Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предвидување за полот

Дискусија во 'Бременост' започната од Stefaani, 12 јуни 2013.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Лелеее вие и се посвативте. :D Како што на повеќето им грешат, да не има плчки, пошто вие ептен сте се опседнале со полот. :lol:
    Овие ствари со прстенот, имаше и некои шеми со бројки, ми се ок за тепање време, ама тоа со мочките ми е претеризам искрено. Мене доктортката многу рано ми кажа, ама јас многу не и верувам и сега останува да чекаме, па да видиме.

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Можеби е рано, но не успеав да му одолем на тестот со содата! :wasntme:
    Мене не ми се појави пена, ама јас ставив една малечка (полна) лажичка сода.
    Ја вртев чашата за убаво да се измеша содата и не се појави пена. Потоа додадов уште малку сода и ниту тогаш не се направи пена.
    Планирам за еден месец, пак да го повторам тестот, па ќе видиме тогаш што ќе испадне. :)

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Еве на што налетав деновите, ама за тие што веќе имаат едно дете, прогнозата е за наредното дете. :)

[​IMG][​IMG]

4. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Срекичка баш ова со мочкиве што викаш не е претеризам.Баш тоа е најреално. Машките деца се развиваат во кисела средина а женските во базна...или обратно е...небитно. А содата со мокрачата баш реагира врз основа на тоа.Затоа мене баш ми е за верување. А од искуствово и на сите точно им испаѓа ;)

Маyyya спремна сум за следно машко :D По ова така и ми излегува

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.569
    Допаѓања:
    106.305

А ова како може да се види кај девојче што има долга коса ? :?: :D

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Аааа па ти касниш со второво дете :lol: .Затоа неможеш да видиш...Или иди одма на второ или не ти кажуваме какво е :D .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    39.637
    Јас си предвидувам сама на себе , дека ке биде девојче :lol: Пак :angel:
    До толку е желбата голема ,да не ни размислувам за машко :)
    Мада какво сака нека е , само живо и здраво :)

На Floral979 и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Маченце и мене некако ко за женско ми стоиш... :lol: Незнам зошто ама ете од почеток така си замислив...Ај ќе видиме.Само да ви е живо и здраво...

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    превземано од моебебе

10. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    за првото имав желба да биде машко а маж ми сакаше девојче и се исполни мојата желба,сега и двајцата сакаме девојче па ке видиме што ќе биде,но најважно син ми ке си добие друштво нема да гледа по други деца и да прашува зошто он е сам ;)

11. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе?

девојки добро ви утро на сите будни мамицки еве ме немасње долго засо бев у болница поради дијабетесот инаку сеа сум 14 недела дали е рано да се види полот на бебето или не позз :*

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе?

^мене во 13та недела ми наспомна што е, но ми рече ова не е сигурно 100% зошто е многу мало.
    Така да, и да ти кажат не се врзувај дека е точна информацијата.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.248
    На мене докторот ми рече дека полот најточно се определува во 16-та недела. Пред тоа може грешно да се определи.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki sudejki od posledna menstruacija od 2maj jas sum 15 nedela po moe racunanje zaso doktorkava mi vika 13 nedela sum koga bebusko izgleda si mrtka eheejsabajlevo duri stomakot mi treperese go iskam ne bas jako tuku po malku bum,bum bum.i posle kako strujicka postomakot haha so velite vie :inlove:

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.569
    Допаѓања:
    106.305

Не го разбрав прашањето баш :) но ако мислиш дали сега во 15 недела можеда се види кој пол е бебето, може да каже докторот но посигурно е 22-23 недела нели кога се прави скринингот. Јас дознав 16 та недела а докторката ми рече и дека според одчукувањето на срцето може да се определи дали бебето е машко/женско. Па така за моето беше во право дека е девојче и така си остана и до крај :)

16. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    za toa znam nego si velam zaso doktorkava moja me pravi deka sum 13 nedela koga jas si racunam od 2 maj sega sum vo 15 nedela i zatoa mi e cudno a bebusko mrda li mrda
    a taa veli bilo rano a za polot ke prasam sea druga nedela i jas mislam deka e zensko

17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Докторката може ти кажува дека си 13 недели бремена, а ти си во 15 гестациска недела бидејќи нели се смета дека се забременува на овулацијата. А инаку и јас цело време знаев дека е машко, нешто внатре во мене ми кажуваше и ете испадна дека е машко. Ако докторката вика дека е рано послушај ја. И мене докторот не ми кажа кога бев некаде во 16 недела, туку чекав до денес да ми кажат на 4Д.

18. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Ќе имам синче! :angel: :angel:

На TSS, Beautiful-Princess, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Хмммм ние бевме на контрола,имав пишувано дека на ехо ми покажува дека сум една недела понапред...
    Докторката рече дека најверојатно порано е зачнато и според тоа најверојатно е женско...Знам дека е многу рано да се види кај мене полот...Но нели женските сперматозоиди се побрзи од машките (иако машките подолго живеат)? До некаде држи вода моабетов но пак не го зедов тоа како здраво за готово...
    Иако јас осеќам и знам дека навистина ќе биде женско :inlove:

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.625
    TSS, обратно е. Машките сперматозоиди се побрзи, а женските подолго живеат. Што сака нека е, само здраво и живо да е. Ќе се види за некоја недела на ехото што е.