Така, не го знам. Што значи? Може го правам ама ете терминот ми е непознат. Вака како збор го знам, како сексуален термин не.
@WildMk Како бре немаат врска влакната со хигиената? Спојлер Пример некои што не се бричат или депилираат често, колку сака нека се тушираат, ако бидат отсутни од дома повеќе саати, ќе се испотат долу бре, и од самото мокрење ќе се замирисаат, и ај нека имаат секс така после тоа Он топик: Мене грозно и језиво ми е додека самата се средувам, а не пак да оставам друг пред секс да го прави тоа, ни пак јас сакам да го правам тоа некому Ем како што сум несмасна и како што не сакам да остане ни влакненце, има крв да прска на сите страни, јер ќе бричам уште и уште, на суво
Се' на нашето тело е тука со причина, вклучително и сите влакна кои ни растат А дека бразилски голите ду*ди се тренд... се
Знам, ама како што кажав мене ми е грозно дури и од самата себе кога имам влакна, а не пак од друг, посебно зборувам за влакна на гениталиите ....
Јас не разбирам како може сами себе да сте си "гадни", али ок, ваљда висок праг на толеранција на гад имам Мене ми е гадно само небањато и заурдено, се' останато нема врска со хигиена
Ако сака да се чувствува како да отишол кај касап , може . Се случува да го издепилирам , со вет крем ( не на интимни делови , туку на стомак / грб ) , инаку со брич , ќе треба да оди на преврска после во болница . Јас претпочитам сама да се средувам , бидејќи сум перфекционист , а и не оставам така многу време да помине од последното мое средување , така да секогаш сум си средена .
И да немаш влакна ќе се запотиш. Секако пред секс, можеш да се измиеш на тие места. Јас барем, така правам. Годинава, пред да одиме на одмор, прв пат и' ги издепилирав пазувите на ќерка ми, по нејзина желба. Има 13 години. Сетете се кога почнавте со бричење и депилирање, било каде на телото, кој ви беше мајндестот? Сигурно не беше поради хигиена, а уште посигурно не беше поради секс. Мода е. 'Ќе ти се смеат' луѓето, ако имаш влакна под мишка.
Ти сакаш да кажеш мажите што се повлакнести се погнасни од нас? Мислам има и такви али тоа не е ради влакната. Има такви со влакна а чисти пречисти и мирисаат на шампон и сапун Нема никаква врска влакното со чистота.
За маж не ми е грозно некако, ама за жена да, да замислам да иде по мала нужда и да се забрише и сите тие бактерии, моч, исцедоци, сокови да ги разнесе низ влакната, да се залепат насекаде и што ќе биде со тоа ако уште 4 пати така во текот на 8 часа на раб. Кога ќе спушти гаќи по подолго време? Чернобил во вц, очи да те печат да влезеш после неа. Се тоа кога ќе се разлепи, ќе се засирени, ќе почне да се размножува... Плукајте ме ама гадно ми е.
Влакната ни служат како "одбрана" од разни "напаѓачи" (бактерии и сл.) и исто важи и за трепките, веѓите... На сите "отвори" на телото имаме влакна од таа причина. Во денешно време очигледно не ни се неопходни, но природата ни дала начин како да ги покриеме тие отвори Ежењето на кожата е исто што и кострешење кај животните, само што ние сме го изгубиле крзното со еволуцијата. Многу е лошо тоа учење уште од мали дека нашите тела не чинат. Немам ништо против депилација, и сама се депилирам, ама ако некоја не сака, апсолутно тоа нема врска со чистота...
Абе шооо!! Радиоактивни ви се пичките! И устата не ја миеш на секое, и еве ти инфо: Имаш поќе бакатерии ти во уста, отколку куче! Глупости, како размислувате. Од 8 саати, ако ви стане 'Чернобил', под итно на гинеколог треба да одите.
Зошто за маж да не ти е грозно истото што го опиша за жена. Ти тоа што го опишуваш е неводење хигиена со недели а не 8 часа. За џабе не е тој исцедок за да ја држи вагината чиста. Постојат влажни марамици, дневни влошки, ехе, милион опции. Некој ако не одржува хигиена мислиш депилација ќе го спаси.
Од каде па сега на мене ја налепе чернобилскава дека јас ја имам? Гадно ми е, така си замислувам тоа е ај што да правам. Ако се нервираш ти нема да се премислам