^ Лелеее вие и се посвативте. Како што на повеќето им грешат, да не има плчки, пошто вие ептен сте се опседнале со полот. Овие ствари со прстенот, имаше и некои шеми со бројки, ми се ок за тепање време, ама тоа со мочките ми е претеризам искрено. Мене доктортката многу рано ми кажа, ама јас многу не и верувам и сега останува да чекаме, па да видиме.
Можеби е рано, но не успеав да му одолем на тестот со содата! Мене не ми се појави пена, ама јас ставив една малечка (полна) лажичка сода. Ја вртев чашата за убаво да се измеша содата и не се појави пена. Потоа додадов уште малку сода и ниту тогаш не се направи пена. Планирам за еден месец, пак да го повторам тестот, па ќе видиме тогаш што ќе испадне.
Срекичка баш ова со мочкиве што викаш не е претеризам.Баш тоа е најреално. Машките деца се развиваат во кисела средина а женските во базна...или обратно е...небитно. А содата со мокрачата баш реагира врз основа на тоа.Затоа мене баш ми е за верување. А од искуствово и на сите точно им испаѓа Маyyya спремна сум за следно машко По ова така и ми излегува
Аааа па ти касниш со второво дете .Затоа неможеш да видиш...Или иди одма на второ или не ти кажуваме какво е .
Јас си предвидувам сама на себе , дека ке биде девојче Пак До толку е желбата голема ,да не ни размислувам за машко Мада какво сака нека е , само живо и здраво
Маченце и мене некако ко за женско ми стоиш... Незнам зошто ама ете од почеток така си замислив...Ај ќе видиме.Само да ви е живо и здраво...
за првото имав желба да биде машко а маж ми сакаше девојче и се исполни мојата желба,сега и двајцата сакаме девојче па ке видиме што ќе биде,но најважно син ми ке си добие друштво нема да гледа по други деца и да прашува зошто он е сам
Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе? девојки добро ви утро на сите будни мамицки еве ме немасње долго засо бев у болница поради дијабетесот инаку сеа сум 14 недела дали е рано да се види полот на бебето или не позз
Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе? ^мене во 13та недела ми наспомна што е, но ми рече ова не е сигурно 100% зошто е многу мало. Така да, и да ти кажат не се врзувај дека е точна информацијата.
На мене докторот ми рече дека полот најточно се определува во 16-та недела. Пред тоа може грешно да се определи.
devojki sudejki od posledna menstruacija od 2maj jas sum 15 nedela po moe racunanje zaso doktorkava mi vika 13 nedela sum koga bebusko izgleda si mrtka eheejsabajlevo duri stomakot mi treperese go iskam ne bas jako tuku po malku bum,bum bum.i posle kako strujicka postomakot haha so velite vie
Не го разбрав прашањето баш но ако мислиш дали сега во 15 недела можеда се види кој пол е бебето, може да каже докторот но посигурно е 22-23 недела нели кога се прави скринингот. Јас дознав 16 та недела а докторката ми рече и дека според одчукувањето на срцето може да се определи дали бебето е машко/женско. Па така за моето беше во право дека е девојче и така си остана и до крај
za toa znam nego si velam zaso doktorkava moja me pravi deka sum 13 nedela koga jas si racunam od 2 maj sega sum vo 15 nedela i zatoa mi e cudno a bebusko mrda li mrda a taa veli bilo rano a za polot ke prasam sea druga nedela i jas mislam deka e zensko
Докторката може ти кажува дека си 13 недели бремена, а ти си во 15 гестациска недела бидејќи нели се смета дека се забременува на овулацијата. А инаку и јас цело време знаев дека е машко, нешто внатре во мене ми кажуваше и ете испадна дека е машко. Ако докторката вика дека е рано послушај ја. И мене докторот не ми кажа кога бев некаде во 16 недела, туку чекав до денес да ми кажат на 4Д.
Хмммм ние бевме на контрола,имав пишувано дека на ехо ми покажува дека сум една недела понапред... Докторката рече дека најверојатно порано е зачнато и според тоа најверојатно е женско...Знам дека е многу рано да се види кај мене полот...Но нели женските сперматозоиди се побрзи од машките (иако машките подолго живеат)? До некаде држи вода моабетов но пак не го зедов тоа како здраво за готово... Иако јас осеќам и знам дека навистина ќе биде женско
TSS, обратно е. Машките сперматозоиди се побрзи, а женските подолго живеат. Што сака нека е, само здраво и живо да е. Ќе се види за некоја недела на ехото што е.