1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предвидувања

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од The.Pink.Angel, 9 април 2012.

1. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Девојки верувате ли во предвидување ? Некогаш ви се случило ли уште од сабјле да знаете каков да ви биде денот или нешто дека ке ти се случи ? мене секогаш :^)

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.337

Затоа што однапред си го знаеш распоредот на часови и знаеш што те чека на училиште а дека нешто ќе ти се случи најверојатно имаш јака интуиција која не те лаже.

На предвидувања од разни врачари или дека по утрото се познава денот?!?!

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.747
    Допаѓања:
    300
    На предвидувања од разни врачари или дека по утрото се познава денот?!?

Намам никогаш одено кај врачари

4. Lahaliva

Lahaliva Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    317
    :nod: .Еве јас можам да предвидам како ќе изгледа новата платфотма на Фемина :nod:

5. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Па верувам јас во вакви работи,ми се има случено некогаш да знам што ќе се случи во следниот миг,или на пр. што ќе има другарка ми на тестот,значи најчесто за секојдневни работи. :nod: :)

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Верувам :)
    Предвидев дека ке се разболам страшно и на раката ке имам бронила, ете тоа и се случува :)

7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не верувам баш во предвидувања.Што знам можеби се возможни незнам, немам конкретен одговор дали верувам или не.Се сомневам дека некој би можел да предвиди што ќе се случува за неколку години, пример ете нели како најпопуларни се бабето Ванѓа и Нострадамус, а еве и Маите, бидејки и онака се актуелни уште :D иако ги нема, нали.Во врска со пророштвото на Маите, некако им има логика, бидејки она што предвиделе е само дека нешто ќе се случи на тој ден, како преминување од еден циклус во друг, плус менување на свеста и др. Кога веќе сум кај предвидувањата, исто во книгата Целестинско пророштво го збори она коа всушност го зборат Маите, од тој аспект, можно е зошто и да не, бидејки е сосем природно и логично.Но пророштва како на Нострадамус, баба Ванѓа и слични на нив, не верувам некако.Ако е така лесно, да сите би си го предвиделе сопствениот живот, тогапш веројатно ќе знаеле однапред што точно да направат во одредена ситуација, за која ќе знаат дека би можеле да згрешат. Можеби нивните пророштва, се само коинциденција, ништо друго.Па таман работа ако сите би знаеле се предвреме, па би го направиле животот токму онаков каков што тие би сакале или би бил идеален за нив.Тогаш не би имало место за грешки, не би имало од што луѓето да научат и сл.Оние пророштва кои и се препишуваат на баба Ванѓа, како демек ќе имало ново сонце, нова болест од која луѓето за кратко ќе старееле и сл., тие колку што се сеќавам и не се на баба Ванѓа, може и да сум грешка, ако сум, слободно нека ме поправи некој.Карактеристично е што се она кое го предвиделе Нострадамус и баба Ванѓа, се е така црно, црнеали, од лошо полошо, никако нешто убаво, некои личности кои би правеле добро, ништо од тоа.Впрочем и лесно е да се предвиди нешто кое го имало порано, дека ќе го има и ден денес.Што е сменето во глобала, за да она кое го предвиделе, сега би било ново, па за истото да се рече „ еј стварно во право биле Нострадамус и баба Ванѓа“? Зарем една војна е нешто премногу ново за да се предвиди од нивна страна и да се рече дека биле во право? Која е логиката? Зарем пред баба Ванѓа и чичко Нострадамус немало војни, глад, сиромаштија, болести? И сега како одеднаш стварно биле во право, а пред нив бил рајот, после нив пеколот |( Толку се прославени двајцата, да и незнам зошто и воопшто тоа е така.Туку, пак ќе речам, тие се само оправдување на се она кое луѓето го прават денес, “ ама предвиделе“, ах да, некои незнаат што ќе јадат утре, а не па за неколку години подоцна.Може и да не сум во право, незнам, ама зошто некој за свои грешки, би кривел друг? Многу сум скептик околу оваа тема.

На LittleFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. komitka

komitka Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    15
    Mislam deka sum vidovita. Sve pogoduvam! :lol:

9. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Моментално имам предвидено 2 работи и во блиска иднина ќе дознаам дали сум била во право :)

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.577
    Допаѓања:
    32.483
    Лелел, дечко ми се предвидува. Абе нема нешто што тој ќе го каже, а да не биде така или да не се исполне. :D

11. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Абе другарка ми ме вика баба Ванѓа :D
    Се и кажувам, како пред некој ден кога се враќавме од физичко и велам: Сега ќе ја видиме_____. И еве ја од зад аголот искача таа, потоа се кладивме дали еден другар ќе дојде на училиште, сите велат дека нема само јас бев убеденена дека не би го пропуштил училиштето за ништо и почнува први час, јас изгубив кладбата и еве го на трети час доваѓа, се успал. :D И некогаш знам наставничката што ќе каже и во исто време со неа збориме. :geek: Сепак не верувам многу во предвидувања мислам дека повеќето се случајност. Најново предвидување ми е дека за екстерно сум македонски и географија, душата ми вели дека сум тоа :D (а богами и мозокот сака да е така). Па ќе видам дали ќе се исполне. :lol:

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.371
    Допаѓања:
    17.511
    Ај прашај го дали ќе го добијам станот сега во јуни или во последното извлекување на награднава игра со фискални. Да знам дали да собирам фискални за јуни или на крај таму.
    Претходниов месец не испратив, ќе ги чувам за јуни, па ако може да го прашаш дечко ти да предвиди и за мене.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cupcakeb

cupcakeb Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    121
    Верувам.Секогаш нешто кога ќе предвидам тоа и се остварува :)

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.485
    Допаѓања:
    78.334
    Верувам. Многупати се исполнило она што ќе го кажам. Имам силна интуиција и ако добро се сконцентрирам можам многу да предвидам. На почетокот на годинава на една другарка и кажав 4 нешта кои ќе и се случат годинава и сите се исполнија.

На Alex.T, mamika, strawberry06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.502
    Не верувам во предвидивања!

16. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    496
    Јас имам многу силна интуиција. Често ми се случува да чувствувам нешто што ќе се случи во иднина. Речиси секогаш сум во право.

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    25.230
    Не би рекла дека е предвидување , повеќе одговара силна интуиција . Понекогаш имам немирен сон , се чувствувам вознемирено и најчесто утредента се случува нешто добро или пак лошо . Еднаш во средно не можев да спијам до 2 часот иако бев прва смена на училиште и бев на нога од 05:50 наутро . Утрото од 04:30 бев на нога веќе , а нешто вечерта почина дедо ми . Во предвидувања , не верувам баш . Посебно не на баба Ванѓа , Нострадамус и сличните на нив . Се е коинциденција .

18. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    244
    Јас сум малку тупа за тое работи. Но татко ми што има интуиција, милиони ќе прави ако почне да гата .
    Се плашам за некои работи да го прашам, до сега се што кажал се остварило.
    За вработување на еден конкурс ми рече дека нема да бидам примена , така и бидна. Сега, случајност или не, не знам.