Ви викав јас дека немаат врска овие предвидувања, експерименти, табели, вие не па не. Само живи и здрави да се сите, сигурно нема помалце да ги сакаме ако сме замислувале друг пол.
Јас имав пробано со ланче и прстен..и испадна женско..а исто и со табелата испадна женско..и еве навистина носам дунде
ууух незнам јас ова благо,солено,кисело јадам од се ама највеке ме тера на благо а потоа кисело незнам ке видиме уште недела дена само здрави и живи да се
Јас направив 3 теста за полот на бебето и на сите ми кажува дека е женско, 1.кинески хороскоп, 2.со тестот на фемина со табелата и годините и 3.со содата и мокрачата. Имам и јас цело време некое чувство дека е девојче а жените тврдат дека ми е чисто лицето и ќе било машко,ама јас не верувам во адети.
можеби и има нешто точно,првата бременост имав машко и имав подолгнавест стомак,а сега пред да го дознаам полот сите ми викаа дека имам девојче бидејки стомакот ми е позаоблен а има разлика во бременоста првата многу сакав да шетам да јадам,а сега многу работи не јадам и многу сакам да спијам ова ке биде некое мрзеливо девојче спанка инаку за првото знаев дека е машко од почеток,а сега згрешив исто мислев машко а испадна девојче
без икакво форсирање(потајно) со бурма до некаде точно излегува,исто и по самото лице и усна се распознава и може да се претпостави за кој пол станува збор,ама дефинитивно најточно од све е со амниоцентеза
Лелеее и јас ич не верувам во бабини деветини хахахахах....Јас и со прстенот правев,и со табли и со јадењто и со се и на крај испадна обратно од тоа што носам значи кај некој можи има некоја случајност ама дека е баш поради тоа јас лично не верувам....
Јас само еднаш пак сум слушнала ако бремената жена има мозолчиња на лицето- носи машко. Тоа само го знаев и го искористив за кладба со другарките- се покажа точно Е сега дали има вистина или беше чиста случајност - резултатот во секој случај е 50-50
Мене тестот со содата не ми покажа точно, тестот со ланчето и прстенот (бурмата) исто така не ми дадоа точен резултат. Јадам ПРЕМНОГУ благо што исто не било својствено за момче. Лицето ми е стакло, а и сите каландари за откривање на полот ми излегоа дека носам девојче. Значи... СЕ НАОПАКУ! Вчера читав и за обликот на стомакот, брзината со која растат влакната по телото, бојата на мокрачата и т.н. и се укажува на тоа дека носам девојче. Дури и сол на глава ми имаат ставено, па сум се фатила за уста што исто така значело дека носам девојче.. Јас сум бремена и во мешето го имам наслаткото момченце!. Тестовиве се чисто за забава, не им верувајте премногу, па дури и гинеколозите некогаш знаат да погрешат.
Site testovi so gi pravev izlegoa tocni...burma,sol temna mokraca,imav mozolcinja na liceto i blago dali e slucajnost ili se vistiniti ovie rab pojma nemam..ama jas nosam devojce
Јас имам правено тоа со златен прстен и златна алка (немав на располагање ланче) уште одамна и ми излезе две машки деца и едно девојче. Вчера кога ја читав темава направив пак и 5-6 пати се обидов и 5-6 пати ми испадна машко. Е ај сеа, сигурно нема да имам 5-6 деца, тоа значи дека првото ќе биде машко? П.С. Ја имам правено и финтата со чаша, ланче и прстен за на колку години ќе се омажиш. Секогаш испаѓаше 20. Има некоја правено и дали испаднало точно бидејќи сите овде сте претпоставувам мажени?
бабини деветини не правев.. најдобро и најсигурно предвидување на полот др Кристинка.. мипогоди од прва
мене една другарка ми правеше со сол на главата и се фатив за нос.исто и јас нејзе и направив и испадна точно. исто така имам пробано и со конец и игла, ако одела иглата напред назад носиш женско, а ако се врти во круг носиш машко, мене и тоа ми испадна точно. стомакот ми е долу ниско, лицето чисто... а сите велат ако носиш машко се разгрдуваш на лице..
Леле бабини деветини мајке ми. Јас ќе речам што и да е нека е здраво и живо само. Јас откако останав бремена си осеќав некако во душа дека е машко значи имав некоја да речеме интуиција дека ќе е машко и ете мајка викаат не греши па излезе дека носам маженце. А за тоа дека ако носиш машко огрдуваш кој го кажал тоа? Свашта...еве јас машко носам и само во стомакот растам нанапред т.е само стомаче имам. И лицето чисто кристално ми е никогаш не ми било почисто лицето скроз ми се исчисти во текот на бременоста, косата ми стана погуста и посјајна а претходно многу ми паѓаше а во бременоста повеќе ми порасна и не ми паѓа. Сите дури ми викаат си се разубавела и викаат "ааа сигурно машко носиш" и јас е добро де што е нека е здраво, право и живо. НЕМА ВРСКА значи ако е машко вака ако е девојче така. Само нека се здрави и живи тоа е битно.
Да точно, најпрвин нека се живи и здрави па другото не е воопшто важно. а за лицето, косата и кај мене е така, косата ми е мн поубава, лицето чисто, ноктите побзо ми расат мн ми се убави и не се кршат..
Колку неубаво кога на трудница ке и кажат дека оружнела во бременоста па ете носи машко или женско.Скроз без смисла ми е тоа.Лицето нормално дека ке се нафрли поради хормоните.А косата ноктите зајакнуват поради поголемиот внес на витамини преку овошје и апчинја и нормално и повекје течности се трудиме да пиеме заради добро на бебето .i мене на раб ми имаат кажано носот ми пораснал па машко ке родам замислите и носовите растат со стомакот..незнаев за овој феномен