Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преведени книги

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од nena2010, 14 јануари 2011.

1. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Многу ме разочара библоитекарката во Струмица!! Никогаш не помислив дека една библиотекарка не знае кој ја напишал Гордост и Предрасуда :tmi: Страшно!! Сто пати ме праша дали ми била лектира!! Мислам.. (да не кажам хелоу)
    Ми ги скина нервите!! И на крајот ми вели
    ауууууф :@ |(

Па сега ме интересира дали вие сте ја читале Гордост и предрасуда на Македонски? А може и на српски и дали сте ја земале од некаква библиотека!!

Само се надевам кога ќе отидам наредниот пат да не биде таа библиотекрака! :puke:

2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Препорачајте книга

Незнаев во која тема да го ставам прашањево па ќе прашам овде
    Има ли превод на македонски на нekoja од книгиве?

3. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Препорачајте книга

Нема :)

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lana666

lana666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    55
    Ја прочитав Еленор и Парк од Рејнбоу Ровел и многу ми се допадна. Би сакала уште нешто од неа да прочитам, ако знаете некое друго дело од неа да е преведено на македонски кажете. И Harry Potter and the Cursed Child би сакала да ја прочитам, ама бидејќи скоро испадна мислам дека не им е преведена.

5. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Дали некој ја има на македонски "Како да го излечите својот живот" - Лујза Хеј?
    Ја барам долг период нигде ја нема и ниту е во план за печатење нови изданија, под знак прашалник е дури и за на саем на книги. Ја имам на англиски во лаптоп но ми треба во вакво печатено, мкд издание.

Доколку ја имате или знаете некој кој ја има и би сакал да ја продаде, пишувајте :)