i jas sum bez gadenja i bolki...a i nekako imam pretcuvstvo deka e mashko plus vikaat neli deka so zensko mnogu blago ti se jade...ako i toa e tocno, togas definitivno e mashko
Da ne velam ne ,se e individualno,no eve mnogu bev radoznala sto nosam sega vo vtorata bremenost se iznacitav se i seseto i na kraj moja sporedba pomegu dvete bremenosti so razlicni pola e toa mozebi i godinite igraat uloga zato a sega mi e pomacno
mene neknja vo 13+4 vide ama rece oficijalno ke ni potvrde narednata nedela na sledna kontrola oti mozela da zgrese ako kazela so ti znam a jas inace od 6 nedela se skapav povrakanje macnini sve blago jok nikako a pa i liceto mi se nafrla malce uste odma posle se stabilizira nekoi rab ukazuvaat poeke na masko
Леле Poppins и јас сум иста, 13+4 на прегледот, не се гледало рано било наредната контрола за сигурно. Моето искуство е дека со првото машко детенце имав секое сабајле повраќања обавезно само желудочен сок дека нема шо да се повраќа уште сабајле, и во текот на денот понекогаш пак, мачно беше и благо ич не сакав. Сега со ова, не повраќам ама затоа пак преку цел ден ми се гади и главата ужасно ме боли, не знам што е полошо а благо повеќе сакам од претходната бременост, се осеќам понеубава како да сум од претходната бременост, а за стомакот не знам оти едвај јас си гледам малку подуено меше. Што и да е живо и здраво да е
kaj mene do 16 ned vikase masko masko i eve vo 17 pred nedela mi potvrdi deka e moma i ubavo se vide se a od tie predznaci so znam jas mesana bev do 12 nedela se sokapav povrakanje glavobolki sve blago ne ni sakav da kasnam ni pomislam a od 16 nedela navamu kako ulava jadam blago bruncinja nekoi mi izlevaat na lice cudni grdi se do pred edna nedela imav malce mese naprceno ko tenisko topce bese malce taka sega eve naglo naednad nedelava se siram vo stomak i koa ke vidis i ima i nema vistini vo predznaci bitno e zivi zdravi da ni se i da ne raduvaat so lesno neka ti bide do kraj
Знам дека нема врска тоа со предзнаците, ако се јадело благо, кисело, меше вакво онакво... само живи и здрави. Со лесно и на тебе
Јас пак сметам дека овие статии се чиста забава и не се поврзани со било никакви загатки и пресметки за полот на бебето. Кај секого различно, некогаш се трефнува некогаш не, тест за забава нормално. Освен ехото сметам дека друг релевнтен показател за полот нема.