хеј? Ја барам долг период нигде ја нема и ниту е во план за печатење нови изданија, под знак прашалник е дури и за на саем на книги. Ја имам на англиски во лаптоп но ми треба во вакво печатено, мкд издание. Доколку ја имате или знаете некој кој ја има и би сакал да ја продаде, пишувајте